GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

Grand Theft Auto: Vice City Stories - 2022 Türkçe Yama (PS2 & PSP)

Başlatan CriminaL277, 18 Eylül 2021, 02:18:26

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

CriminaL277

Ana Konu

Font desteği Deftones™ tarafından verilmiştir. Oyun tarafımca yerelleştirilmiştir.

İndirme Linkleri:

PS2

PSP

Notlar:

• ISO dosyaları paylaşılmamıştır. ISO dosyalarını temin etmek tamamen kullanıcının sorumluluğundadır.

• Kurulum talimatları ve diğer bütün detaylar zip dosyası içindeki "Beni Oku" adlı metin belgesinde yazmaktadır.

Ekran Görüntüleri (PS2)

Ekran Görüntüleri (PSP)

Son düzenlenme: 05 Haziran 2024, 12:52:37 CriminaL277

lazlow

Yine başarılı bir yama bizi bekliyor. Henüz yarım olsa da işin arkasında CriminaL277 olduktan sonra projenin tamamlanacağına şimdiden eminiz. Eline sağlık :helal: Bu arada sanki PSP için Türkçe yama vardı

Gladiator

raoz

@CriminaL277 varsa bu işin içinde mükemmel bir şey geliyor demektir, beklemedeyiz.  :) 

CriminaL277

Destekleriniz için hepinize çok teşekkür ederim, gerçekten mutlu oldum.

@lazlow PSP için de PS2 için de bir Türkçe yama vardı fakat çeviri hataları, yazım yanlışları, PS2 ve PSP versiyonu için tuşların farklı şekilde yazılıp ayrılmaması ve fontun desteklemediği karakterlerle yazılması gibi hatalarıyla doluydu. Temiz bir baştan çeviriye ihtiyacı vardı.

lazlow

Alıntı yapılan: CriminaL277 - 18 Eylül 2021, 14:05:18
Destekleriniz için hepinize çok teşekkür ederim, gerçekten mutlu oldum.

@lazlow PSP için de PS2 için de bir Türkçe yama vardı fakat çeviri hataları, yazım yanlışları, PS2 ve PSP versiyonu için tuşların farklı şekilde yazılıp ayrılmaması ve fontun desteklemediği karakterlerle yazılması gibi hatalarıyla doluydu. Temiz bir baştan çeviriye ihtiyacı vardı.
Anladım. Konu sabitlendi bu arada. %100 olmasını bekliyorum :)

Impeccable

KamilPanpa37

Paylaşım için sağol GTA VCS oynayacaklar için yararlı bir konu.  :helal:

Ben PSP emülatörü ile oynuyorum, Tayfun kumaş'ın yaptığı Türkçe yamayı kurana kadar epheyi uğraştım, PS2 ve PSP konsol sürüm olduğu için PC gibi oyun dosyalarına ulaşmak maalesef imkansız, ben de oyunun dosyalarını açmak için UMDGen.exe diye bir proğram indirip oyunun dosyalarını anca öyle açabildim, sonrasında PSP oyun dosyasının imajını tekrar çıkarıp türkçe yamayı kurdum, PS2 versiyonunda nasıl bilmiyorum ama PSP versiyonunda epheyi bir uğraştım. Konsollara mod kurmak PC versiyonuna bakarak ayrı bir uğraş gerektiriyor.

Oyunun PSP sürümünün boyutu 1.16 gb bu arada, eski sistemimde 20 fps'lere kadar düşüyordu, şu an ki sistemimde 30 fps sabit veriyor.
Son düzenlenme: 18 Eylül 2021, 21:44:50 KamilPanpa37

CriminaL277

Aslında zip içinde de tavsiye ettiğim ve kurulumu ona göre anlattığım UltraISO, hem PS2 imajı hem de PSP imajı için de kullanılabiliyor ama program ücretli. UMDGen'i bilmiyorum ama adında "UMD" geçtiği için sanıyorum ki salt PSP imajı için işe yarıyor.

lazlow

Bu arada görsellere tekrar baktım da tamamen Türkçe karakterli olanını yapsan daha iyi olmaz mı? Özellikle ı harfi olsa daha iyi olur. Mesela bu konudaki yolla yamayı daha iyi hale getirebilirsin: Vice City Stories Türkçe Karakter Desteği 2020

