GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

Grand Theft Auto: Vice City Stories - 2022 Türkçe Yama (PS2 & PSP)

Başlatan CriminaL277, 18 Eylül 2021, 02:18:26

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

CriminaL277

@Shade Teşekkür ederim iyi oyunlar.

@lazlow Red Dead Redemption 1'in çevirisi bitti ve test aşamasında. Henüz çıkış tarihi veremiyorum fakat üzerinde çalışıyorum eğer ilgilenirsen. Bu proje bitince ne olacak açıkçası hiç bilmiyorum, zaman gösterecek. :)

lazlow

Alıntı yapılan: CriminaL277 - 19 Şubat 2022, 14:27:54
@Shade Teşekkür ederim iyi oyunlar.

@lazlow Red Dead Redemption 1'in çevirisi bitti ve test aşamasında. Henüz çıkış tarihi veremiyorum fakat üzerinde çalışıyorum eğer ilgilenirsen. Bu proje bitince ne olacak açıkçası hiç bilmiyorum, zaman gösterecek. :)
Çok güzel. Bende RDR1 var ama PS3 CD'si halinde. Ben de PC üzerinde oynamayı daha çok sevdiğim için de uygun emulatör bulup, yama çalışmanı o zaman denemek isterim.

Rockstar Games oyunları üzerine çalışman ve sürekli güncel tutman kaliteli işler olduğunu gösteriyor :helal:

olgun.kesikbas

Selaaamunaleyküüüm hepinize ve GTAMulti Forum üyeleri. TR karakterler dahil bu oyunun Türkçe yamasını güncelleme şansınız var mı?

Olgun Kesikbaş

Cerberus.

Emeğine sağlık. Sayende oyunu anlayarak ve saçma sapan sembol hataları olmadan oynayabileceğiz. GTA VCS'nin PS2 için önceden hazırlanmış bir TR yaması vardı hatta bazı YouTuberlar da bununla bitirmişti seriyi kanalında ama çok kötü bir yamaydı.

RDR için de tek yamanın senden geldiğini düşünürsek çok kıymetli bir çaba gösterdin. Peki hala Türkçe Yaması olmayan GTA Advance, Red Dead Revolver ve The Warriors için de Türkçe Yama hazırlamayı düşünür müsün? Senin haricinde yapan çıkmayacak gibi duruyor :D
Son düzenlenme: 05 Temmuz 2023, 12:40:42 Cerberus.
GTATurk geçmiş nicklerim:
- ismailykhayrani, IroniQ, Alchol, Graphic Violence, Cerberus

GERÇEKLERİ TARİH YAZAR TARİHİ DE
"GALATASARAY"

CriminaL277

Alıntı yapılan: Cerberus. - 05 Temmuz 2023, 12:39:33
Emeğine sağlık. Sayende oyunu anlayarak ve saçma sapan sembol hataları olmadan oynayabileceğiz. GTA VCS'nin PS2 için önceden hazırlanmış bir TR yaması vardı hatta bazı YouTuberlar da bununla bitirmişti seriyi kanalında ama çok kötü bir yamaydı.

RDR için de tek yamanın senden geldiğini düşünürsek çok kıymetli bir çaba gösterdin. Peki hala Türkçe Yaması olmayan GTA Advance, Red Dead Revolver ve The Warriors için de Türkçe Yama hazırlamayı düşünür müsün? Senin haricinde yapan çıkmayacak gibi duruyor :D

Rica ederim, iyi oyunlar dilerim. Onlar için çeviri yapmayı düşünmüyorum açıkçası.

İlgilenirseniz şu sıralar arkadaşım Deftones™ (bütün Türkçe yamalarımı sayesinde yaptığım kişi) ile RDR1 için klavye + fare entegrasyonunu eklemek üzerinde çalışıyoruz. Piyasada gördüğüm tek muadilimiz olan Twitter'daki vStar925, sol analogu taklit ettiren harici bir program gerektiriyor. Bizimkisindeyse sadece verdiğimiz Xenia'yla oyunu açıyorsunuz ve her girdi hiçbir harici bir şey gerektirmeden çalışıyor. Ay başında bütün klavye ikonlarının entegre edilmiş versiyonunu ve hatta az önce bitirdiğimiz DualSense tuş ikonlarını Forum DonanımHaber'deki konuda paylaştım.

