GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

[ANKET] Türkiye S-400 alarak iyi mi yaptı kötü mü yaptı?

Başlatan Cruza, 15 Temmuz 2019, 22:09:42

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Cruza

Sorumuz açık oyunuzu verip konu altından tartışabilirsiniz.

since 2008
graphic designer & front-end web developer

sweezy

miru

Çok sevindiğim bir olay.Türkiye Menderes döneminden beri Amerikaya yakındı.Bu olayla birlikte dengeli bir politika izlediğimizi göstermiş olduk.Tebrik ederim Amerikayı aldırmayıp almamız çok isabetli bir karar.Tebrik ederim bu güzel hamle için hükümeti.

Kvvn

Orduyu da çemberi içine alsaydı daha mutlu olabilirdim.

miru

Kvvn

Leeroy

Umarım bir gün bizde güçlü bir devlet oluruz ve kendi hava savunma ekipmanlarımızı üretiriz. Üretim yapmayıp her geçen gün satın almaya devam ettiğimiz takdirde güçsüz bir devlet oluruz ve dışa bağlı kötü bir ülke oluruz. Ayrıca yanlış bilmiyorsam, ordumuzdaki silahlarımızın 'çoğu' ABD üretimi silahlar ve o silahların açık kaynak kodu yok. Yani olası bir savaşta o silahları kullanamayabiliriz. Bu yüzden üretip güçlü bir devlet olmak çok önemli. S-400'ü almamıza gelirsek, hava savunmamızı güçlendirmek adına ABD'yi dinlemeyip s-400'leri satın almak çok güzel bir hareket fakat benim bildiğim bu S-400'leri koyacak bir yerimiz yok. Yani nereye koyacağız ki? Ayrıca ABD'nin bize uygulayacağı yaptırımlar büyük bir krize yer açabilir. Bir kere dedim, tekrar diyeceğim: Biz ne zaman üretime başlarız, dışa bağlılığımızı keseriz ve güçlü bir devlet oluruz, işte o zaman ambargolardan, dış yaptırımlardan ve tehditlerden kurtuluruz ve her ülkeye ağırlığımızı koyabiliriz.

DracDonix

Amerikanın amacı yunanistan üzerinden Türkiye yi işgal etmek.Neden hiç bu kadar önemli bir savunma sistemi şu zamana kadar amerika tarafından verilmedi.Sistemin gelmesi ile içimiz'de ki tedirginlik az da olsa hafifledi

İmzanız forum kurallarına uymamaktadır. (daha küçük boyutta bir imza seçiniz.)

miru

Alıntı yapılan: DracDonix - 18 Temmuz 2019, 01:47:18
Amerikanın amacı yunanistan üzerinden Türkiye yi işgal etmek.Neden hiç bu kadar önemli bir savunma sistemi şu zamana kadar amerika tarafından verilmedi.Sistemin gelmesi ile içimiz'de ki tedirginlik az da olsa hafifledi
ne alaka bizi işgal etmek ?????

Lekarz

İsabetli karar. Buna ek olarak, onca tehdite rağmen bildiğimizi okumamız da çok güzel bir şey.

Xchatt

Taktire şayan bir hamle F-35'Leride kapabilirsek güzel olucak  :bandit:

Sa-Mp 2014-2020

DracDonix

Alıntı yapılan: gtaercan - 18 Temmuz 2019, 11:50:49
@gtaercan Sene 2002 - 2005 arası tam net hatırlamıyorum.Amerika bir tatbikat düzenledi bu tatbikat'ın amacı etrafı 3 deniz ile kaplı olan bir ülkeyi işgal programı idi.

miru

Alıntı yapılan: DracDonix - 19 Temmuz 2019, 13:15:38
@gtaercan Sene 2002 - 2005 arası tam net hatırlamıyorum.Amerika bir tatbikat düzenledi bu tatbikat'ın amacı etrafı 3 deniz ile kaplı olan bir ülkeyi işgal programı idi.
doğmamıştım bilemiyorum

DracDonix

Alıntı yapılan: gtaercan - 19 Temmuz 2019, 14:00:34
Alıntı yapılan: DracDonix - 19 Temmuz 2019, 13:15:38
doğmamıştım bilemiyorum
Araştırma yapabilirsin.