GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

GTA 3 Sık Karşılaşılan Hatalar ve Çözümleri

Başlatan lazlow, 07 Şubat 2020, 19:20:25

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

lazlow

GTA 3 Sık Karşılaşılan Hatalar ve Çözümleri

Karşılaşılan genel hata ve sorunlar üzerine bir konudur, GTAForums'tan alıntıdır. Çeviri olduğu için, ufak yanlışlar olabilir. Sorunun çözümünü denemeden önce mutlaka yedeklerinizi alın.

Öncelikle sisteminizin GTA III'ü kaldırdığından emin olun. Yıl olmuş 2020, GTA 3 kaldırmayacak bilgisayar neredeyse yoktur. Biz yine kaldırıp kaldırmama ihtimalini de göz önünde bulunduralım.

Alıntı yapılan: undefined
Minimum Sistem Gereksinimleri Önerilen Sistem Gereksinimleri

Pentium III 450 CPU 700 mhz CPU

96MB RAM 128MB RAM

16MB Direct3D GPU 32MB Direct3D GPU

8X CD-Rom 8X CD-Rom

500MB harddisk kapasitesi 500MB harddisk kapasitesi

Win 98/ME/2000/XP Win 98/ME/2000/XP

Direct X 8.1 Direct X 8.1

Ayrıca ekran ve ses kartınızın sürücülerini her daim güncel tutun. Her zaman SET (BelgelerimGTA3 User Filesgta3.set), TXD.DIR ve

TXD.IMG (GTAIIImodels) dosyalarını silin.

Mavi Rockstar yükleme ekranından sonra hata veriyor.

Kayıtlı oyunları yükleme sırasında sorun çıkıyor.

Mouse hassaslığı vb. ayarlar kaydolmuyor.

Çözüm:

1.1 yamasını yükleyin.

ddh elp.dll hatası meydana geliyor.

Çözüm:

Tümleşik bir ses kartı kullanıyorsanız, devre dışı bırakın.

GTA III bir süre sonra herhangi bir sorun belirtmeden oyundan atıyor.

Çözüm:

Isı ya da RAM probleminiz olabilir. Görev yöneticisini açın ve gereksiz çalışan programları kapatın.

Tavsiye:

Hard diskinizde disk birleştirme yapın; spyware, virüs gibi zararlılar olup olmadığını kontrol edin.

Ateş/patlamalar yok.

Çözüm:

'Display s etup' bölümünden 'frame sync'i açın ve 'frame limiter'ı kapatın.

Hiç bir rampage bulamıyorum.

Çözüm:

Her rampage'in iki yeri vardır. Bir rampage bulduğunuzda, alternatif bir mekânda bir tane daha çıkar.

Alternatif:

GTA III'ün kısıtlanmış/sıkıştırılmış bir versiyonunu kullanıyor olabilirsiniz, Google yardımıyla blood patch'i indirin.

Yükleme hataları. Oyunu yüklemeyi ya da çalıştırmayı denerken CRC ya da data cab vb. hatalar alıyorum.

Çözüm:

Bunlar genellikle okuma hatalarından kaynaklanır. Büyük ihtimalle CD'nizde çizik, leke vardır; değiştirmelisiniz.

Alternatif:

Eğer oyunun illegal bir kopyasını kullanıyorsanız bundan kaynaklanabilir, orijinal almayı deneyin.

Alternatif:

Gereksiz çalışan programları kapatın, mümkünse kullandığınız antivirüsü ve Windows güvenlik duvarını da.

Alternatif:

Nero Burning Rom, Daemon Tools gibi CD/DVD yazma programlarını kapatın.

Alternatif:

Windows 98 ya da SE kullanıyorsanız 'Active Desktop' seçeneğini kapatın.

Alternatif:

Başka bir disk sürücünüz varsa onu kullanın, ayrıca sürücülerinizi güncellemeyi unutmayın.

Unhandled Exception hatası meydana geliyor.

Çözüm:

Bu hata genellikle main.scm modlarından kaynaklanır. Hatayı alırsanız .scm modlarını silmeyi deneyin.

'Gta 3.exe' dosyasını çalıştırdığımda sadece ekran kararıyor, Görev Yöneticisinde GTA 3 bir süre görünüyor ve sonra kayboluyor.

Çözüm:

SET dosyasını (Belgelerim GTA3 User Filesgta3.set) silin.

Sniper'ı kullanırken sadece ses geliyor. Ateş almıyor; fakat diğer silahlar normal bir şekilde çalışıyor.

Çözüm:

Blood patch'i silin, eğer trainer vb. programlar kullanıyorsanız, kullanmayın.