Cerberus.

Alıntı yapılan: CriminaL277 - 06 Temmuz 2023, 04:43:53

Rica ederim, iyi oyunlar dilerim. Onlar için çeviri yapmayı düşünmüyorum açıkçası.

İlgilenirseniz şu sıralar arkadaşım Deftones™ (bütün Türkçe yamalarımı sayesinde yaptığım kişi) ile RDR1 için klavye + fare entegrasyonunu eklemek üzerinde çalışıyoruz. Piyasada gördüğüm tek muadilimiz olan Twitter'daki vStar925, sol analogu taklit ettiren harici bir program gerektiriyor. Bizimkisindeyse sadece verdiğimiz Xenia'yla oyunu açıyorsunuz ve her girdi hiçbir harici bir şey gerektirmeden çalışıyor. Ay başında bütün klavye ikonlarının entegre edilmiş versiyonunu ve hatta az önce bitirdiğimiz DualSense tuş ikonlarını Forum DonanımHaber'deki konuda paylaştım.
Her ne kadar klavye ve mouse'a ayarlasam da mouse native mouse hissiyatı vermiyor analoğu taklit etmeye devam ediyor. Eğer bunu çözebilirseniz muhteşem bir iş başarmış olursunuz.

vStar925 bildiğim kadarıyla sadece xbox tuşlarını normal klavye tuşlarıyla değiştiriyor. Buna benzer bir şey aslında PS2 GTA oyunlarına lazım özellikle de yürürken ateş etme mekaniği oyunu aşırı basitleştiriyor konsol stili hedefe kilitlenme mekaniği tam bir işkence

Bu arada son duyumlar RDR'nin Remaster versiyonunun çıkacağı ve PC'ye geleceği üzerine şayet bu sonbahar bu olay gerçekleşirse emülatörde çalıştırmak üzerine bu kadar çabaya gerek olmayabilir.
Son düzenlenme: 06 Temmuz 2023, 12:38:19 Cerberus.

"GALATASARAY"

CriminaL277

Alıntı yapılan: Cerberus. - 06 Temmuz 2023, 12:35:30

Her ne kadar klavye ve mouse'a ayarlasam da mouse native mouse hissiyatı vermiyor analoğu taklit etmeye devam ediyor. Eğer bunu çözebilirseniz muhteşem bir iş başarmış olursunuz.

vStar925 bildiğim kadarıyla sadece xbox tuşlarını normal klavye tuşlarıyla değiştiriyor. Buna benzer bir şey aslında PS2 GTA oyunlarına lazım özellikle de yürürken ateş etme mekaniği oyunu aşırı basitleştiriyor konsol stili hedefe kilitlenme mekaniği tam bir işkence

Bu arada son duyumlar RDR'nin Remaster versiyonunun çıkacağı ve PC'ye geleceği üzerine şayet bu sonbahar bu olay gerçekleşirse emülatörde çalıştırmak üzerine bu kadar çabaya gerek olmayabilir.

Fare işini halletmesi çok zor olduğu için kesin olarak yapacağımızı söyleyemem. Ama arkadaşım boş vakitlerinde bakmaya çalışıyor.

PS2 versiyonlu GTA'lar için bu tarzda bir çalışma yapmayacağız.

Biz yine de yapıyoruz ki olur da söylentiler yalan çıkarsa bile kendi portumuz olduğu için çok üzmesin. Çıkarsa ama fare entegrasyonu işini iptal edip olduğu hâliyle de bırakabiliriz. Arkadaşım yazılımcı ve Anonymous Çeviri'de yamaların programlamasıyla ilgilendiği için PC oyunlarının teknik işleri onun için son derece basit bir şey  ve resmî PC versiyonu çıkarsa hemen uyarlamayı düşünüyoruz yamayı.

Cerberus.

