GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

Tommy Vercetti Neden Yüzemez? - GTA Vice City Gizemleri

Başlatan Cengo, 03 Nisan 2019, 10:58:32

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Cengo

Selamlar arkadaşlar bugün bildiğiniz gibi GTA Serisinin en iyi oyunlarındann biri olan  :gtavc:'deki baş karakterimiz yani "Tommy Vercetti" adlı karakterimiz neden yüzemez onun hakkında biraz bahsedeceğim,tabi bu bahsettiklerim alıntıdır kaynakçasını yani videosunu yazdıklarımın en altında vericeğim.

Vice City'de hiç kimse denizde yüzemez,neden? Çünkü Vice City'deki denizlerde köpek balığı bulunuyor ve bu köpek balığı olduğu için hiç kimse yüzemiyor,Tommy dahil.Ya siz yüzebilirmiydiniz köpek balığı olan bir denizde? Bu yüzden Vice City'de kimse yüzemiyor ve bu sebepten oyun motorundan yüzme sistemi kaldırılmıştır,eğer yüzme sistemi olsaydı o köpek balığı olmazdı.

ALINTIDIR!

Kaynakça: https://www.youtube.com/watch?v=Ei_uARTUxpE

Enkei

Buna ilaveten oyunun yapıldığı yıl oyunu baz alan bölgede çok fazla fırtına olduğu için de yüzme motorunun kaldırıldığını duymuştum ben.

Cengo

Alıntı yapılan: Marionetta - 03 Nisan 2019, 12:21:42

Buna ilaveten oyunun yapıldığı yıl oyunu baz alan bölgede çok fazla fırtına olduğu için de yüzme motorunun kaldırıldığını duymuştum ben.

Bilmeyen arkadaşlar için zaten bu ve benim bilgim değil kaynakça yani videodan duyarak yazdım.

DracDonix

İmzanız forum kurallarına uymamaktadır. (daha küçük boyutta bir imza seçiniz.)

Cengo

Eamon

Köpek balığı ile alakalı felan olduğunu zannetmiyorum, GTA'nın ilk 2D oyunlarında vesaire de yüzemiyor karakterler, ya bilerek getirmemişlerdir ya da bir sıkıntı oluyordur ondan getirmemişlerdir bence.

Bugünün güzel zamanları, yarının üzücü düşünceleridir.

sweezy

Alıntı yapılan: Ferman - 05 Nisan 2019, 01:54:17

Köpek balığı ile alakalı felan olduğunu zannetmiyorum, GTA'nın ilk 2D oyunlarında vesaire de yüzemiyor karakterler, ya bilerek getirmemişlerdir ya da bir sıkıntı oluyordur ondan getirmemişlerdir bence.

Vice City geliştiricilerinin o kadar da amatör olduklarını sanmıyorum. Sıkıntı olsa bile eklememezlik yapmayıp düzeltecek bir kapasiteye sahiplerdir, koskoca adamlar nasıl olsa. Benim görüşümü soracak olursanız, o dönemler Miami sahilindeki sebepsizce artış yaşayan köpekbalığı saldırıları yüzünden yüzme eklentisi getirmediler.

Cengo

Alıntı yapılan: sweezy - 05 Nisan 2019, 02:36:13

Vice City geliştiricilerinin o kadar da amatör olduklarını sanmıyorum. Sıkıntı olsa bile eklememezlik yapmayıp düzeltecek bir kapasiteye sahiplerdir, koskoca adamlar nasıl olsa. Benim görüşümü soracak olursanız, o dönemler Miami sahilindeki sebepsizce artış yaşayan köpekbalığı saldırıları yüzünden yüzme eklentisi getirmediler.

Bu bir teori,herşey olabilir.

Eamon

Abi çok kurgu yapıyorsunuz, ilk çıkan 2D boyutunda gta oyunlarında yüzülmüyordu, youtube'u aç gta'nın 2D oyunlarına bak. Bu oyunlarda karakterler yukarıdan bakılarak oynanıyor ve yüzme yok. İlk çıkan GTA oyunlardan Vice City'e kadar karakterler yüzemiyor. Önceki sürümlerin birinde yüzülebilseydi, ah doğrusun kardeşim bak diğer sürümlerde yüzülebiliyor, adamlar bilerek getirmemiş derdim fakat Vice City'e kadar yüzme yok.

İlk çıkan oyunları aynı ateri gibi bir şey, onlarda kendilerini geliştiriyor, çok iyi veya kötü olabilirler fakat zamanın imkanları belki öyle gerektirmiş olabilir. Çok kurgu yapmayın abi önceki sürümlere bir bakın, adamlar neden yüzmemeyi böyle saçma bir sebepten getirmesin.

