GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

Corona Virüs Nedir | Corona Virüs Genel Konu

Başlatan Tan, 23 Ocak 2020, 13:32:39

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sawyer

Açıkçası ben korkmuyorum korkanlarıda anlamıyorum zaten hayatımız bir saç telinden ince millet bide gitmeiş maske almış kolanya alkol falan taşıyorlar tamam taşısınlar tedbir'ini al taktir Allah'tan ama bi gerçek var çogu maske bizi virüsten korumaz piyasada "corona virüs koruyucu maske" adı altında satılan çoğu maske işey yaramaz aşagıdaki grafikte corona virüsünün 0.125 micron olduğu söylenmekte

Ve "Corona virüsündan koruyan maske" ler 0.14 micron'a kadar havayı filitre edebiliyor Bakalım ne olacak türkiyede baya bi sıkıntı yaratabilir zaten ekonomik sıkıntılar çok ülkemizde

Artık bu kardeşiniz RageMP de daha mutlu SA:MP ile ilgilenmiyor.

DracDonix

"Koronavirüste doğru bilinen yanlışları"

Koronavirüs (Corona virüsü) vakasının Türkiye'de de görülmesinin ardından insanlar koronavirüse dair detaylı bilgiler araştırmaya başladı. Bunun yanı sıra sosyal medyada koronavirüs tedavisi ve koronavirüs salgınına dair birçok yanlış bilgi yer aldı. Dünya Sağlık Örgütü, koronavirüse dair doğru bilinen yanlışları tüm detayları ile yayınladı. DSÖ'nün açıklamasına göre, koronavirüs evcil hayvanlar veya sivrisineklerden bulaşmıyor ve koronavirüs tedavisinde antibiyotikler etkili değil.

YANLIŞ: COVID 19 virüsü sıcak ve nemli iklime sahip bölgelerde bulaşabilir.

Şimdiye kadarki kanıtlardan, COVID-19 virüsü sıcak ve nemli havaya sahip alanlar da dahil olmak üzere tüm alanlarda bulaşabilir. İklim ne olursa olsun, COVID-19 vakası görülen bir bölgede yaşıyorsanız veya seyahat ediyorsanız koruyucu önlemler alın.

Kendinizi COVID-19'a karşı korumanın en iyi yolu sık sık ellerinizi temizlemektir. Bunu yaparak ellerinizde olabilecek virüsleri ortadan kaldırır ve gözlerinize, ağzınıza ve burnunuza dokunarak oluşabilecek enfeksiyonlardan kaçınırsınız.

(Kaynak: msn.com)

İmzanız forum kurallarına uymamaktadır. (daha küçük boyutta bir imza seçiniz.)

Submarine

Çinliler yarasa yiyecek diye tüm dünya mahvolmak zorunda mı ?? 😡😡

miru

Okul tatil oldu diye seviniyoruz ama ara tatili öne almışlar.Ayrıca uzaktan eğitim diye  bişeyden bahsediliyor ne olduğunu açıklar mısınız?

Vanity

Alıntı yapılan: undefined
Eğitime ara verildi

Alınan tedbirler çerçevesinde mücadeleyi bundan sonra da titiz ve kararlı bir şekilde yürütmeye devam edeceklerini vurgulayan Kalın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün Cumhurbaşkanımızın başkanlığında tedbirler paketi muvacehesinde bir dizi kararlar alındı. Öncelikle ilk, orta ve lise okulları 16 Mart'tan itibaren bir hafta tatil edilecek. Dolayısıyla ara tatil önceye alınmış olacaktır. Daha sonra 23 Mart itibarıyla da uzaktan eğitim yöntemi ile internetten ve televizyon kanallarından öğrencilerimizin eğitimlerine devam etmeleri imkanı sağlanacaktır.

Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığımız güzel kapsamlı, bir çalışma yaptılar. Bunun nasıl olacağına dair bilgilendirmeyi Milli Eğitim Bakanlığımız, bakanımız, ilgili eğitim müdürlerimiz kamuoyu ve ailelerle paylaşacaklar. İkinci olarak üniversitelerimizle ilgili yine 16 Mart'tan itibaren 3 hafta boyunca üniversitelerimiz de tatil edilecektir.

