GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi
28 Kasım 2024, 11:40:57

GTA IV - EFLC: Liberty City'nin Zaman Zinciri

Başlatan lazlow, 20 Ağustos 2019, 20:56:40

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

lazlow

LIBERTY CITY'NİN ZAMAN ZİNCİRİ

Hepimizin bildiği gibi GTA 4, Tlad ve Tbogt aynı zaman diliminde geçen oyunlar. Dolayısıyla üç oyunun kahramanları da zaman zaman aynı görevde karşılaşabilmektedirler. Aralarında doğrudan bir bağ olmasa da zaman zaman görev gereği beraber çalışacaklar, zaman zaman da aldığı emirler doğrultusunda birbirlerinin kuyusunu kazacaklar.

İşte bu konumda bu üç oyunun görevleriyle birlikte Liberty City'nin zaman zincirinin tablosunu hazırladım. Bunları sıralayınca Liberty City'nin hikayesi ortaya çıkmaktadır. Bu görevleri birbirlerine bağlayanlar elmas, fidye, eroin gibi yapı taşlarıdır. Liberty City hikayesi bu üç karakterin etrafında, bu ana unsurlardan oluşmaktadır. Elimden geldiğince sıralamaya çalıştım.

Liberty City'nin hikayesinin 72 gün sürdüğü düşünülüyor. Hikaye GTA 4 ile başlıyor. The Lost and Damned bu 72 günün 14. günüyle 47. günü arasında geçerken; The Ballad of Gay Tony ise 33. günde başlayıp sonuna kadar devam ediyor. Yani tabloda da göründüğü gibi GTA 4'ün hikayesi bittikten 2 görev sonra da Tbogt hikayesi bitiyor. GTA 4'ün son görevi ile Tbogt'nin son iki görevi aynı günde geçmektedir. Bunları sabah, öğle ve akşam olarak bölebiliriz.

GTA Tlad ile Tbogt'nin bitiş jenerikleri bu konuda az da olsa yardımcı oluyor. Tlad'ın bitiş jeneriğinde bu oyunların aynı zamanda diliminde geçtiğini görevler üzerinden göstermekte; Tbogt'ninkinde ise Liberty City'nin hikayesinden sonra karakterlerin ne yaptıklarını göstermektedir.

THE LOST AND DAMNED JENERİĞİ

THE BALLAD OF GAY TONY JENERİĞİ

(Banner: GTASeries)
Son düzenlenme: 18 Şubat 2024, 18:57:27 lazlow

Uzzy

lazlow

Vupsen

Muhteşem bir derleme olmuş, emeğine sağlık.

lazlow

Alıntı yapılan: Sypnosis. - 26 Mart 2020, 18:29:03
Muhteşem bir derleme olmuş, emeğine sağlık.
Teşekkürler, hazır GTA IV tekrar gündeme gelmişken düzenleyeyim dedim.

Desky

Tommy Vercetti

Lineopth

Eline sağlık. Teşekkürler.

gtadelisi

Derleme harika. Eline sağlık.

lazlow

Specter

Saygılarımla Specter...

Beauclerc

Güzel paylaşım. TLAD zaman zincirinin başlangıcı konusunda kafam biraz karışıktı. Onu da anlamış oldum :)

lazlow

Alıntı yapılan: Beauclerc - 10 Nisan 2020, 17:03:14
Güzel paylaşım. TLAD zaman zincirinin başlangıcı konusunda kafam biraz karışıktı. Onu da anlamış oldum :)
Teşekkürler. Ben de bizzat oynayarak test edip bu listeyi oluşturdum. Yine Elizabeta ve Goldberg'in ölümüyle alakalı mantık hataları var ama onlar dışında sorun yok gibi.