GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

[ANKET] GTA Serisinin Ana Düşmanları

Başlatan lazlow, 10 Ocak 2020, 12:18:55

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

lazlow

GTA SERİSİNİN ANA DÜŞMANLARI

DİKKAT SPOİLER: Eğer bu oyunları oynayıp bitirmediyseniz ve olanları bilmiyorsanız, bu konu spoiler içerikli olacağından okuyup heyecanınızı kaçırmak istemem. Bu sadece bir uyarıdır, okuyup okumamak size kalmıştır. Ben yine de bu konudaki karakterlerin hangi oyunların karakterleri olduğunu yazmadım.

Bu konumda GTA'nın ana düşmanları üzerine bir anket hazırladım. GTA'nın ana düşmanları ana karakterlerimize zorluk yaşatsalar da, ana karakterlerimizi öldürmek isteseler de kimi kötülüğü hakkıyla yapıp gönüllerimizde taht kurmuşlardır. Bazı GTA oyunlarında birden fazla düşman vardır; ana düşman bir tane olur. Ben de bu konumda sevilecek ya da "amma kötüymüş" dediğiniz "ana" düşmanlarımızla ilgili bir anket hazırladım.

Catalina

Catalina, San Andreas'ta birlikte iş yaptığı Carl'a aşık olur. Aşkına karşılık bulamayan Catalina, Carl'ı kıskandırmak için Claude ile çıkmaya başlar. Sonra Claude ile birlikte Liberty City'e yerleşirler. Bu imkansız aşkın hikayesi burada bitiyor ve hesaplanmış ve pişirilmiş bir intikamın hikayesi başlar. Daha sonra Kolombiya Karteli'ne katılan Catalina, Claude'ın da dahil olduğu bir banka soygununda ona ihanet eder. Claude, Catalina'yı bulup intikam almak için uğraşacaktır.

Sonny Forelli

Liberty City'deki büyük bir suç ailesi olan Forelli Ailesi'nin başıdır. Tommy Vercetti, ailenin güvenilir adamlarından biriydi. Ancak Forelli, Vercetti'nin artan gücünden korkar. Ondan kurtulmak içi ona Harwood'da bir tuzak kurar. Tommy bir adamı öldürmek için gittiğinde kendini bekleyen suikastçılar vardır. Tommy hayatta kalmayı başarır ama 15 yıl hapis cezasına çarptırılır. Hapisten çıktığında ise onu bir kokain anlaşmasını denetlemesi için Vice City'ye gönderir. Anlaşma ters gider ve bilinmeyen saldırganlar hem uy****rucular hem de parayı alıp kaçarlar. Bunun üzerine Sonny çok sinirlenir ve Tommy'e ikisini de almasını emreder.

Frank Tenpenny

Saygın bir polis memuru olarak görünmesine rağmen kirli işlere bulaşmış bir memurdur. Tenpenny, CRASH olarak bilinen Los Santos polis departmanının çete karşıtı birliğine başkanlık ediyor. CJ'yi aslında istememesine rağmen, onu hayatta bırakmak için her zaman bir bahane bulur.

Massimo Torini

Massimo Torini, şehirdeki mafya ailelerini birleştiriyor gibi davranıp aslında Liberty City'nin kontrolünü ele geçirmeye çalışan Sicilya Mafyası'nın üst düzey bir üyesidir. Torini, Triadlar ve Diablolar ile bir araya gelip desteklerini almak için anlaşmalar yapar. Ancak Toni, konuyu hızla öğrenir ve Salvatore ile birlikte Sicilya Mafyası'na karşı mücadele eder.

Jerry Martinez

Jerry Martinez, Vic'in, ordudan atılmasını sağlayan bir komutanıdır. Martinez daha sonra Vic'i, ve Phil Cassidy'yi öldürmesi için bir grup adam göndererek ihanet eder. Daha sonra Mendez kardeşlerle birlikte Victor'a karşı ittifak oluşturur.

Vinnie

Mike'ın suç ortağı olan Vinnie'nin Liberty City'den kaçmaları için yüklü miktarda paraya ihtiyaçları vardır. İstedikleri para elde edince de tam kaçacaklarken mafya tarafında arabasına koyulan bomba yüzünden arabası havaya uçar. Ancak bu cinayet Mike'a karşı düzenlenmiş bir oyundur.

Dimitri Rascalov

Dimitri, Mikhail Faustin'in arkadaşı ve ortağı. Daha sonraları, Liberty City'de Rus göçmen organize suçun yükselişine yöneldiği iddia edilir. Başta Niko ile geçinse de daha sonra Niko'nun eski düşmanı Ray Bulgarin ile birlik olup Niko'ya ihanet eder. Niko'nun kuzeni Roman'ın evini ve dükkanını yakar, Roman'ı kaçırır. Her gördüğü yerde Niko'yu öldürmeye kalkar. Hatta oyunun sonlarından birinde Niko'yu öldürmesi üzere bir suikastçı gönderir.

William "Billy" Gray

Billy Gray, Alderney'deki Lost Brotherhood motosiklet çetesinin lideridir. Abisinden dolayı tanıdığı Johnny Klebitz'in en iyi arkadaşıdır. Tabii bu dostluk zamanla ihanete dönüşür ve Johnny ve Jİm'e tuzak kurar. Bu tuzağın üzerine kendi kazdığı kuyuyu kendi düşer, hapse girer. Tabii Billy'in hapse girmesi Johnny'in artık intikam almayacağı anlamına gelmez.

