GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

GTA San Andreas Downgrade Patch Hakkında

Başlatan Razor02, 15 Nisan 2020, 14:12:49

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Razor02

Herkese Merhaba. Hepiniz GTA San Andreas'ı seversiniz oynamış veya oynamaya devam ediyor olabilirsiniz ve eminimki 1 kerede olsa bitirmişsinizdir PC de PS2 de veya Mobilde.Yıllardır kendini oynatan bir oyun olmasının sebebi yapabileceğimiz bolca etkinliğin yanısıra SA-MP ve MTA ile Online'da normalde yapabildiklerimizin yanına daha da fazlası eklenmesi. Her neyse biz konumuza dönecek olursak GTA San Andreas'ın Playstation 2 versiyonunu bilen bilir. O 90'lı yılların Los Angeles'ını gerek araçlarıyla gerek yapılarıyla ve bence en önemlisi olan turuncu atmosferi ile gerçekten oyunu daha da oynanabilir samimi bir hale getiriyor insanı içine çekiyor açıkçası ben çok seviyorum :)

Bugün size GTA San Andres için hazırlanmış olan Downgrade modundan bahsedeceğim.
Bu modda neler var neler barındırıyor bildiğim kadarını sırasıyla size sunmaya çalışacağım eksiğim var ise kusura bakmayın.

Öncelikle atmosferden başlayalım. GTA San Andreas Bilgisayara portlanırken nedeni bilinmez atmosferi o 90'ları yansıtan atmosferden çıkıp sade mavi daha çok günümüzü anımsatan bir hâl aldı.

Downgrader modu sayesinde eski atmosfere erişebilmek mümkün isteğe göre eklenebiliyor.

Oyunu Widescreene aldığımız halde 4:3 görünüme sahip olan Radar ve Hud fixlenebiliyor.

Sizi oyunun eski sürümüne indirirken bir yandanda Remastered HD Texture GUI ekleniyor.

Görüş Mesafesini sona çeksekte bir çatıya çıkınca veya hava aracıyla uçarken yaşanan görüş sorunu önüne geçemediğimizi görüyoruz ama Downgrade sayesinde şehrin tamamını görebilir bu sorunu çözebilirsiniz. Daha önce görülmemiş Los Santos manzarası ile karşı karşıya.

Bildiğim ve sunabildiğim kadarı bunlar ve Son olarakta Hot Coffee'de bu Patch sayesinde geri geliyor ve 1.0 sürümünde çalışmayan SA-MP ve MTA'da fixleniyor.

Downgrade modunun Steam için kurulum videosuna linkten ulaşabilirsiniz.

https://youtu.be/mZVuYZrtHWo

Mod indirme linki ise videonun açıklama kısmında yer alıyor. Umarım faydalı olabilmişimdir okuduğunuz için ve ilginiz için teşekkürler. :gtasa:  :rockstar:

Son düzenlenme: 09 Ocak 2021, 20:36:53 Razor02

Specter

Harika bir paket olmuş, devamını bekliyoruz :helal:

Saygılarımla Specter...

Razor02

Alıntı yapılan: Specter - 15 Nisan 2020, 14:30:02
Harika bir paket olmuş, devamını bekliyoruz :helal:

Teşekkürler :) 👍🏼

Enkei

Konu için teşekkürler ellerine sağlık.  :helal:

lazlow

lacosapalm

Eline sağlık, paylaşım için teşekkürler.  :helal:

- S O N

KamilPanpa37

Paylaşım için teşekkürler dostum,ben daha önce orjinal Pc grafikleri ile defalarca oynayıp bitirdim,ama beni hiç bir anlamda teknik ve görsel anlamda tatmin edememişti,downgrade patch'i kurup oyuna girdikten sonra sanki bir an remastered oynuyormuşum izlenimine kapıldım, ve  :rockstar:  ın bu güzel Ps2 grafiklerini Pc'ye neden çıkartmadıklarını durmadan kendime sorup durdum.En büyük ihtimal olarak Pc'lerin o dönemlerde güçlü bir donanımlara sahip olmadığından çok anvai çeşit teknik sorunlar çıkaracağından kaynaklıdır diye düşünüyorum.Zaten oyun şu an bile Steam platformunda sorunlu, Cj'in zıpladığı zaman aniden ölmesi, suda yüzerken su içinde takılı kalması ve ilerleme kaydedememesi, Gym'den ve yahut her hangi bir safehouse'den çıktığımızda karakterin kendiliğinden tekrar içeri girmesi,Cj'in ateş ederken hiç bir şekilde hareket edememesi vs gibi bir sürü teknik sorunlar var, şu an neredeyse San Andreas için bütün oyuncularda fazlasıyla güçlü sistem olduğu için, oyun frame rate kapalı iken dengesiz çalışabiliyor. Downgrade Patch bu sorunların bir kısmını giderebiliyor en azından.  :helal:

Razor02

Alıntı yapılan: Enkei - 15 Nisan 2020, 14:36:21
Konu için teşekkürler ellerine sağlık.  :helal:
Rica ederim :)

Alıntı yapılan: lazlow - 15 Nisan 2020, 15:03:14
Eline sağlık :)

Teşekkürler Lazlow :)

Alıntı yapılan: lacosapalm - 15 Nisan 2020, 15:13:12
Eline sağlık, paylaşım için teşekkürler.  :helal:
Rica ederim :)

