GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

GTA 3 - Easter Egg'ler & Gariplikler Departmanı | Tartışma Konusu

Başlatan lazlow, 18 Eylül 2019, 01:41:29

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

lazlow

GTA 3 - EASTER EGG'LER & GARİPLİKLER DEPARTMANI | TARTIŞMA KONUSU

Gizem, sır, gariplik ve sürpriz yumurtalar Gta'nın olmazsa olmazlarıdır. Bunlar genellikle oyunculara verilen mesajlar, oldukça ilginç durumlar ve herhangi bir filme, diziye ya da oyuna yapılan göndermelerdir. Bu gizem ve gariplikler GTA 3'te de yer almaktadır. Elimden geldiğince bunları listeleyeceğim:

BURAYA GELMEN GEREKMEDİĞİNİ BİLİYORSUN

Bedfort Point'in güneybatısınki otoparkın arkasında (Kingdom Come adlı görevde buradaydık) "You weren't supposed to be able to get here you know" diye bir mesaj göreceksiniz. Türkçesi: "Buraya gelmen gerekmediğini biliyorsun"  diye oyunculara mesaj verilmiş.

Gta Liberty City Stories'te aynı yere gelirseniz "Hello Again!" diye bu gizeme tekrar ziyarete gelen oyunculara selam verilmiş.

MIAMI'DE GÖRÜŞÜRÜZ

Havaalanının önündeki afişlerden "See You In Miami" yazan bir afiş yer almaktadır. Bu, bir sonraki oyunu Gta Vice City'nin geleceğine yönelik bir göndermedir.

GASOLINE - PETROL

Gasoline markası çeşitli yerlerde görülürler. Bu markanın bazı afişlerinde uzaktan bakınca "Petrol" yazmakta.

GTA 1 VE GTA 2 OLAN BİLGİSAYARLAR

TW@ internet kafesindeki bilgisayarlarsa Gta 1 ve Gta 2'ye ait ekran görüntüleri yer almakta. Oynanamıyorlar, sadece görüntüden ibaret.

KUŞ BAKIŞI ŞEHİR

"Top Down City" adında bir film afişi. Serinin önceki oyunları GTA 1 ve 2 kuş bakışı oynan oyunlarına gönderme yapılmış. Ayrıca filmin baş rolünün adı: Arnold Steelone. Açık bir şekilde ünlü aksiyon filmi oyuncuları Arnold Schwarzenegger ile Sylvester Stallone'a gönderme yapılmış.

RADYODA MANHUNT

Rockstar Games'in bir diğer oyunlarından Manhunt'ın sonundaki haberde adı geçen polis memuru Gary Schaffer, GTA 3'te Lips adlı radyo istasyonunun haberinde de duyulmaktadır. GTA 3 Radyosundaki haber ve Manhunt'ın sonu:

İKİ YÜZLÜ TANNER İLE DRIVER GÖNDERMESİ

(Resim kaynağı: driverwiki)

Two Faced Tanner adlı görevdeki Tanner, GTA'nın rakibi olan Driver'ın ana karakterine yapılan bir göndermedir.

BADFELLAS

Oyunun çeşitli yerlerinde görülen Badfellas adlı film afişi. Goodfellas adlı filme yapılan göndermedir. Ayrıca bu film afişinde oyunun çeşitli karekterlerinin beta modelleri kullanılmış.

CHITTY CHITTY BB

(Resim kaynağı: turkcealtyazi org)

Oyundaki uçan araba hilesi olan "Chitty BB" aslında uçan arabayla ilgili film "Chitty Chitty Bang Bang"e yapılan bir göndermedir.

LIBERTY CITY'NIN DIŞI

Dodo'yla uçarak kuzeye doğru şehir sınırlarını terk ederseniz ve birkaç dakika boyunca dümdüz uçarsanız, radarda çeşitli Rockstar Games programcılarının kasaba adlarına benzeyecek şekilde değiştirildiğini görebilirsiniz, örn. Obbeburgh (Obbe Vermeij), Aaronsviile (Aaron Garbut), Woodcunty (Alisdair Wood), Les County (Leslie Benzies), Garystown (Gary McAdam) ve Adamton (Adam Fovvler veya Adam Cochrane).

Ancak, bu kasabalar oyun dünyasında fiziksel olarak mevcut değildir ve radarda sadece isimleri görülebilir.

MAXIM DERGİSİ

Bu gönderme GTA 3'ten sonra Vice City ve Liberty City Stories'te de yer alıyor. İlk GTA 3'te olduğu için bu başlık altında ele almak istedim.

Fun Bags adındaki bir film posteridir. Poster, GTA III'te Newport, Staunton Adası'ndaki otoparkta bulunuyor. GTA Vice City'de Phil Cassidy'nin karavanında ve LCS'de de Francis Uluslararası Havaalanı'ndaki otopark girişinin yanındaki bir stantta yer alıyor. Bu postere dikkat edildiğinde gerçek bir fotoğrafın olduğu görülebilir.

Bu fotoğraf, Maxim dergisinin Temmuz 2000 sayısının kapağıdır ve fotoğraftaki manken de Joanna Taylor'dır.

ROCKSTAR LOGOSU

Kulaklıkla müzik dinleyen yayanın şapkasında olduğu gibi çeşitli yerlerde Rockstar Games'in logosu yer alır.

GTA 3 VE R* REKLAMI

Staunton Adası'nda girişinin üzerinde bir hareketli neon tabela bulunan bir mağaza var. Tabelada, hızlıca "GTA 3 OUT NOW" ve Rockstar Games'in web sitesi yazdığı için Rockstar Games'in kendi reklamını yapmaktadır.

İLGİNÇ ÇİZİMİN YER ALDIĞI NOT DEFTERİ

Liberty Kampüsü'ndeki erkek öğrencilerinin not defterinde ilginç çizimler yer alır.

69th STREET

Bu afiş de ünlü bir müzikal olan "42nd Street"e yapılan göndermedir. Yazı şekli, arka plan rengi tamamen onu andırmaktadır. Bütün Gta oyunlarında olduğu gibi en çok rastlanılan sayı "69"dur. Rockstar Games mümkün olduğunca bu sayıyı bir yerlerde kullanır. Bu konuyla ilgili geniş kapsamlı konu için: GTA 69 Göndermeleri - Rockstar'ın 69 Takıntısı

ZOMBİ ELVİS

"Zombi Elvis Bulundu!" yazan broşürler. Aynı broşürleri Gta Vice City'de de görebiliriz. Anlaşılan 1986'daki konu uzun bir süre kapanıp 2001'de tekrar gündeme gelmiş. Nerden geldikleri bilinmiyor. Büyük ihtimal birilerinin uydurduğu komplo teorilerinden ibaret bir konu.

SIKIŞMIŞ ARABA

(Resim: GTAForums)

Aspatria'nın altındaki metro tünelinde sıkışmış bir şekilde bir araba spawn olmaktadır. Bu araç için 20. yüzyıldan kalma bir araba diyenler olsa da model itibariyle Yankee'dir.

010012

8-Ball'ın artworkünde üzerinde bulunan 010012 sayısı, Taketwo'nun New York'taki adresini gösterir.

MARKA GÖNDERMELERİ

Her GTA'da olduğu gibi çoğu markanın parodisi yapılmıştır. Sık sık bunlara rastlayabiliriz.

AYIN BOYUTU

Çoğu Gta oyunlarında olduğu gibi aya sniper ile ateş ederek boyutu ayarlanıyor.

(Resimler: GtaWiki)
Son düzenlenme: 25 Mayıs 2023, 22:08:48 lazlow

Uzzy

Miami'de görüşürüz güzelmiş. :D Kitap gibi okumalık. Teşekkürler.

DracDonix

Güzel anlatım teşekkürler :)

İmzanız forum kurallarına uymamaktadır. (daha küçük boyutta bir imza seçiniz.)

lazlow

Konuyu güncelliyorum, oyunla ilgili paylaşmak istediğiniz gariplik, gizem ve easter egg varsa bu konu altında toplayalım. Gizeminizin doğruluğundan emin değilseniz endişe etmeyin tartışarak ne olduğunu buluruz. :helal:

Shade

Tam olarak gizem sayılmaz Easter Egg diyebiliriz buraya yazmadan es geçmek istemedim :) GTA 3'ün ilk bölümündeki (Give Me Liberty) Kurumanın rengiyle Özgürlük Heykelinin rengi aynıdır

görev isminin ingilizcedeki karşılığıda Bana Özgürlük Verdir :D
Son düzenlenme: 31 Ağustos 2020, 13:48:54 Shade

lazlow

Alıntı yapılan: Shade - 31 Ağustos 2020, 05:15:20
Tam olarak gizem sayılmaz Easter Egg diyebiliriz buraya yazmadan es geçmek istemedim :) GTA 3'ün ilk bölümündeki (Give Me Liberty) Kurumanın rengiyle Özgürlük Heykelinin rengi aynıdır
Çok güzel yakalamışsın. Bilerek seçilme olasılığı yüksek :helal:

Impeccable

Alıntı yapılan: lazlow - 18 Eylül 2019, 01:41:29
MIAMI'DE GÖRÜŞÜRÜZ

Havaalanının önündeki afişlerden "See You In Miami" yazan bir afiş yer almaktadır. Bu, bir sonraki oyunu Gta Vice City'nin geleceğine yönelik bir göndermedir.

Güzelmiş.:)

Paylaşım için teşekkürler.

Gladiator

Alıntı yapılan: lazlow - 18 Eylül 2019, 01:41:29
MIAMI'DE GÖRÜŞÜRÜZ

Harika.

lazlow

"Miami'de Görüşürüz" reklam panosuna GTA 3: The Definitive Edition'da bir güncelleme gelmiş: "Yakında Görüşürüz".

İlki, GTA 3'ten sonra Vice City'nin geleceğinin haberini veriyordu. Belki de bu reklam panosu da GTA 6'nın yakında geleceğini ve Vice City'de geçeceğinin haberini veriyordur. Panodaki mekan, GTA 5'e ait olduğu için tekrar Los Santos'a dönüleceğini zannetmiyorum.

Impeccable

Alıntı yapılan: lazlow - 10 Kasım 2021, 19:31:40

"Miami'de Görüşürüz" reklam panosuna GTA 3: The Definitive Edition'da bir güncelleme gelmiş: "Yakında Görüşürüz".

İlki, GTA 3'ten sonra Vice City'nin geleceğinin haberini veriyordu. Belki de bu reklam panosu da GTA 6'nın yakında geleceğini ve Vice City'de geçeceğinin haberini veriyordur. Panodaki mekan, GTA 5'e ait olduğu için tekrar Los Santos'a dönüleceğini zannetmiyorum.

Güzel bir gönderme olmuş.:)

Gladiator

Alıntı yapılan: lazlow - 10 Kasım 2021, 19:31:40

Çok iyi :D

Bilinmeyen Bey

Pager, GTA 2 Temasını ya da Vice City Introsundaki küçük müziği çalıyor. Ama Vice City sonra geldiğinden, o zaman da bunu kabul edemeyiz. Bu yüzden GTA 2 müziği.

Pager bizim yanımızda taşıdığımız telefonumsu şeydir.

Pager:

GTA 2:

lazlow

Pager denilen çağrı cihazının melodisi, GTA 2'nin değil, GTA 1'in ana müziğinden alıntıdır. Sonra GTA 3'te Claude'ın pager'inin melodisi, GTA Vice City'nin introsunda ve son olarak da GTA 4'teki karakterlerimizin telefonlarında kullanabileceği zil sesleri olarak yer aldı.

GTA 1'in ana müziği:

Bilinmeyen Bey

Alıntı yapılan: lazlow - 08 Ocak 2022, 14:01:50
Pager denilen çağrı cihazının melodisi, GTA 2'nin değil, GTA 1'in ana müziğinden alıntıdır. Sonra GTA 3'te Claude'ın pager'inin melodisi, GTA Vice City'nin introsunda ve son olarak da GTA 4'teki karakterlerimizin telefonlarında kullanabileceği zil sesleri olarak yer aldı.

GTA 1'in ana müziği:

London olduğunu da düşünmüştüm. OK GTA 1'miş. Ama bir yerden tanıdık geldiğini biliyordum. Her temayı dinlemiştim çünkü.

LukassKane

Bu müzik vice citynin ilk girişinde 8bit gibi çalıyordu. Demek ayrı bir yeri varmış.