Ray Bulgarin

Tony'in satmak üzere olduğu gece kulüplerine alıcı olan Rus mafya babası. Aynı zamanda Liberty City hikayesinde meşhur Elmas Olayındaki elmasların sahibidir. Tony ile Luis'in onun çalınan elmaslarını gizlice satın almasına adeta sinir olur ve başta Luis olmak üzere bu işte parmağı olan herkesi öldürtüp şehri terk etmek ister. Ancak planı ters gider ve son dakikada Liberty City sınırlarını aşamadan Luis onu öldürür.

Wu "Kenny" Lee

Huang'ın Kenny adıyla da bilinen amcasıdır. Liberty City - Cerveza Heights'da bir restoran işletmektedir. Huang'ın babasının öldürüldürülmesi ardından Yu Jian'ı kendisine teslim edilmesi gerekmektedir. Ancak Huang, hava alanında düştüğü tuzakta kılıcı kaybeder. Kenny, kılıcın kimler tarafından çalındığını öğrenince kılıcı bulmak uğruna yeğeni Huang'la birlik olur. Tabii aslında tüm yaşananlar aslında Huang'a karşı oynanan bir oyundur ve tüm bu oyunun arkasında Kenny vardır.

Devin Weston

San Andreas eyaletinin zengin iş adamlarından ve milyarderlerinden biridir. Pek çok firmada hisse sahibidir ve pek çok holdingi vardır. Dynasty 8, Banner Hotel & Spa, Patriot Beer ve Nogo Vodka en bilinen hisse sahibi olduğu markalardan sadece birkaçıdır, ancak en çok bilinen hisse sahibi olduğu firma, Merryweather güvenlik firmasıdır. Yasal olduğu kadar yasadışı işlere de uzak olmayan Weston'ın, Los Santos'un yeraltı dünyasından da pek çok bağlantısı bulunmaktadır: Kolluk kuvvetlerinden yozlaşmış pek çok polis ve ajan tanıdığı vardır. Özellikle yozlaşmış FIB ajanı Steve Haines'in oldukça yakın bir dostudur.

Michael ve ekibi, Weston ile Steve Haines aracılığıyla tanışır. Steve'in yakın dostu olan Weston'ın halledilmesi gereken birtakım işleri vardır. Tabii zamanla arası Michael ile bozulur ve onu öldürmek ister. Öylesine kötü bir karakterdir ki Michael evde yokken ailesini öldürmek üzere eve silahlı Merryweather adamlarını gönderir. GTA 5'te o kadar kötü karakter arasında Devin, üç ana karakterimizin de düşmanı ve ölümü üçü ile sağlandığı için ana karakter olarak ele aldım.

(Resimler: GtaWiki)
Son düzenlenme: 11 Mart 2020, 01:39:15 lazlow

zeroo

Frank Tenpenny bize az çektirmedin frank tenpenny........... küfür ettiğim için nokta koydum :D

Desky

En kötü düşmanmı en sevdiğimiz düşmanmı kime oy atacaz anlamadım

zeroo

Alıntı yapılan: Desky - 10 Ocak 2020, 13:05:40
ben en sevmediğime attım en kötüsü bence tenpennydir. Editör galiba en sevdiğiniz hangisi diye soruyor

Desky

Alıntı yapılan: zeroo - 10 Ocak 2020, 13:07:37
ben en sevmediğime attım en kötüsü bence tenpennydir. Editör galiba en sevdiğiniz hangisi diye soruyor
Sonny forelli düşman olsada adamda karizma var severim onu ve basarım oyu ona. :D

Lineopth

Alıntı yapılan: Desky - 10 Ocak 2020, 13:09:30
Sonny forelli düşman olsada adamda karizma var severim onu ve basarım oyu ona. :D
Katılıyorum. Düşman da olsa Sonny'de karizma var, karizma düşmanlar lazım bize :sigara:

lazlow

Sevdiğiniz diye sordum ama yaptığı kötülük için seçtiyseniz kötülüğü iyi yapıyordur demek ki. Fark etmez.

lacosapalm

Kesinlikle Catalina,Claudeye üzülmüştüm.
Son düzenlenme: 10 Ocak 2020, 15:58:59 lacosapalm
- S O N

TRSinan28

Big Smoke'un finalde yaptığı ibn*liği unutmayalım. O bölümde neyin ne olduğunu karıştırmıştım. Bir oyun boyu bizle olan Big Smoke, düşman çıktı.  :)

Enkei

Zor bir seçim ama Tenpenny diyorum ben.

Elroan

Joker

Big Smoke, net. Tabii onu saymazsak; Tenpenny ve Catalina ilk üçe oynar.

open.mp Turkey Department Manager
victimrp.com founder

xT_9000

https://www.twitch.tv/xt_9000

Map Hakkında Yardımcı olacak videolar için:
https://www.youtube.com/musabcayli

Uzzy

Frank Tenpenny açık ara alır diyecektim zaten öyleymiş. :D

gtadelisi

Bu listede Tenpenny'e oy verilir, hakkını veriyor oyundaki rolünün.