GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

[III\VC\SA]Map Editor İle Map Yapımı

Başlatan Vupsen, 20 Nisan 2020, 12:19:33

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vupsen

Med editor single player GTA:SA, GTA:VC ve GTA III için map yapmanıza olanak sağlayan bir araçtır.Kullanımı gayet basittir.Obje isimlerini ve yerlerini bildikten sonra muhteşem işler çıkarabilirsiniz.Ben GTA:SA üzerinden anlatıcam ama aynı şeyler diğer oyunlar için de geçerlidir.Öncelikle Med editor indirmek için; Tık

Aracı ilk açışımızda karşımıza böyle bir ekran gelecek.Add butonuna tıklayarak hangi oyun için map yapacaksak o oyunu seçicez.

1. kısımdan oyunun ismini yazın.Doğrusunu söylemek gerekirse oraya ne yazdığınız hiç önemli değil.Eğer GTA VC ve GTA III üzerine de map yapmak isterseniz diğer oyunlar ile karıştırmayasınız diye direk adını yazabilirsiniz.Her neyse ben GTA SA yazıp geçiyorum. 2. kısımdan oyunun dosya konumunu gösterip ok diyorum.

Ekranımız geliyor ve 1. ile belirttiğim Scene kısmına geliyoruz ve üzerine değişiklik yapacağımız bölgeyi seçiyoruz ben 2. adım ile gösterdiğim yerden rastgele LaW2 seçiyorum.Zamanla hangisinin hangi bölgele ait olduğunu ezberleyeceksiniz.Hangi bölge üzerine değişiklik yapacağımı seçtikten sonra 3. olarak render yazan yere tıklıyoruz

Ekranımız geldi.Map üzerine özgürce dolaşabilmek kamera ayarlamak ve ilerlemek için w a s d va fare kullanıyoruz, ilerleme hızı düşüktür o yüzden shift basarak odaklandığınız yöne daha hızlı gidebilirsiniz.

Şimdi gelelim asıl meseleye.Seçtiğiniz haritaya obje eklemek için Scene sekmesinin hemen yanındaki IPL sekmesine geliyoruz ve üzerine değişiklik yapacağımız haritayı tekrar seçiyoruz.(1. kısımda belirttim) Burada unutmamanız gereken şey eğer scene kısmındaki map ile IPL kısmındaki map farklı seçerseniz objeniz belirlediğiniz yere yerleşmez.Ben Scene kısmından LaW2 haritasını seçtim ve yine LaW2 haritasına obje eklemek için IPL kısmından LaW2 hartasını seçtim.Seçtiğiniz haritaya obje eklemek için 2. diye belirttiğim New butonuna tıklıyoruz.
Artık burası tamamen zevkinize kalmış gördüğünüz gibi 2 adet liste çıkıyor karşınıza. 1. liste ile harita seçip 2. liste ile de o haritadaki objeleri görmenizi sağlıyor.3. diye belirttiğim kısımda rastgele bir mapın içinden bir obje seçiyorum ve 4. adımda belirttiğim ok butonuna tıklıyorum.

Gördüğünüz gibi seçilen obje haritaya geldi.Size düşen iş kanumunu ayarlamak.Position x, y ve z 'nin karşısında "<<" "<"   ">"  ">>" butonlarını görüyorsunuz."<" ve ">" butonlarına tıklamak objenin biraz hareket etmesini sağlar(seçilen yonde). "<<" ve ">>" tıklamak objeyi seçilen yöne katsayısı daha yüksek olarak yerini değiştirir.Mesela "<" butonuna tıkladığınızda 1 metre ilerliyorsa "<<" butonuna tıkladığınızda 10 metre ilerler.Konumunu ayarladıktan sonra OK diyoruz ve objeyi seçilen yere bırakıyoruz.

Gördüğünüz gibi seçilen obje belirtilen konuma yerleşti.

Yapılan değişiklikleri kayıt etmek için File>Save Install diyoruz.

Ardından oyuna girip objeyi yerleştirdiğimiz bölgeye gittiğimizde objenin tam olarak yerleştiğini ve içinden geçilemez olduğunu görüyoruz.

Konu zamanla genişletilecek.
Son düzenlenme: 20 Nisan 2020, 14:16:28 Sypnosis.

DracDonix

Bilgi için teşekkürler :helal:

İmzanız forum kurallarına uymamaktadır. (daha küçük boyutta bir imza seçiniz.)

Vupsen

Subject 17

Güzel anlatım olmuş. Teşekkürler konu için :)

Bitirilen Rockstar oyunları
III - VC - SA - BULLY - VCS - IV - TLAD - TBOGT - V - RDR - MP3 - RDR2

xT_9000

Denedim bir ara VC'de çok kanser bir program yav

https://www.twitch.tv/xt_9000

Map Hakkında Yardımcı olacak videolar için:
https://www.youtube.com/musabcayli

Vupsen

Alıntı yapılan: xT_9000 - 20 Nisan 2020, 23:56:05
Denedim bir ara VC'de çok kanser bir program yav
Bazen adamı çıldırtabiliyor. :D

Kaanki0

BiqLesh

Texture studio veya samp map editörde yaptığımız mapleri singleplayera ekleyebilir miyiz?

Bilinmeyen Bey

Med Editor güzel bir Map Editor. Bende Kullanıyorum. Bilmediğim Şeyleri yenilemiş oldum. Teşekkür Ediyorum :) :helal:

raoz

Eskiden bu programı ben de kullanırken Grove Street'i kendi kafama göre düzenlemeyi denemiştim de ince ayar yapılmıyor diye hatırlıyorum. Konu ve anlatım güzel olmuş bu arada, eline sağlık.  :)
Son düzenlenme: 10 Aralık 2021, 21:08:06 raoz

Gladiator

Paylaşım için teşekkürler. Faydalı.