GTA III'ü yükledikten sonra başlatmak için simgesine tıklıyorum, fare imleci dönen CD sembolüne dönüyor fakat oyun hiçbir zaman başlamıyor. İmleç düzelmiyor ve Windows'a reset atmam gerekiyor.

Çözüm:

Gereksiz çalışan programları kapatın, mümkünse kullandığınız antivirüs programını ve Windows güvenlik duvarını da kapatın.

GTA III çok hızlı çalışıyor, yürüyen yayalar koşuyor gibi görünüyor.

Çözüm:

Gta3.exe' nin uyumluluğunu Windows 98 olarak seçin. Şöyle ki; oyunu kurduğunuz dizinden .exe dosyasına sağ tıklayarak (C:Program Files/Rockstar Games/GTAIIIgta3.exe gibi) -> Özellikler -> Uyumluluk -> 'Bu programı aşağıdaki uyumluluk modunda çalıştır' -> 'Windows 98 / Windows Me' seçeneğini seçin.

Oyunun çözünürlüğünü değiştirmede problemle karşılaşıyorum/ALT+TAB yaptığımda Windows oyundan atıyor ve masaüstüne dönüyor.

Çözüm:

Çözünürlüğü hiçbir kayıt dosyası yüklemeden, oyuna ilk girişinizde değiştirin.

Alternatif:

SET dosyasını (Belgelerim GTA3 User Files gta3.set) silin.

Alternatif:

Oyunun uyu mluluğunu Windows 98 olarak ayarlayın. (Üstte anlatıldığı gibi)

Radyo dışında tüm sesler sık sık yankı yapıyor.

Çözüm:

Ses kartı sürücünüzü güncelleyin.

Alternatif:

Yine uyumluluğu Windows 98 şeklinde değiştirin.

Alternatif:

Ses donanım ivmenizi değiştirin. Başlat -> Çalıştır -> 'dxdiag' -> Ses -> İvme seçeneğini farklı bir pozisyona getirin.

Mouse, menüde ve diğer programlarda sorun çıkarmadığı hâlde GTA 3 oynarken çalışmıyor.

Çözüm:

ALT+TAB yapın, tekrar oyuna dönün.

Oyunu açtıktan sonra oyun çöküyor. (GTA-3.exe açıldıktan sonra çöküyor) "Hata Raporu Kodu: unhandled exception c0000005"

@Bilinmeyen Bey Tavsiyesi

Çözüm:

Muhtemelen bir .ASI Dosyası indirmişsiniz. Bu Asi dosyalarından veya Cleo Scriptlerinden bir tanesi, oyunu daha açmadan önce çökmesine neden oluyor.

Eğer GTA III/VC/SA Open Limit Adjuster modifikasyonunu indirdiyseniz, bu hata ondan da kaynaklanıyor olabilir. Muhtemelen, Open Limit Adjuster, oyununuzdaki obje limit'i geç algılıyor. Silmeniz lazım.

Unhandled Exception at adress: 0x00732924

Çözüm:

Muhtemelen Mixsets kullanılıyor. Mixsets kullanıp oyuna girdiğinizde farklı bir kayıtlı oyun yüklemeyi deneyin. Verilen istisna hatasıyla bir oyun çökmesi yaşayacaksınız. Ayrıca ironik olarak oyundan çıkmaya çalıştığınızda bir crash alacaksınız. Ancak, bu hatanın herkeste meydana gelmediğini ve belirli ağır modların yüklenmesini gerektirdiğini düşünüyorum. Yine de, harika bir moddur ve kaldırılmamalıdır. Bunun da ötesinde, düzeltmesi gerçekten çok kolay.

Unhandled Exception at adress: 0x405CA4

Çözüm:

.ipl dosyalarında bir hata olmuş. Düzgün bir obje ID'si belirtilmemiş. IPL dosyalarını kontrol edip düzeltin ya da var olan harita modifikasyonları yok edin.

Unhandled Exception at adress: Unhandled Exception at adress 00630000

Çözüm:

Bu DEP sorunudur. Aşağıdakileri yapmanız gerekir:
1) Bilgisayarım'a sağ tıklayın ve Özellikler'i seçin. Ardından Gelişmiş sekmesine ve ardından Performans altındaki Ayarlar'a tıklayın. Windows 8 veya Windows 10'da, Bu PC'ye sağ tıklayın, Özellikler'i seçin ve ardından Gelişmiş sistem ayarları bağlantısına tıklayın.
2) Şimdi Veri Yürütme Engelleme sekmesine tıklayın. Aşağıdaki ayarı seçmelisiniz:

PC'nizi yeniden başlatın. Sorun çözülmeli.

