GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

GTA Vice City'de Scarface ve Miami Vice Göndermeleri

Başlatan lazlow, 08 Şubat 2020, 17:08:44

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

lazlow

Bu konumda da Instagram sayfamda paylaştığım, benim de en çok sevdiğim bir konuyu ele aldım. Çoğumuzun bildiği üzere GTA Vice City'de başta Scarface ve Miami Vice film ve dizilerinde oldukça benzerlikler görülmekte. Rockstar Games, oyunu tasarlarken bu ikiliden yararlanmıştır. Scarface ve Miami Vice'i izlerken, sık sık Vice City'i hatırlayacaksınız. Bazıları ilham alma, bazıları da göndermedir. Scarface ünlü bir mafya yükseliş filmi, Miami Vice ise bir polisiye dizisidir. Bunları Vice City'de birleştiren, 80'li yılların Miami'sini mükemmel bir şekilde vermesindir. Vice City yanında Vice City Stories'e de yer verdim.

Ben de elimden geldiğinde araştırdım, karakter-mekan-atmosfer bakımından benzerlikleri resimler halinde sundum. Sadece Scarface ve Miami Vice üzerine değil, zaman zaman diğer film-dizilere de değindim. Sizin de eklemek istedikleriniz veya olmamış dediğiniz taraflar varsa yorumda belirtin, konu hakkında sohbet edelim.

Tommy Vercetti ile Scarface'in ana kahramanı ile Tony Montana arasında hem isim, hem köken, biraz da görünüş bakımından açıkça görülen benzerlikler vardır. Giyim olarak da benzerlikler vardır. Giydikleri döneme uygun takım elbiseler yanında Scarface filminin başında Tony Montana'nın giydiği havaii gömleği, biraz da olsa Tommy Vercetti'ye daha da yakınlaştırmaktadır.

Vice City Stories'den Victor Vance'in "Pastel Suit" adlı takım elbisesi de biraz Tony Montana'nın fotoğraftaki takım elbisesine benziyor.

Vice City Stories'in kötü adamı Armando Mendez ile Scarface'in kötü adamı Alejandro Sosa arasında da açıkça görülen benzerlikler vardır. İkisi de şehrin Bolivyalı zengin mafya babasıdır. İkisinin arası da ana karakterlerle pek iyi değildir. Özellikleri dışında tipleri ve beyaz ceketleriyle benzerlikleri vardır. 

Scarface'de Tony'in adamlarından Nick the pig ile Vice City'deki Gonzalez arasında da gözle görülür bir fark vardır. Bir de ikisinden de "domuz" diye bahsedilir. 

Scarface'deki Omar Suarez'in takımı da Tommy'in takımına çok benzemektedir.

DİĞER BENZERLİKLER

Miami Vice'deki dedektif Ricardo "Rico" Tubbs karakteri de Lance Vance ile benzerlik gösteriyor. Tubbs'ı canlandıran Philip Michael Thomas aynı zamanda Lance Vance'i seslendiriyor.

Vice City Stories'deki Bryan Forbes'in kıyafeti de Miami Vice'deki dedektif James "Sonny" Crockett'in kıyafetine benzemektedir.

Vice City'nin obur sürücüsü Hilary King de görünüş bakımından Miami Vice'in yan karakterlerinden Jimmy Borges'e benzemektedir.

Ricardo Diaz'ı seslendiren Luis Guzman da Ricardo Diaz'a benzemektedir. Guzman'ın Miami Vice de canlandırdığı Miguel Revilla adlı uy****rucuyla bağı olan mafya babası karakteri de Ricardo Diaz'a çok benzemektedir. Fotoğraftaki de Vice City'den çok sonra çıkan Journey 2 filminde Guzman'ın canlandırdığı bir karakter. Ricardo Diaz'ınkine benzer gömleğiyle Vice City'e gönderme yapılmış gibi.

Miami Vice'daki El Gato karakteri de Ricardo Diaz'ın özellikle Vice City Stories'deki haline çok benzemektedir.

Miami Vice'ın konuk karakteri, motor çetesi üyesi Lascoe da Mitch Baker'e benzemektedir.

Ünlü müzisyen Phil Collins, hem Miami Vice'da hem de Vice City Stories'de kendini canlandırmaktadır.

Miami Vice'dan Martin "Marty" Castillo karakteri de Vice City'deki bir yayaya benzemektedir. Belki çok değil ama biraz.

Miami Vice'ın ilk bölümünde, hava alanında görülen bir kişi, Vice City'deki Kübalı bir çete üyesine benzemektedir.

Miami Vice'ın ilk bölümünde, hava alanında görülen başka bir kişinin kıyafeti de, Vice City'deki Haitili çete üyelerinin kıyafetlerine benzemektedir. Anlaşılan oyunda karşı karşıya olan çeteler, Miami Vice'da bir sahnede de olsa yan yanalar.

Miami Vice'ın bir bölümünde küçük totem heykellerinin içine uy****rucu saklıyorlar. Vice City'deki topladığımız gizli paketler de buna bir göndermedir. Zaten paketleri topladıktan sonra Ocean View'deki odamızda içinde ne olduğunu öğreniyoruz.

DİĞER GÖNDERMELER

Carlito's Way filminde Sean Penn'in canladırdığı avukat David Kleinfeld de tipinden odasına kadar Ken Rosenberg ile çok benzemektedir.

