GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

GTA V, hile yapımcıları bu sefer sert kayaya çarptı.

Başlatan wowglarfist, 08 Mart 2019, 00:30:12

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

wowglarfist

GTA serisinin en son çıkan oyunu olan, Grand Theft Auto V : Online oyunu için çıkartılan Elusive isimli üçüncü parti yazılım sahibinin aldığı ceza herkesin dikkatini çekti.

Elusive isimli hileyi ortaya çıkartan, Jhonny Perez hakkında açılan dava sonuca kavuştu. Perez çiğnediği telif ihlali dolayısıyla 150 bin dolar para cezasına çarptırıldı.
Bu yazılım diğer oyuncular ile beraber oynadığınız Grand Theft Auto Online içerisinde bir çok fonksiyona sahip olan hile oyun içerisinde bir çok olanağı düzenleyebiliyordu.
Sınırsız para sahibi olmaksızın dilediği her şeyi elde edebiliyordu.

GTA dağıtımcısı dijital para satışının engellendiğini gözlemlediği üzere mahkeme, Elusive isimli programın geliştiricisi Jhonny Perez suçlu olarak duyurdu. Oyunun dağıtımcısı davayı kazanarak, Jhonny Perez isimli hile geliştiricisine 150 bin dolar para cezası uygun görüldü. Perez'in telif hakkı ihlali faaliyetlerine devam etmesini önler. Bunun, bugüne kadar video oyunu hileleriyle ilgili bir davaya verilen en yüksek ceza olduğuna inanılıyor. Bunun yanı sıra bu habere tanıklık eden hile geliştiricileri bir kaç gün içerisinde, sitelerini kapattığı oyuncuların dikkatini çekti.

İnternet üzerinde satışını yaptığı yazılımının, 10 ile 30 dolar arasında satılan yazılımın ne kadar kazandırdığına dair herhangi bir doküman öne sürülmedi.

Jhonny Perez yaptığı açıklama şu şekilde; " Take-Two şirketi ile yapılan görüşmelerden sonra, hile servislerimizin geliştirme ve dağıtımını sonlandırıyoruz. Kazandığımız gelirleri Take-Two tarafından belirlenen bir hayır kurumuna bağışlayacağız. Yazılımımızın Grand Theft Auto Online topluluğuna neden olan her türlü sorun için özür dileriz. "

Son düzenlenme: 08 Mart 2019, 09:20:57 wowglarfist

sweezy

Enkei

Evilwave

Kozlov

Birisi gider, birisi gelir. Hilenin tamamiyle durdurulabileceğini hiç sanmıyorum. Ancak yine de büyük bir ders olmuştur hile kullanıcılarına ve üreticilerine.

Ryroz

Alıntı yapılan: Kozlov - 07 Haziran 2019, 17:10:47

Birisi gider, birisi gelir. Hilenin tamamiyle durdurulabileceğini hiç sanmıyorum. Ancak yine de büyük bir ders olmuştur hile kullanıcılarına ve üreticilerine.

miru

Aga bi ara online da adamlar bizi kapana falan alıyolardı dans ettiryolardı hani para hilesi yapsan falan anlarımda bize niye dokunuyon :D

Spetsnaz!

oyun varoldukça hile de varolacak, yapacak bir şey yok. sampta severek kullanıyorum xd gta v'te nasip olmadı daha

volitina

Alıntı yapılan: Spetsnaz! - 11 Haziran 2019, 10:04:37

oyun varoldukça hile de varolacak, yapacak bir şey yok. sampta severek kullanıyorum xd gta v'te nasip olmadı daha

QrzR

Alıntı yapılan: Kozlov - 07 Haziran 2019, 17:10:47

Doğru.