CriminaL277

Alıntı yapılan: lazlow - 19 Eylül 2021, 13:02:43
Bu arada görsellere tekrar baktım da tamamen Türkçe karakterli olanını yapsan daha iyi olmaz mı? Özellikle ı harfi olsa daha iyi olur. Mesela bu konudaki yolla yamayı daha iyi hale getirebilirsin: Vice City Stories Türkçe Karakter Desteği 2020

Font dosyalarından hiç anlamıyorum ne yazık ki o yüzden kendim font hazırlayamadım. Oradaki yönteme baktım ve PPSSPP'nin klasörlerindeki dosyaları verilenlerle değiştirmekle ilgili şeyler söylemiş fakat benim PPSSPP klasöründe o dosyaları bulamadım, emülatörün güncel versiyonunda geçerli olmayacağını düşündüğüm için o yöntemi yapmadım. Zaten yapımcıyla iletişim de kuramadım cevap vermedi mesajıma. Fakat font işi için açık kapı bırakıyorum, emülatörle sorunun çevresinden dolaşmak yerine direkt font hazırlayabilecek bir dostum var, kendisine bir danışmam gerek. Haberler gelirse konudan bildiririm.

Bilinmeyen Bey

Alıntı yapılan: CriminaL277 - 19 Eylül 2021, 14:41:04
Alıntı yapılan: lazlow - 19 Eylül 2021, 13:02:43

Font dosyalarından hiç anlamıyorum ne yazık ki o yüzden kendim font hazırlayamadım. Oradaki yönteme baktım ve PPSSPP'nin klasörlerindeki dosyaları verilenlerle değiştirmekle ilgili şeyler söylemiş fakat benim PPSSPP klasöründe o dosyaları bulamadım, emülatörün güncel versiyonunda geçerli olmayacağını düşündüğüm için o yöntemi yapmadım. Zaten yapımcıyla iletişim de kuramadım cevap vermedi mesajıma. Fakat font işi için açık kapı bırakıyorum, emülatörle sorunun çevresinden dolaşmak yerine direkt font hazırlayabilecek bir dostum var, kendisine bir danışmam gerek. Haberler gelirse konudan bildiririm.

UHM, modlama ve font mu? Burdayım :) :D

CriminaL277

Bir iyi iki kötü haberim var; iyi haber, PPSSPP ile PSP versiyonunu Türkçe karakterlerin tamamıyla oynayabileceksiniz. Kötü haberler ise PSP cihazına gömüp oynamak için yine yarı Türkçe karakter destekli versiyonla oynamanız gerekecek, diğer kötü haber de PS2 ve PSP versiyonları için fontun düzenlenememesi, denemeye kalkınca diğer dokular zarar görüyor.

Bu yüzden de Türkçe yamanın iki ayrı PSP versiyonu olacak, birisi orijinal fontlu yarı Türkçe karakter destekli versiyon, diğeri de PPSSPP numarasıyla tam Türkçe karakter destekli versiyon.

Yarı Türkçe karakterli versiyonlar yeni yılın ilk ayında yayınlanacak, bu tam Türkçe karakter destekli versiyon ise büyük ihtimalle ilk aydan biraz daha geç bir zamanda yayınlanacak, teker teker bütün metinlerin aktarılması gerekiyor ama ben halledeceğim.

lazlow

@CriminaL277  Yine de bu konuda araştırman çok güzel. Olabildiğince en iyisini yapmaya çalışıyorsun. Çoğunluk bu oyunları emulator ile PC'lerinde oynadığı için ona göre Türkçe karakter düzenlemeyi ön planda tutabilirsin.

CriminaL277

22 Eylül 2021 Güncellemesi: PSP versiyonu için yüksek çözünürlükkü Türkçe karakterlerin tamamı destekleyen "Net Font" adını verdiğim versiyonun yapımına başlandı. Fontlar için ve genel olarak projeye sonsuz desteğini gösterdiği için @ISKA dostuma çok teşekkür ediyorum.

İndirme linki 2022'de paylaşılacak. Ekran görüntüleri için ilk sayfayı kontrol edebilirsiniz.
Son düzenlenme: 11 Ekim 2021, 09:41:46 CriminaL277