GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

Vine Roleplay merak edilenler ve "via" röportajı! [Röportaj 4]

Başlatan GTA Ajans, 08 Ocak 2020, 00:38:03

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

GTA Ajans

Vine Roleplay'in yöneticisi olan "via" ile yaptığımız röportaj sizlerle. Vine hakkında sorular ve Yeni Nesil günlerini sorduğumuz Berkay'ı yakından tanıma fırsatı edindiğimiz bir yazı oldu. Teşekkürler @via

Alıntı yapılan: via
1-) Vine Roleplay olarak ne planlıyorsunuz?

Öncelikli olarak aslında bir çok sunucudan duyduğunuz bir mottoya sahibiz, yani çoğu sunucu bunu söylese de eylem gerektiğinde cidden hiç bir şey yapmamaktalar diyebiliriz. Öncelikli hedefimiz bu algıyı aşıp daha sonrasında kendi oluşturduğumuz temel sunucuyu oyuncularla birlikte büyütmek ve eğlenceli bir oyun ortamı kurmak. Yani temel planımızı kısaca şöyle özetleyebiliriz aslında; başlat, öğret, yetiştir, oynamaya teşvik et ve bunların hepsini eğlendirerek yap.

2-) Diğer sunucuların yapmadığı neyi vaad ediyorsunuz?

Size trilyonlarca şey saysam bile oyuncuların sürekli kulağına giden diğer sunucular tarafından artık yalan gözüyle bakılması muhtemel vaadler olacaktır. İlk hedefim bu algıyı yıkıp gerçekten oyuncu ve eğlenme ortamı yaratmak üzerine kurulu bir sunucu oluşturmak. Ekibim ve ben daha önce bu platformda yıllarca oynamış, eksikleri-hataları gözlemlemiş kişilerden oluşuyor. Tabii arada daha önce hiç yönetim tarafından bakmamış insanlarda ekipte olduğu için başta biraz sıkıntı yaşayacağımızı düşünmekteyim. Lakin genel olarak "eğlence" vaad ettiğimizi söyleyebilirim. Sunucuda oynarken eğlence bazlı ilerlemeyi ve kendi önerilerinizle geliştirebileceğiniz açık bir dünya sunmayı planlıyorum.

3-) Medium olarak rakipleriniz içinden kendinizi ne durumda hissediyorsunuz?

Genel olarak kimseye rakip olarak baktığım söylenemez, çünkü çoğu kendi düzenini ve sabit bir kitlesini oluşturmuş sunucular. Tek düşüncem ve hedefim bu sunucularda yapılan hataları tekrar tekrar göz önüne koymamak. Yani şöyle diyelim, evet rakip olarak görmek istersek sürüyle isim çıkartabiliriz ama ben ve ekibim herhangi bir yarış oluşturmak istemiyoruz. Kendi halimizde ortalama düzeyde eğlenceli bir sunucu yaratmak istiyoruz.

4-) SAMPdan başka platformda boy gösterecek misiniz?

Vine adıyla başka platformlar hakkında konuşmak şu an için cidden çok erken bir süreç. Kendim ücretli olarak Rage MP sunucularında görev alıyorum, lakin daha ilerde sıfırdan başka bir platform sunucusu açma konusuna çok sıcak baktığım söylenemez. Tabii bu kendi adım için yaptığım yorumlar, ekibim yapmak isterse neden karşı çıkayım ki?

5-) Yeni Nesil de olanlar hakkında ne düşünüyorsun?

Mazi mazide kalır, genel olarak yorumlamak gerekirse içlerinde ne döndüğünü bilmiyorum ama direkt olarak yapılan haraketleri saçma buluyorum artık yaygınlaşmış ve isim konusunda zirve yapmış bir sunucunun böyle hareketlerle kendilerini çocukca göstermelerini beklemezdim. Kendi sunucularından durup dururken ekibimi ve beni yasaklamak vs vs. saçma olduğunu düşünüyorum lakin kendi kararları beni ilgilendiren bir şey yok bu konuda. Kendi istediklerini yapmakta özgürler, bana bulaşmamaları ve her şeye kendilerininmiş gibi davranmamaları yeterli benim için.

6-) Platform ve GTAMulti hakkında düşüncelerini ifade edebilir misin?

Genel olarak SA:MP platformu için konuşmak gerekirse; yıllardır ayakta kalan ve insanlara eğlenceli zaman geçirtebilen bir bakıma açık dünya oyunu. Gayet hoş ilerlerken bir anda desteklerin kesilmesi, insanlara kin tutulması hoş değil tabii ki ama bu şekilde de ayakta kalabileceğini düşünüyorum. Destek kesilse bile insanlar bir yolunu bulup oynamaya devam edecektir, çünkü insanların artık alışkanlığı haline gelmiş bir platform haline geldi. GTAMulti forumu için de şunları söyleyebilirim, GTATurk platformundan sonra en Türkiye ve global dünya da küçük veya büyük işlere imza atmış, SA:MP Türkiye üzerinde bulabileceğiniz sayılı GTA platformlarında lider konuma gelmiş halde. Başarılarını kutluyor ve devamını diliyorum.

7-) Başka hangi kodlama türleri ile alakadarsın? Çalıştığın ortamlar neresi?

Bu konuda aslında çok şey söyleyebilirim, az çok bildiğim ve öğrenmeye devam ettiğim dilleri kattığımızda yaklaşıp 11 adet kodlama dili(web dillerini de sayarak konuştum.) biliyor gözüküyorum. Kodlama dünyası gerçekten çok açık bir dünya yapılabilecek çok şey olduğu kanısında olduğum için bir çok platformda yeni şeyler öğrenmeye devam ediyorum. Şu anda en rahat bildiğim dillerin içerisinde MySQL, PHP ve C++ bulunuyor. Diğer dilleri de yavaş yavaş iyi bir dereceye getirmeye çalışıyorum. Uygulama ve siber güvenlik üzerine işleyen küçük bir şirket işletiyorum buna ek olarak Çanakkale de en bilinen mekanlardan birinde barmenlik yapmaktayım, boş zamanlarımın neredeyse tamamı platform tanımaksızın yazılım üzerine geçiyor.

Yazar : Jarveus
Düzenleyen : GTA Ajans

Son düzenlenme: 13 Ocak 2020, 12:08:42 GTA Ajans

DracDonix

İmzanız forum kurallarına uymamaktadır. (daha küçük boyutta bir imza seçiniz.)

lacosapalm

Alanım değil ama yapılan iş takdir edilesi. Eline sağlık dostum. @GTA Ajans

- S O N

GTA Ajans

@DracDonix , 2020'ye güzel bir dönüş yaptık. Teşekkürler. Artık ses kaydına döndük yakında o da yayında :)

@lacosapalm , teşekkürler. Daha iyi bir GTAMulti için.

Craowin

tahaonfroy

Jarveus

Güzel bir röportaj oldu. Yayında emeği geçenlere teşekkürler. Devamı gelecek..

zeroo

Krater

Desky

GTA Ajans

Devamı çok yakında sesli bir röportajda sizlerle buluşacağız. Teşekkürler nacizane yorumlarınız için.

Edit; Vine Roleplay traileri paylaşıldı ve konumuza eklendi.

Rosnex