Bu çerçevede bu 3 haftalık tatilin nasıl koordine edileceği ve eğitim açısından telafi edileceği konusu da YÖK koordinasyonunda belirlenecek. Üniversitelerle istişare etmek suretiyle eğitim programı tanzim edilecek, böylece üniversite eğitiminde kaybın olmaması için gerekli tedbirler de alınacaktır."
Son düzenlenme: 12 Mart 2020, 22:56:40 WTCH

Lineopth

Ülkemiz için hayırlısı olsun, herkes dikkat etsin iyice temizlik yapsın.

DracDonix

Türkiye'de vaka sayısı 6'ya çıktı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son bir haftada umreden dönen bir vatandaşın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çıktığını bildirdi.

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, umreden dönen  vatandaşların 14 gün kuralına uymaları gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Son bir hafta içinde dönen bir yurttaşımızın testi maalesef pozitif  çıktı. Yeni vakalardan endişeliyiz. Lütfen ziyaretçi kabul etmeyin. Sağlık  taramasından geçmiş olmak sıfır risk anlamına gelmez."

İmzanız forum kurallarına uymamaktadır. (daha küçük boyutta bir imza seçiniz.)

Enkei

Bakanlığımızın aldığı önlemler gerçekten tatmin edici, oldukça yoğun bir çalışma dönemi geçiriyorlar. Burada önemli olan halkımızın bu tedbirlere ayak uydurabilmesi. Gözlemlediğim kadarıyla stok yapmak ve dezenfektan kullanmak dışında yaptığımız ekstra bir şey yok. (bahsettiğim nokta hala insanlarla yakın temasa girme, toplu ortamları hıncahınç doldurmak vs.)

TRSihirbaz

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, yeni tip Corona Virüs önlemlerine ilişkin açıklama yaptı. Erbaş, ''Cuma namazı başta olmak üzere cami ve mescitlerde cemaatle namaza ara verilmesi gerekli hale gelmiştir.Bu süreçte cuma namazı yerine öğle namazının kılınması yeterlidir'' dedi.
Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı'ndaki basın toplantısında, Din İşleri Yüksek Kurulunun yeni tip Corona Virüs (Kovid-19) nedeniyle cuma ve vakit namazlarıyla ilgili aldığı kararı açıkladı.Peygamber Efendimiz, 'Bir yerde veba hastalığı çıktığını duyarsanız oraya girmeyin, bulunduğunuz yerde veba hastalığı çıkarsa o bölgeden de ayrılmayınız.' buyurarak karantina uygulamasına dikkat çekmiş, 'Bulaşıcı hastalık taşıyan kişi, sağlam kişinin yanına gitmesin.' buyurarak salgın hastalıklara karşı tedbirli olmanın gereğini vurgulamıştır."

"İbadetlere katılmak için sağlıklı olmanın yanında başkasına zarar vermemek de gerekli"

Hala vazgeçilmez olduğunu sananlar varsa, uyurken üstlerini örtsünler çünkü bazı rüyalar uzun sürer.

Ranthiel

Hatırlamadığım bir yerde bir kaç gün içerisinde sokağa çıkma yasağı çıkabilir diye bir metin okumuştum, Vaka sayısı 18 oldu umarım ölen olmaz.

Grand Theft Auto 5 - Fivem
Sanandreas Roleplay - www.sanandreasrpg.com
Founder

Eamon

Gittikce korkutucu olmaya başladı salgın..

Bugünün güzel zamanları, yarının üzücü düşünceleridir.

Doukanyrdn

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamasında 16.03.2020 adlı tarihte 29 yeni corona virüsü vakası tespit edildi.Toplam 47 hasta oldu.

xT_9000

https://www.twitch.tv/xt_9000

Map Hakkında Yardımcı olacak videolar için:
https://www.youtube.com/musabcayli

Vupsen

Radless

The Walking Dead ay pardon
The Walking Corona

"Life's too short to hold grudges."