Vice City'deki Love Fist müzik grubunun üyesi Dick de Guns and Roses müzik grubu üyesi Axl Rose ile benzerlik göstermektedir.

Avery Carrington karakteri de seslendireni Burt Reynolds'a benzemektedir. Özellikle Reynolds'un Smokey and the Bandit filminde canlandırdığı Bandit karakteri çok benzemektedir.

Die Hard filmindeki Swat ekibiyle Vice City'deki Diaz'ın suikastçıları arasında görünüş bakımından bir benzerlik vardır.

Vice City'deki bir yaya da Wall Street'teki Gordon Gekko'ya benzemektedir.

Bir filmden ziyade gerçek bir karakter göndermesi. BJ Smith ile O.J. Simpson.

Sonny Forelli ile Godfather'daki Sonny Corlone de benzerlik göstermekedir. İkisinin ismi aynı, ikisi de mafya ailesinde önemli bir konuma sahip ve ikisi de çabuk öfkeleniyorlar. Daha konuşmayayım, spoiler olacak.

Donald Love ile Godfather'daki Moe Green de biraz görünüş ve yaptıkları işler bakımından birbirlerine benzemektedir.

Malibu Club'da sahnede dans eden dansçılar da kıyafetleriyle dikkat çeken 80'lerin müzik grubu Y.M.C.A grubuna yapılan bir göndermedir.

Love Fist grubu da gerek maskotu gerek sahneleriyle Iron Maiden grubuyle benzerlik göstermektedir. Fotoğraftaki Iron Maiden sahnesi, Vice City'den çok sonra olsa da genellikle bir maskottan oluşan sahne düzenliyorlar. Love Fist de bu bakımdan benzemektedir.

Goodfellas filmindeki mafya tarafından buzhaneye bırakılmış ceset ile Vice City'nin ilk sahnesinde Forellilerin, buzhanesindeki ceset benzerlik göstermektedir.

Homeless Preacher (Evsiz Vaiz) olarak da bilinen bu yaya görünüş olarak Logan'a benzemektedir.

(Vice City Logo: Deviantart: 95wolfie95)
Son düzenlenme: 02 Aralık 2021, 15:43:32 lazlow

lacosapalm

Birebir Scarface filmi resmen. Bizim ana karakter aynı Tony Montana. Vice  city senaristi kesinlikle benim gibi Al pacino'yu çok seviyordu. :D Ellerine sağlık. @lazlow

- S O N

Lineopth

Boşuna serinin en sevilen oyunu değil ve görevlerde filmin ilerleyişi gibi. Tony'de Tommy'de ceplerinde para yokken en tepeye çıkıyorlar. Eline sağlık. :helal:

lazlow

Alıntı yapılan: Lineopth - 08 Şubat 2020, 18:47:21
Boşuna serinin en sevilen oyunu değil ve görevlerde filmin ilerleyişi gibi. Tony'de Tommy'de ceplerinde para yokken en tepeye çıkıyorlar. Eline sağlık. :helal:
Teşekkürler :)

Specter

Taklitler aslını yüceltir, üzdün Vice City, detaylı anlatım teşekkürler @lazlow.
Son düzenlenme: 10 Şubat 2020, 00:17:21 Specter

Saygılarımla Specter...

lazlow

Alıntı yapılan: Specter - 10 Şubat 2020, 00:16:12
Taklitler aslını yüceltir, üzdün Vice City, detaylı anlatım teşekkürler @lazlow.
Ne demek :) Taklit demeyelim de esinlenme, gönderme diyelim daha uygun olur

Tommy Vercetti

Ben bunların çoğunu biliyorum, senin instagram sayfanda da görmüştüm zaten önceden. Teşekkürler çok iyi bir tespit konusu.

lazlow

Alıntı yapılan: Tommy Vercetti - 10 Şubat 2020, 15:39:23
Ben bunların çoğunu biliyorum, senin instagram sayfanda da görmüştüm zaten önceden. Teşekkürler çok iyi bir tespit konusu.
Ne zaman görmüştün? :D

Uzzy

KamilPanpa37

Her ne kadar esinti ve araklamak gibi düşünsek bile, gerçekten seksenlerin kasvetli ortamını ve atmosferini o türden güzel copy press yapmış  :rockstar:  :D . Ben Al Paçino'nun filmi Scarface yapımını da izledim, hatta video oyununu Scarface The World İs Yours oyununu da oynayıp bitirdim, bu arada tekrar vice city tarzı seksenlerin otantik havasını ve atmosferini deneyim etmek isterseniz, Scarface filmini izleyip oyununu oynamanızı şiddetle tavsiye ederim. sountrack listesi bile sizi zihinsel seksenler yolculuğuna götürüyor.  :helal:

Son düzenlenme: 17 Nisan 2020, 01:33:41 KamilPanpa37

gtadelisi

Filmi izleyenin aklına ilk Vice City, Vice City oynayanın aklına ilk Scarface gelir. Kural böyledir. Eline sağlık. :helal:

Aytuğ

Eline sağlık güzel konu olmuş.

heister

Alıntı yapılan: gtadelisi - 17 Nisan 2020, 12:50:41
Filmi izleyenin aklına ilk Vice City, Vice City oynayanın aklına ilk Scarface gelir. Kural böyledir. Eline sağlık. :helal:
Oha çok doğru. :D Konu güzel olmuş elinize sağlık.

Desky