GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi
20 Ocak 2025, 11:34:38

HER OYUNDA kasma sorunu

Başlatan fegerhagat, 24 Nisan 2020, 16:30:52

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fegerhagat

Bilgisayarı aldığımda gta v veya başka oyunlar rahatlıkla oynanırken hiç kasma yokken sonraki gün hatta o günün akşamı kasmalar başladı. Bu kasmalar ilk başlarda yok yani oyuna girdiğimde yok ama 2-3 dk sonra kasma başlıyor ve fps 10'lara falan düşüyor gta san andreas boynarken bile(tüm oyunlarda). Kurabielceğim modları kurdum fps unlocker olsun başka olsun yine fayda etmiyor diğer oyunlarda da böyle ne yapmam gerekmekte?
Sistem özelliklerim:
https://prnt.sc/s20ixe
https://prnt.sc/s20juo
https://prnt.sc/s20k25

İlk başta bunu gta'nın genel bir hatası sandım diğer oyunlarda kasmayınca, ama sonra tüm oyunlarda kasmaya başlayınca bu işte bir şey var dedim ve buraya konu açmaya karar verdim.
Sizin düşünceniz nedir arkadaşlar? Çoğu oyunu rahatlıkla oynayabileceğim bir bilgisayarda her oyunu kasarak oynuyorum.

Format atmayı denedim olmadı, format sırasında dosyaları sakla seçeneğini seçmiştim.
-Laptop kullanıyorum
Son düzenlenme: 24 Nisan 2020, 16:52:50 fegerhagat

Enkei

Muhtemelen bilgisayarınız hava akışını iyi sağlayamıyor ve fazla ısınıyor. Dolayısıyla ısınma sebebiyle parçaların yanmaması için gücünü kısıyor, bu da oyunlara kasma olarak dönüyor.

Bunun çözümü olarak fan çıkışlarınızı ve kasa içerisindeki pervaneleri güzelce temizlemenizi, bilgisayarı düz bir zeminde kullanmanızı, bir soğutucu vasıtasıyla bilgisayarınızı soğutmanızı öneririm.
Son düzenlenme: 24 Nisan 2020, 16:38:49 Enkei

fegerhagat

Alıntı yapılan: Enkei - 24 Nisan 2020, 16:36:39
Muhtemelen bilgisayarınız hava akışını iyi sağlayamıyor ve fazla ısınıyor. Dolayısıyla ısınma sebebiyle parçaların yanmaması için gücünü kısıyor, bu da oyunlara kasma olarak dönüyor.

Bunun çözümü olarak fan çıkışlarınızı ve kasa içerisindeki pervaneleri güzelce temizlemenizi, bilgisayarı düz bir zeminde kullanmanızı, bir soğutucu vasıtasıyla bilgisayarınızı soğutmanızı öneririm.
Bilgisayarımın altında soğutucu var ve düz bir zeminde duruyor, bundan dolayı olduğunu sanmıyorum zaten çok da ısınmıyor bilgisayarım hatta şu an baktım da hiç ısınmamış bile soğutucu çalışık durumda
Kasaya sahip değilim laptop kullanmaktayım

JrBackup

1.Ayarlar<arka plan uygulamaları hepsini kapat
2.Görev yönetisini aç arka planda gereksiz çalışan uygulamları kapat

『E』『M』『R』『E』

Rylox

Alıntı yapılan: fegerhagat - 24 Nisan 2020, 16:52:02
Alıntı yapılan: Enkei - 24 Nisan 2020, 16:36:39

Bilgisayarımın altında soğutucu var ve düz bir zeminde duruyor, bundan dolayı olduğunu sanmıyorum zaten çok da ısınmıyor bilgisayarım hatta şu an baktım da hiç ısınmamış bile soğutucu çalışık durumda
Kasaya sahip değilim laptop kullanmaktayım

6 fanlı yapsan ideal işlemcinin ısınmasından kurtulursun gta v diyorsun oda tam 8 gb ram istiyor ramini çoğaltmalısın.Ekran kartına gelince ekran kartın ramden yiyor ve oyunlarda işlemcinin daha fazla çalışmasına sebeb oluyor daha çok ısınıyor.ekran kartını değiştirmelisin sadece ramden yemesin 1 gb ekran kartı bile yeter rahatlıkla oynarsın.

Yapman gerekenler;
Ram al yeterli olan 13 gb
Ekran kartı al yeterli olan 1 gb ramden yemesin

giderken bıraktığın bütün renkler siyah oldu