GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

Çok eleştiriliyorum, nasıl kendimi savunurum? (Herkesin incelemesi önerilir!)

Başlatan Goddew, 02 Haziran 2020, 02:22:21

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Goddew

Alıntı yapılan: Fyunkan - 02 Haziran 2020, 16:26:25
eleştirinin üstüne düşünür ve daha iyi olmayı denersin. bu kadar basit bir konu için bu kadar uzatılmış bir yazı yazmana gerek var mıydı bilemedim  :allaalla:
Alıntı
Fakat kitlenin yaş ortalamasını göz önünde bulundurarak böyle fikir sahibi olabilecekleri konu açmak platforma yararlı olacaktır.

Silver

Bu platformda kimsenin eleştirisine takılmana gerek yok. Real hayatında eleştirilere kapalı durumdaysan, lafın son bulduğu noktada "kafa göz" dalabilirsin.

U Roleplay | root >> WEB

Deniza

"Çok eleştiriliyorum, nasıl kendimi 'savunurum'" değil de, "savururum" olacakmış. Kötü niyet barındıran bir eleştirinin bende zaten bir yeri yok, o eleştiriye ayıracağınız 5 dakikalık sürece yazık edersiniz, etmeyin. Kötü niyet gösteren eleştirilerin tamamı sizin sinirlerinizi alt üst etmek adına yapılıyor. Siz o eleştiriye hypelanarak yanıt verdiğiniz sürece de o kişi kendini tatmin etmiş olacak. Salacaksınız, kendi çapında takılacak.

junasa

Goddew

Alıntı yapılan: Deniza - 02 Haziran 2020, 19:15:15
"Çok eleştiriliyorum, nasıl kendimi 'savunurum'" değil de, "savururum" olacakmış. Kötü niyet barındıran bir eleştirinin bende zaten bir yeri yok, o eleştiriye ayıracağınız 5 dakikalık sürece yazık edersiniz, etmeyin. Kötü niyet gösteren eleştirilerin tamamı sizin sinirlerinizi alt üst etmek adına yapılıyor. Siz o eleştiriye hypelanarak yanıt verdiğiniz sürece de o kişi kendini tatmin etmiş olacak. Salacaksınız, kendi çapında takılacak.

Aynen öyle.

_Code

Daha güzel bir öneri: Böyle bitmiş bir platformda eleştiriler umrunuzda olmasın yani bırakın havlasınlar, sadece oyuncuların sesine kulak verin.

SA:MP Turkiye CnR IP: server.sampturkiyecnr.com:7777

Oner

Daha kolayı var, mesela ben örneğimi vereyim. İki tane veled hesapta doktor bulmuş bir çocuğun fotoğrafını herkese Oner diye atmış, özelden de sövüyorlar.
Bunun tek yolu küfür edip o yazamadan engellemek, çok mutluluk verici :kahkaha2:

Discord: Ascendency#7970

deviantburada

Aslında, yersiz eleştirileri duymamak bir kabiliyet. Keşke herkes buna sahip olsa.

justice rains from above

Razor02

Goddew

Alıntı yapılan: Razor02 - 03 Haziran 2020, 11:27:54
Sallaaaaaaa en temizi :D
Alıntı yapılan: deviantburada - 03 Haziran 2020, 03:29:40
Aslında, yersiz eleştirileri duymamak bir kabiliyet. Keşke herkes buna sahip olsa.
Alıntı yapılan: Oner - 03 Haziran 2020, 00:08:38
Daha kolayı var, mesela ben örneğimi vereyim. İki tane veled hesapta doktor bulmuş bir çocuğun fotoğrafını herkese Oner diye atmış, özelden de sövüyorlar.
Bunun tek yolu küfür edip o yazamadan engellemek, çok mutluluk verici :kahkaha2:

Çok güzel yorumlarınız için teşekkürler.