Alıntıdır. Uyguladığınız çözümler sonucu oluşacak hatalardan ben sorumlu değilim, saygılar.
Son düzenlenme: 30 Nisan 2023, 17:22:17 lazlow

Vupsen

xT_9000

https://www.twitch.tv/xt_9000

Map Hakkında Yardımcı olacak videolar için:
https://www.youtube.com/musabcayli

lazlow

Alıntı yapılan: Sypnosis. - 07 Şubat 2020, 22:20:02
Emeğine sağlık, teşekürler. :)
Teşekkürler. Bu konuda pek bir emeğim yok. Arşivimde böyle bir konu duruyordu, paylaşayım dedim :)

Alıntı yapılan: xT_9000 - 07 Şubat 2020, 22:24:12
Benim gta3 direk açılmıyor :D
O zaman Subject 17'in [III/VC/SA] SilentPatch konusuna bir bak derim. Bende de açılmıyordu bu moddan sonra düzeldi.

Vupsen

Alıntı yapılan: lazlow - 07 Şubat 2020, 22:35:18
Teşekkürler. Bu konuda pek bir emeğim yok. Arşivimde böyle bir konu duruyordu, paylaşayım dedim :)
Çeviri de bir emektir. :)

xT_9000

Alıntı yapılan: lazlow - 07 Şubat 2020, 22:35:18

Alıntı yapılan: xT_9000 - 07 Şubat 2020, 22:24:12
Benim gta3 direk açılmıyor :D
O zaman Subject 17'in [III/VC/SA] SilentPatch konusuna bir bak derim. Bende de açılmıyordu bu moddan sonra düzeldi.

allah belasını verir gta3ün pü pü büyük kin duyuyorum

https://www.twitch.tv/xt_9000

Map Hakkında Yardımcı olacak videolar için:
https://www.youtube.com/musabcayli

lazlow

Alıntı yapılan: xT_9000 - 08 Şubat 2020, 01:00:42
allah belasını verir gta3ün pü pü büyük kin duyuyorum
Gta 5'in dedesine laf etme :D

DracDonix

Şu zamana kadar GTA SA dışında hiç bir GTA oyununda hata almadım Allaha Şükür. Teşekkürler :)

İmzanız forum kurallarına uymamaktadır. (daha küçük boyutta bir imza seçiniz.)

Uzzy

Teşekkürler lazlow Gta 3 oynamıyoruz ama olsun. :)

lazlow

Alıntı yapılan: Uzzy - 08 Şubat 2020, 13:07:36
Teşekkürler lazlow Gta 3 oynamıyoruz ama olsun. :)
Oynarsan ve sorunlarla karşılaşırsan aklında bulunsun işte :helal:

Lineopth

Kütüphanenin insanlaşmış hali gibisin @lazlow. :D Her bilgi var sende. :D

Tommy Vercetti

DracDonix

Alıntı yapılan: DracDonix - 08 Şubat 2020, 09:39:24
Şu zamana kadar GTA SA dışında hiç bir GTA oyununda hata almadım Allaha Şükür. Teşekkürler :)

Zamanının geldiğini düşündüm ve Bully'i bitirip, GTA 3 başladım. Çift monitör kullanıyorum bu sebepten çatışma anında fareyi sağa doğru çektiğimde imleç sağa çıkıyor ve ateş edeyim derken oyun aşşağı iniyor. Sebebini araştırdım ancak bir sonuç elde edemedim. @lazlow bilgin varsa yardım edebilir misin? Yada iletiyi görüpte yardım edecekler edebilir.

Impeccable

Alıntı yapılan: DracDonix - 23 Nisan 2021, 19:10:53
Zamanının geldiğini düşündüm ve Bully'i bitirip, GTA 3 başladım. Çift monitör kullanıyorum bu sebepten çatışma anında fareyi sağa doğru çektiğimde imleç sağa çıkıyor ve ateş edeyim derken oyun aşşağı iniyor. Sebebini araştırdım ancak bir sonuç elde edemedim. @lazlow bilgin varsa yardım edebilir misin? Yada iletiyi görüpte yardım edecekler edebilir.

Oyuna girerken Windows Tuşu + P tuşuna basıp sadece birinci ekran seçeneğini seçmen gerekiyor.

DracDonix

Alıntı yapılan: Impeccable - 23 Nisan 2021, 19:21:56
Alıntı yapılan: DracDonix - 23 Nisan 2021, 19:10:53

Oyuna girerken Windows Tuşu + P tuşuna basıp sadece birinci ekran seçeneğini seçmen gerekiyor.

2. ekranı kapatmadan başka bir çözüm yolu yok mudur?