Alıntı yapılan: KamilPanpa37 - 15 Nisan 2020, 15:19:29
Paylaşım için teşekkürler dostum,ben daha önce orjinal Pc grafikleri ile defalarca oynayıp bitirdim,ama beni hiç bir anlamda teknik ve görsel anlamda tatmin edememişti,downgrade patch'i kurup oyuna girdikten sonra sanki bir an remastered oynuyormuşum izlenimine kapıldım, ve  :rockstar:  ın bu güzel Ps2 grafiklerini Pc'ye neden çıkartmadıklarını durmadan kendime sorup durdum.En büyük ihtimal olarak Pc'lerin o dönemlerde güçlü bir donanımlara sahip olmadığından çok anvai çeşit teknik sorunlar çıkaracağından kaynaklıdır diye düşünüyorum.Zaten oyun şu an bile Steam platformunda sorunlu, Cj'in zıpladığı zaman aniden ölmesi, suda yüzerken su içinde takılı kalması ve ilerleme kaydedememesi, Gym'den ve yahut her hangi bir safehouse'den çıktığımızda karakterin kendiliğinden tekrar içeri girmesi,Cj'in ateş ederken hiç bir şekilde hareket edememesi vs gibi bir sürü teknik sorunlar var, şu an neredeyse San Andreas için bütün oyuncularda fazlasıyla güçlü sistem olduğu için, oyun frame rate kapalı iken dengesiz çalışabiliyor. Downgrade Patch bu sorunların bir kısmını giderebiliyor en azından.  :helal:
Rica ederim ve evet gerçekten çok hoş bir hal alıyor oyun.Dediklerin mantıklı zaten pc ye çıkarken başta optimizasyon olmak üzere bir sürü sorunla çıktı maalesefki zamanla düzeltilmeye çalışıldı o aniden ölme ve geri dönme ise FPS kaynaklı ilginç bir sorun Frame Limiter'ı açınca düzeliyor.Sanırım oyun hep PS2de 30FPS oynandığı için animasyonlar scriptler 60FPS te hızlı olduğu için yüklenemeden sorun çıkartıyor PC ye portlarken bunu düşünmemiş sanırım :rockstar: animasyonları ona göre tekrar dizayn etmesi gerekirdi
Son düzenlenme: 15 Nisan 2020, 15:37:36 Razor02 Sebep: Flood içerikli iletiler birleştirilmiştir.

Subject 17

Detaylı anlatımın için teşekkürler :) Çok yararlı.
Diğer GTA oyunlarının sürüm düşürücüleri için de "Sürüm düşürücüler" konusuna göz atabilirsiniz.

Bitirilen Rockstar oyunları
III - VC - SA - BULLY - VCS - IV - TLAD - TBOGT - V - RDR - MP3 - RDR2

Razor02

Alıntı yapılan: Subject 17 - 15 Nisan 2020, 17:58:01
Detaylı anlatımın için teşekkürler :) Çok yararlı.
Diğer GTA oyunlarının sürüm düşürücüleri için de "Sürüm düşürücüler" konusuna göz atabilirsiniz.
Rica ederim :)👍🏼

Kaanki0

Sağlam paket. Eline sağlık.

Bilinmeyen Bey

Çok iyi Olmuş. Vallahi Şu Bozuk Steam ve Remastered versiyonu düzeltebiliyoruz  :D  :serefe:  :helal:

Purgatory

Şu oyunları düzelten hayranlar olmasa ne yapacağız bilmem, oyunların güncel versiyonlarını asıl onlar yapıyor. Pc Gaming Wiki sitesinde gördüklerimden bunu öğrendim.

Razor02

Alıntı yapılan: Anestezi - 09 Ocak 2021, 13:01:21
Şu oyunları düzelten hayranlar olmasa ne yapacağız bilmem, oyunların güncel versiyonlarını asıl onlar yapıyor. Pc Gaming Wiki sitesinde gördüklerimden bunu öğrendim.

Gerçekten hangi oyunu oynadıysam hep bilgisayarda sorunlu çalışıyor özellikle Rockstar oyunları Bully'sinden GTA III'üne Vice City'sine San Andreas'ına bu tamamen Rockstar'ın umursamamazlığı kaç sene olmuş insan bi hayranların yaptığı gibi Fix Update getirir San Andreas'ın Remastered'ı çıktı o PC versiyonundan daha berbat. Geçenlerde Detroit almıştım oynuyorum o da sorunlu oyun donuyor çöküyor FPS drop oluyor... Bu konsoldan bilgisayara portlama olayını artık yapımcıların ciddi anlamda çözmesi lazım bunu hayranlar bir kaç modda yapabiliyorsa yapımcılar neden yapamıyor hala anlamış değilim.

Alıntı yapılan: Bilinmeyen Bey - 09 Ocak 2021, 02:56:18
Çok iyi Olmuş. Vallahi Şu Bozuk Steam ve Remastered versiyonu düzeltebiliyoruz  :D  :serefe:  :helal:

Evet Steam'deki eski Rockstar oyunları maalesef sorunlu ve Rockstar'ın bu umrunda değil.
Son düzenlenme: 09 Ocak 2021, 13:56:17 Razor02

Purgatory

@Razor02 İşin ilginç yanı da şu, bu durum sadece Rockstar'a özel de değil. Konami de Silent Hill serisinde aynı şeyi yapmış. Yine hayranlar düzeltiyor oyunu. Resident Evil'lerin ilk oyunları da öyle mesela, hem satılmıyor, hem de hayranlar yama yapıyor. Galiba yapımcı firmalar oyunu dijital ortamda bir daha piyasaya sürdü en azından diye sevinip kendimiz yama yapmamız en iyisi.