GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

GTA V Türkçe Dublaj Testi (Rockstar oyunları Türkçe olabilir)

Başlatan dragonfly.gta, 02 Nisan 2021, 21:13:29

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

dragonfly.gta

OpenIV adlı program sayesinde GTAV oyunun gizli dosyalarına eriştim ve ses dosyalarını buldum. Oyunun ses dosyalarını değiştirebilmek mümkün ama bunu yapacak dublaj kadrosu çıkar mı bilemeyiz. Eğer birileri Rockstar ile anlaşabilirse tüm Rockstar oyunları dublajlanabilir (Tüm GTA'lar, Max Payne serisi, RDR2 vb). Ben ses dosyalarını bu oyunların içine aktarabilirim ama dediğim gibi Rockstar'ın onayı ve tecrübeli bir ekip gerek. Modu test etmek için ekteki linkten indirebilirsiniz. GTA V Türkçe Dublaj Testi GTA 4 ve 5 Mod Drive Linki
https://youtu.be/hfLIjTfUsPY?si=YegYkqsq8K2JX56k
Son düzenlenme: 01 Şubat 2024, 01:43:14 dragonfly.gta

laéx

GTA V' nin türkçe dublaja gerek olduğunu düşünmüyorum. RDR2'de belki. Zaten Türkçe Dublaj oyunu bozabilir. Altyazı en iyisi.

dragonfly.gta

Alıntı yapılan: Volkan - 02 Nisan 2021, 21:22:08
GTA V' nin türkçe dublaja gerek olduğunu düşünmüyorum. RDR2'de belki. Zaten Türkçe Dublaj oyunu bozabilir. Altyazı en iyisi.

GTA V'in dublaja ihtiyacı olup olmaması değil burada konu. Elbette oyunu kendi dilinde oynamak daha iyi ama bunun yapılabilmesinin mümkün olduğunu oyunculara ulaştırmak istedim.

Vupsen

Hevesini kırmak istemem ama profesyonel bir çeviri olmadığı sürece tatmin etmez. Ayrıca @Volkan 'nın da dediği gibi gerek olduğunu düşünmüyorum. Olursa şans verilir ancak ciddi anlamda değmeyecektir harcadığınız zamana ve emeğe.

dragonfly.gta

Alıntı yapılan: Sypnosis. - 02 Nisan 2021, 21:44:05
Hevesini kırmak istemem ama profesyonel bir çeviri olmadığı sürece tatmin etmez. Ayrıca @Volkan 'nın da dediği gibi gerek olduğunu düşünmüyorum. Olursa şans verilir ancak ciddi anlamda değmeyecektir harcadığınız zamana ve emeğe.

Zaten oyunu dublajlayacağım demedim ben profesyonel değilim :) İletiyi açmamın nedeni söylediğim gibi bunun mümkün olduğunu oyunculara ulaştırmak istemem.

lazlow

Olabilir tabii ki ama oyunun yapım aşaması kadar olmasa da profesyonel bir dublaj ekibiyle olmalı. Yoksa örnek videodaki ses dublajı çok kalitesiz kalıyor. Tabii dublajlı oyunlar var neden GTA'da olmasın? Umarım GTA 6'da bu dublaj işine soyunurlar.

Purgatory

Dublaj testlerine baktım ve açıkçası hoşuma gitti. Seslendiren arkadaş(lar) güzel iş çıkarmış, hoşuma gitti çıkan sonuç, arkadaşlar her ne kadar amatör olsa da. Bu yüzden, bu şekilde bir dublaj yapmanın mümkün olması belki ileriki zamanlarda bir ekibin iyi imkanlar çerçevesinde bu iki oyun için Türkçe dublaj yapmasına olanak tanıyabilir. Doğru, en iyisi orijinalliği mümkün olduğunca bozmamak ama bu da güzel olmuş şimdi. :D
Son düzenlenme: 03 Nisan 2021, 11:26:32 Anestezi

dragonfly.gta

Geçenlerde GTA IV içinde test ettim oyunun ses dosyaları değişiyor mu diye. Evet değişiyormuş ama GTA V'e göre biraz daha zor IVAudioEditor programıyla ek işlemler yapmak gerek.