timezen

sanırsam bu yardımcı olacaktır.
Son düzenlenme: 03 Haziran 2020, 18:26:37 timezen
huuu hep hi

xT_9000

https://www.twitch.tv/xt_9000

Map Hakkında Yardımcı olacak videolar için:
https://www.youtube.com/musabcayli

nikobernoo

Özellikle Türk insanında eleştiriye kötü gözle bakılıyor ancak böyle bir şey değil tabii ki, eleştiri çok normal ve iyi niyetle karşılanılmalıdır. Eleştiriden ders çıkarmak çok büyük bir başarıdır burda savunulacak bir taraf göremiyorum. Mesela bir örnek verelim "Bu kapı burada çok kötü durmuş" vb. gibi bir eleştiri almak çok normal kötüyse kötüdür iyiyse iyi eleştiri alırsınız " Bu kapı burda güzel ancak sarı renkte olursa daha güzel durur". Her eleştiri yapıcı olmak zorunda değildir. Özet olarak şunu söyleyebilirim eleştiriye karşı kendini savunmak yerine nerde hata yapıyorum ya da bu adam benim yaptığım şeyde neyi yanlış buldu?, bu sorularla giderseniz sonuça ulaşmanız yüksek bir ihtimal. Sizi eleştiren insanlar hep olacaktır bundan kaçış yok sadece kabullenmek lazım.

Please (g)old days, come back.

Purgatory

Youtube'de çektiğim videoların altında yapıcı eleştirilerin yanı sıra sırf küfür etmek için veya aşağılamak için atılmış yorumlar da olurdu. O yüzden buradan kendime de pay çıkarmam gerekir. Elbette ki beni takip eden, ürettiğim içerikleri tüketen insanların hepsi beni beğenmeyecek. İnfial yaratacak şeyler üretmiyorsam eğer, çoğunluk beni sadece beğenenlerden ve yapıcı eleştiri yapanlardan oluşacak. Yapıcı eleştiri yapanların kimisinin üslubu bana sert kaçarken kimisi de daha ılımlı gözükecek gözüme. Geri kalanı sırf videoyu beğenmeyenlerden, videoyu çekerken sergilediğim birtakım davranışlar için bana küfür edenlerden, platformu bırakmamı isteyenlerden, boş boş konuşanlardan oluşacak. Burada tahminimce asıl fayda sağlayan unsur, yapıcı eleştiri yapanlar. Dediğim gibi, burada da tek bir üslup olmayacak, kimisi bazı yanlışları düzgünce açıklayıp doğruyu gösterirken kimisi kötü bir giriş yapacak, yaptığı kötü girişin devamını yapıcı eleştiriye dönüştürmek için benim teşvikte bulunmam gerekecek. Kimisi de bunların dışında kalıp sırf bana gıcıklığından ya da kıskançlığından, nefretinden boş boş konuşacak, ondan alabileceğim bir şey olmayacak. Burada da söylendiği gibi, yazılan yorumu analiz edip ona göre bir davranış geliştirmem gerekiyor. Ben şöyle yaptım, önceleri videolarımda konu dışı konuşmayı çok uzun tutardım, bunun için video inanılmaz uzardı, izleyenlerin siniri bozulurdu ve izleyenler bana küfrederdi. Bu sebepten dolayı küfretti diye ona hak vermeyecek olsam da o videoları izlediğimde daha kısa sürede verebileceğim bir şeyi konunun dışında konuşarak, boş boş muhabbet yaparak oldukça uzattığımı fark ettim ve o konuşmaları önemli ölçüde kırptım, videoda işlediğim konuyla alakalı konuşmaya başladım ve o tarz muhabbetler edeceksem de zaman damgası eklemeye başladım, böylece videomu izleyen insanlar aradığını kolayca bulup izleyip diyeceğini diyecek ve gidecek, lüzumsuz ayrıntılarla vakit öldürmeyecek. Ha, o küfür edenleri pek de adam yerine koyacağımı sanmıyorum ama yine de vesile oldular bazı kurallarımı değiştirmeme, onlar bile yardımcı oldu hani. :D

Şu kadar yazıyı toparlayacak olursam, yapılan yorumu analiz etmek önemli, tepkinizi ona göre vereceksiniz. Kimisinin dediğini uygulayıp verim alıp ona teşekkür edecekken, kimisinin de ağzının payını verecek ya da kıskançlığından, gıcıklığından, nefretinden kudurup böğürmesine müsaade edeceksiniz, zaten biraz mantıklı düşünecek olanlar için kendilerinin ne olduğunu açıkça belli ediyorlar. :)

Söyleyeceklerim bu kadardı, umarım konunun dışında konuşup boş boş muhabbet yapmamışımdır. :)