Alıntı yapılan: CriminaL277 - 06 Temmuz 2023, 12:52:06
Alıntı yapılan: Cerberus. - 06 Temmuz 2023, 12:35:30

Fare işini halletmesi çok zor olduğu için kesin olarak yapacağımızı söyleyemem. Ama arkadaşım boş vakitlerinde bakmaya çalışıyor.

PS2 versiyonlu GTA'lar için bu tarzda bir çalışma yapmayacağız.

Biz yine de yapıyoruz ki olur da söylentiler yalan çıkarsa bile kendi portumuz olduğu için çok üzmesin. Çıkarsa ama fare entegrasyonu işini iptal edip olduğu hâliyle de bırakabiliriz. Arkadaşım yazılımcı ve Anonymous Çeviri'de yamaların programlamasıyla ilgilendiği için PC oyunlarının teknik işleri onun için son derece basit bir şey  ve resmî PC versiyonu çıkarsa hemen uyarlamayı düşünüyoruz yamayı.
Ayarlamasını şöyle bir tarafa koyalım Xenia gerçekten kötü bir emülatör. PS3 emülatörü RPCS3 çok daha gelişmiş vaziyette. Ayarları Notepad dosyasıyla yapmıyorsun en azından. RTX 4070 ve i9 13.nesil işlemciyle RDR'yi 1440p oynayamıyorum. Ciddi optimizasyon sorunları var açıkçası klavye ve mouse ayarlamasını nasıl yaptınız ona bile şaşırdım. Kontrol ayarları sürüm bazlı olduğundan sürüm de yükseltemiyorum haliyle.

Red Dead Revolver ve The Warriors için Anonymous çeviriye istekte bulunmayı düşündüm aslında ama emülatörle oynanabilen eski konsol oyunlarıyla uğraşacaklarını pek sanmıyorum daha çok güncel odaklı çalışıyorlar gibi geldi bana.

Bu arada PCSX2 için ThirteenAG tarafından bir fork geliştirildi VCS'yi mesela klavye üzerinden ve yeni hile kodlarıyla oynamana olanak sağlıyor bu fork kendisine özgü pluginleri var ama free aim mekaniği eklenmedi maalesef GitHub'dan geliştiriciye istekte bulundum.

Bununla ilgili (VCS'yi PC'de PC mekanikleri ile oynamak.) bir rehber konusu da açmayı düşünüyorum. Bu fork ile free aim mekaniği eklemek belki sanılandan daha kolay olabilir. Arkadaşının bakmasını tavsiye ederim. Yazılımcıymış zaten benden daha hakimdir konuya. :)
https://github.com/ThirteenAG/PCSX2PluginInjector/releases

Verdiğiniz bütün emekler ve sağladığınız tüm destek adına çok teşekkür ederim. Şimdi veya sonraki projelerinizde bir yardıma ihtiyacınız olursa ben buradayım her şey için desteğe hazırım.
Son düzenlenme: 06 Temmuz 2023, 14:49:39 Cerberus.

"GALATASARAY"

CriminaL277

@CerberuS Çok teşekkür ederim desteğiniz için ve geç yanıt için de ayrıca kusura bakmayın, arkadaşımın bu oyunlarla pek ilgisi olmadığı için istemediği bir şeyi yapmaya zorlayamam ne yazık ki. Adına söz vermek gibi olmasın ama tahminimce en fazla Stories'lere PC versiyonu gelirse yama portuna yardımcı olur, ki o bile fazlasıyla yeterli olur diye düşünüyorum.

12 Ağustos 2023 Güncellemesi: Yamaların PS2 ve PSP'de çalışabilecek versiyonları hazırlandı ve "Beni Oku" adlı metin belgesi güncellendi. Konsol uyumlu versiyonlarda Türkçe font dosyası çalışmadığından dolayı Türkçe karakterlerden sadece "â", "î", "ç", "ö" ve "ü" harfleri mevcut. Emülatör uyumlu versiyonlarda bütün Türkçe harfler gözüküyor.

Güncel versiyonu indirmek için ana sayfadaki linkleri kullanabilirsiniz.