GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi
28 Kasım 2024, 22:47:26

Tommy Vercetti

Başlatan chmyera, 18 Eylül 2020, 11:24:16

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

chmyera

Biyografi

Erken Hayatı

Tommy 1951'de Liberty City'de doğdu. Babası bir basımevinde çalışıyordu ve o babasına matbaa makinelerinin silindirlerini temizlemesinde yardım ederdi. Tommy babası gibi matbaa işini takip etmeyi planlıyordu ama, kendi sözleriyle, "başka bir hayata yönlendirildi". Oyun içinde Tommy'nin polisten kaçarken söylediği sözler Tommy'nin annesi ile arasının kötü olduğunu gösteriyor.

1970'ler

1971'den önceki bir noktasında Tommy, Forelli Ailesi'ne katıldı ve Forelli Ailesi için çalışmaya başladı ve rütbesini devamlı arttırarak aile için önemli bir adam oldu. 1971 yılında Sonny Forelli, Tommy'nin gücünden korkmaya başladı ve ondan kurtulmak için onu Harwood'da bir tuzağa gönderdi. Ama Tommy, Sonny'nin tuzağını canlı atlatmakla kalmadı ve onu öldürmek için gönderilen on bir adamın hepsini öldürmeyi başardı. Sonny'nin adi pususundan kurtulsada polisten kurtulmayı başaramadı ve toplu cinayet suçundan tutuklandı, ama savcıya ağzını kapalı tuttuğu ve Forelli Ailesine karşı herhangi bir kanıt sunmadığı için Sonny adli bağlantılarını kullanarak Tommy'nin hapis cezasını hafifletti. Tommy LCPD'ye Forelli Ailesinin herhangi bir sırrını ifşa etmeyi reddederek on beş yıl hapis yattı.

Grand Theft Auto: Vice City'nin Olayları - 1986

1986'da Sonny torpil yaptırarak Tommy'yi hapisten çıkarttı. Tommy'nin Liberty City'de "fazla tanındığını" ve uy****rucu alışverişini güneye genişletmek istediği için Tommy'yi Vice City'ye gönderdi. Tommy, Harry ve Lee ile birlikte Vice City'ye uçtu, orda Ken Rosenberg ile birlikte havaalanında buluşup rıhtımda bir uy****rucu satışına doğru yola çıktılar. uy****rucu satışı bir pusuya döndü, Harry, Lee ve satıcılardan biri pusuda öldü. Sadece Tommy, Ken ve diğer satıcı sağ salim kurtuldu.

Tommy, Sonny'yi pusudan ihbar etti ve onun "dolandırılacak biri olmadığından" hatırlatıldı; Sonny parasını ve uy****rucuları geri istediğini açıkça belirtti. Tommy ilk iş olarak Ken için çalıştı, onun için ayaklanmalar başlatarak ve jürilerin gözlerini korkutarak. Ken için çalışırken ayrıca ilk baştaki satıştaki satıcılardan biri olan ve satışta öldürülen kardeşinin intikamını almak isteyen Lance Vance ile tanıştı. Bunun dışında ayrıca uy****rucu satışının aracılarından biri olan Juan Cortez içinde çalıştı, Cortez onun için düşürüldüğü pusuyu araştırdı ve bu arada Tommy'yi kirli işlerini yapmaya, yani Fransız roket teknolojisi çalmaya ve satış hakkında konuşan Gonzalez'i öldürmeye gönderdi.

Ricardo_Diaz'ın pusudan sorumlu olduğunu inanan Cortez Tommy'den Diaz'ın Kübalılar ile olan bir satışında güvenlik olmasını istedi. Kübalıların düşmanları olan Haitililer satışa saldırırlar, ama Tommy ve Lance tarafından öldürülürler. Tommy ve Lance'de potansiyel gören Diaz, onları onun parasını çalan çete üyelerini öldürmeye ve şehirdeki en hızlı botu çalarak bir satıcıdan bot üzerinde uy****rucu satın alması için tutar. Lance en sonunda Diaz'ı kendi başına öldürmeyi dener fakat Diaz'ın adamları tarafından tutsak alınsa da Tommy tarafından kurtarılır. İkisi daha sonra birlikte intikam alırlar ve Diaz'ı kendi malikanesinin içinde öldürürler.