Bugünün güzel zamanları, yarının üzücü düşünceleridir.

sweezy

Alıntı yapılan: Ferman - 06 Nisan 2019, 02:24:04

Abi çok kurgu yapıyorsunuz, ilk çıkan 2D boyutunda gta oyunlarında yüzülmüyordu, youtube'u aç gta'nın 2D oyunlarına bak. Bu oyunlarda karakterler yukarıdan bakılarak oynanıyor ve yüzme yok. İlk çıkan GTA oyunlardan Vice City'e kadar karakterler yüzemiyor. Önceki sürümlerin birinde yüzülebilseydi, ah doğrusun kardeşim bak diğer sürümlerde yüzülebiliyor, adamlar bilerek getirmemiş derdim fakat Vice City'e kadar yüzme yok.

İlk çıkan oyunları aynı ateri gibi bir şey, onlarda kendilerini geliştiriyor, çok iyi veya kötü olabilirler fakat zamanın imkanları belki öyle gerektirmiş olabilir. Çok kurgu yapmayın abi önceki sürümlere bir bakın, adamlar neden yüzmemeyi böyle saçma bir sebepten getirmesin.

Oyun zaten kurgu ve hikâye üzerine kurulu yani herşey olabilir ve herşeyi düşünebiliriz. Rockstar Games yetkilileri resmi açıklama yapmadığı sürece bizler sadece ortaya iddialar ve şehir efsaneleri atabiliriz.

Kraus

Bildiğim kadarıyla gta 3'te de yüzülmüyordu. İlla bir sebep olması gerekmiyor. Adamlar uğraşmamış olabilir. Alt tarafı yüzmek olarak düşünüyor olabilirsiniz ama denizin altı vs. görsel öğeler baya uğraştırırdı. Öte yandan bu durumu köpek balığına, fırtınaya vs. sebeplere bağlamak rockstar'ın leyhine bahaneler olduğunu düşünüyorum, "yapamadık değil yapmadık" kafasında olmak için.

Safari Gaming © sɪɴᴄᴇ 2014
www.sf-gaming.net

Joker

Yüzmek gibi birçok eklentinin kaldırıldığını duymuştum. Net bir bilgi yok.

open.mp Turkey Department Manager
victimrp.com founder

DracDonix

Bende kişisel görüşümü yazayım bari;

GTA VİCE GTA 3 oyun motoru ile sunulduğu için yüzmeye el veriş vermemiş olabilir buda RockStarın üşengeçliğini gösterir.Deniz var yüzme neden yok bahanede köpek balıklarına atılmış.(Kendi Düşüncem)

İmzanız forum kurallarına uymamaktadır. (daha küçük boyutta bir imza seçiniz.)

volitina

Yıllarını sadece GTA: Vice City'e vermiş biri olarak şöyle bir açıklamada bulunabilirim, Biliyorsunuzki Vice City'in geçtiği yer Miami, Miami'nin denizlerinde çok fazla köpek balığı var ve bazıları denizin en kıyı kesimlerine bile uğruyor. Tommy Vercetti'nin bu sebeple yüzemediğini zannediyorum. Yorumlara bakıncada Rockstar Games'in bilerek getirmediği vs. Eğer öyle birşey olsaydı GTA: San Andreas'a da yüzme gelmezdi, Vice City ile San Andreas'ın oyun motorları aynı.

Şuradaki videomuzda Miami Sahilinde bulunan köpek balıklarının kanıtı;

Son düzenlenme: 06 Nisan 2019, 16:02:28 volitina

Cengo

Alıntı yapılan: volitina - 06 Nisan 2019, 15:58:09

Yıllarını sadece GTA: Vice City'e vermiş biri olarak şöyle bir açıklamada bulunabilirim, Biliyorsunuzki Vice City'in geçtiği yer Miami, Miami'nin denizlerinde çok fazla köpek balığı var ve bazıları denizin en kıyı kesimlerine bile uğruyor. Tommy Vercetti'nin bu sebeple yüzemediğini zannediyorum. Yorumlara bakıncada Rockstar Games'in bilerek getirmediği vs. Eğer öyle birşey olsaydı GTA: San Andreas'a da yüzme gelmezdi, Vice City ile San Andreas'ın oyun motorları aynı.

Şuradaki videomuzda Miami Sahilinde bulunan köpek balıklarının kanıtı;

Benim demek istediğim de bu işte dostum,oyun motorları aynı bahane deniliyor fakat öyle birşey söz konusu değil bende bunu düşündüm konudada gördüğün gibi çünkü bu kaynağımda yani videodada oyun motorları aynıydı farkettiyseniz yani yüzme sistemi gibi bir sıkıntı yok,sadece köpek balığı var diye kimse giremiyor,siz olsaydınız köpekbalığı olan bir denizde yüzermiydiniz? Hayır tabikide yaklaşamazdınız bile çünkü korku,kim köpekbalığı olan denizde yüzsün ki  :hm: