GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

GTA 1

Başlatan lazlow, 19 Ağustos 2019, 01:08:56

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

lazlow

Gta efsanesinin ilk tohumunu veren Gta'yı da ele almak istedim. İlk çıkan gta'dır. DMA Design tarafından tasarlanıp, ASC Games tarafından 10 Ağustos 1997 tarihinde piyasaya sürülmüştür. Sonra o günden beri hızını alamayıp yeni oyundur, ek pakettir, online'dır derken koskoca bir senin oluşmasına neden olmuştur.

Bu oyunda, bildiğimiz GTA'lardaki gibi bir şehrin yüksek mevkideki insanlardan, çete liderlerinden ve arkadaşlarımızdan görevler alıp, tamamlıyorduk. Tabii ana karakterin özel bir hayatı, hikayesi olmadığından karakter seçimi oyuncuya kalıyordu. Seçilen karakter senaryoyu etkilemiyordu. Oyunun hikayesi bu görevleri tamamlayarak bitiyordu. İşlenen suç başı puan sistemi vardı: Çalınan araba, yapılan hırsızlık, öldürülen yayaların her biri karakterimize puan veriyordu. Bu özellik daha sonra Vice City'de de kullanıldı. Ancak orada bu puanlar kullanılamıyor. GTA'da bu puanları araba spreyi, araba tamir ettirme gibi ufak tefek, para yerine geçebilecek işlerde harcayabiliyorduk. Aynı zamanda bu puanları şehirler arasında geçiş yapmak için de kullanabiliyorduk.

Görevleri alırken şimdiki GTA'larda olduğu gibi sinematikler yoktu. Eski jenerasyon oyunlarda olduğu gibi ekranın altında geçen diyaloglarla görev alınıyordu. Onun dışında kamera kuşbakışı gösterse de şehirde özgürce dolaşmak söz konusuydu. Araba çalıp, yaya öldürmek dışında banka da soyabiliyorduk. İşlenen suçlarda peşimize polisler takılıyor, yeri gelince ateş ederek karakteri öldürmeye çalışıyorlardı. Polisler dışında düşman çete üyeleri de bela olabiliyordu. Bunlar GTA'dan yabancı olmadığımız şeyler zaten. Oyunun haritası Liberty City, San Andreas ve Vice City şehirlerinden oluşmaktaydı. Tabii şimdi böyle bir harita hayal gibi bir şey.

Bu oyun serinin en basit oyunu olarak görülebilir. Ancak bu oyun olmasaydı bu efsane seri de olmayacaktı. Bu yüzden bu forumda da GTA yani GTA 1'in de konusu olsun istedim. Belki de bu bölüme bakan hiç olmayacak. Hani olur da bu oyunun tarihini merak eden olursa diye bu oyuna da değindim. Nostalji iyidir.
:)

(Banner: GTASeries)
Son düzenlenme: 12 Eylül 2020, 21:08:50 lazlow

Kraus

İlk kez PC'ye sahip olduğumda içinde bu oyun yüklü gelmişti. 4-5 yaşlarındaydım. İlk oynadığım oyunlardan. Daha sonra oyun kendi kendine bozuldu ve bir daha bulup oynayamadım benim için sonu kötü bitti sonra vice city'yi felan çektirdik cd'ye unuttuk gitti.

Paylaşımın için teşekkürler. Eskilerin yeri ayrıdır.
Son düzenlenme: 19 Ağustos 2019, 01:38:53 Kraus
Safari Gaming © sɪɴᴄᴇ 2014
www.sf-gaming.net

Uzzy

"Liberty City, San Andreas ve Vice City" şu üçlünün gta 1de olduğunu bilmiyordum. Gelecek serinin spoilerini veriyor resmen. Keşke gta 6da üç haritayı birleştirseler.

DracDonix

Alıntı yapılan: Uzzy - 20 Ağustos 2019, 15:21:54
"Liberty City, San Andreas ve Vice City" şu üçlünün gta 1de olduğunu bilmiyordum. Gelecek serinin spoilerini veriyor resmen. Keşke gta 6da üç haritayı birleştirseler.

Gta 6 Vice City de geçecek

İmzanız forum kurallarına uymamaktadır. (daha küçük boyutta bir imza seçiniz.)

Impeccable

Alıntı yapılan: Uzzy - 20 Ağustos 2019, 15:21:54

Harika olur gerçekten bakalım zaman neler gösterecek.

Konu için teşekkürler.

lazlow

laéx

GTA nın normalde başka konsept bir konsept olacağını fakat sonradan vazgeçildiği söyleniyor. Doğruluğunu fazla bilmiyorum. Eline sağlık :helal:

yusufir

Bilgisayarda oynadığım ilk oyunlardan biriydi GTA 1.. İlk oynadığım günleri daha dün gibi hatırlıyorum. Şimdilerde grafiklerine burun kıvırsak da, ilk çıktığında gayet şirin grafiklere sahipti.

Gladiator

Bilgi için teşekkürler.