Ricardo Diaz'ın ölümü Vice City'ye değişiklik getirir, Tommy ve Lance kendi adımlarını atarak onun suç şebekesini devam ettirirler. Ancak Tommy, koruma şantajının ötesine bakar ve şehir etrafındaki işletmelerin bir miktarını, en belirgin olarak Malibu Kulübü, Cherry Popper Dondurma Fabrikası (uy****rucu işi için bir paravan şirket), InterGlobal Films ve Basımevi'ni satın alır. Her bir işletmeyi satın aldıktan sonra Tommy, onların şehirdeki nüfuzunu oluşturmaya başlar. Bu zaman içerisinde ayrıca şehirdeki bazı küçük çapta suçlular için çalışmaya başlar, derken Kübalıların lideri Umberto Robina ve (Tommy'yi uyuşturduğu için) Haitililerin lideri Auntie Poulet, bu şekilde iki tarafın birbirlerine saldırmalarına yardım eder. Ayrıca Avery Carrington'ın emlâkçılık işi, Phil Cassidy'nin silah kaçakçılığı işi, Mr. Black'in tetikçilik işi, Mitch Baker'ın motorcu çetesi, ve Kent Paul'un Love Fist'e menajerliği için çalışır. Tommy ayrıca Juan Cortez'e son bir iyilik olarak Fransız istihbarat güvenlikçileri yatına baskın düzenlerken şehirden kaçmasına yardım etmiştir.

Huzursuz ve sabırsızlanan Sonny, adamlarını Tommy'nin işletmelerinden haraç toplamaya gönderir. Tommy toplayıcıları öldürür ama zamanında Basımevi'nin sahibi Earnest_Kelly'yi yaralanmaktan kurtarmayı başaramaz. Tommy Sonny'ye Basımevi'nde basılan sahte parayı vermeye karar verir. Tommy Sonny'ye sahte parayı vermek için onunla malikanesinde yüz yüze buluşur, ama Sonny Lance'in Tommy'ye ihanet ederek onun tarafına geçtiğinden haberdar eder. Aralarında bir çatışma çıkar, sonuç olarak Tommy, Lance ve onu Harwood'da tuzağa gönderdiği kuşkularını doğrulayan Sonny'yi öldürür. Lance ve Sonny'nin ölümüyle Tommy ve Ken kontrolü devralarak Vice City'nin en güçlü adamları olurlar.

Kaynak:https://gtatr.fandom.com/tr/wiki/Tommy_Vercetti
Yanlışım varsa özür dilerim, yorumlardan yanlışlarımı söyleyebilirsiniz  :gtavc:

lazlow

Güzel olmuş :) Teşekkürler. Böyle konularının devamını görmek isterim

Razor02

Vupsen

Bilgilendirici konu için teşekkürler. Devamını bekleriz. :helal:

chmyera

Alıntı yapılan: lazlow - 18 Eylül 2020, 12:39:37
Güzel olmuş :) Teşekkürler. Böyle konularının devamını görmek isterim
Devam edecek :)

Alıntı yapılan: Sypnosis. - 18 Eylül 2020, 15:58:02
Bilgilendirici konu için teşekkürler. Devamını bekleriz. :helal:
Ben teşekkür ederim :)

Alıntı yapılan: Razor02 - 18 Eylül 2020, 12:53:34
<3
Son düzenlenme: 19 Eylül 2020, 00:29:12 Coiner

Coiner

Güzel olmuş eline sağlık. Devamını beklemekteyim :helal:

Coiner    

chmyera

Alıntı yapılan: Coiner - 19 Eylül 2020, 00:20:47
Güzel olmuş eline sağlık. Devamını beklemekteyim :helal:
Teşekkür ederim :)

MuhannedBatal

Ellerine sağlık, kardeşim

chmyera

Impeccable

Elinize sağlık.

Gladiator

Paylaşım için teşekkürler.

Bilinmeyen Bey

☆☬κɪɴɢ☬☆

pixlr bg result (2)" border="0
SA-MP Başlangiç: 2020 Türk Ibiza

SA-MP daki nicklerim: bet, BeT.BeY, Sirhan,

Samp Hayatim Bitti

Ben onun gülüşüne öldüm o benim ölüşüme güldü...🥀

Giden gitmiştir gittiği gün bitmiştir ben gideni değil giden beni kaybetmiştir...