GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi
02 Temmuz 2024, 15:42:35

Epsilon Program: GTA 5

Başlatan lazlow, 08 Eylül 2019, 04:14:44

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

lazlow

Epsilon Program, bize GTA San Andreas ile tanıtılan bir tarikattır. Önceki konumda Epsilon tarikatını San Andreas üzerinden ele alarak inceleyip, bilgilerimi sunmuştum. O yüzden bu konumda Epsilon'u tanıtmayacağım, GTA 5 üzerindeki izlerini ve görevlerini anlatacağım. Bu konuyu okumadan önce Epsilon'un ne olduğunu ve San Andreas'taki etkilerini öğrenmek için bu konuma göz atabilirsiniz: Epsilon Program Nedir?

GTA 5'ten Öncesi


GTA 4

Yayalar



GTA 4'te uzaylıların spermlerini almaya çalıştığına inanan evsizler, "Ah hayır! Başka bir gerçek arayıcı öldürdüler!" diye ağlayan yayalar, cenneti ve diğerlerinin nasıl köle olduklarını ve lanetlendiklerini söyleyen bağıran amcaların Epsilon tarikatına üye oldukları, en azından inandıkları biliniyor.


Bluesy St. John



Perşembe gecelerini Kifflom'a dua eden bir grupla geçirdiğini iddia eder.


Brandon Roberts




GTA 5'te yüzünü gördüğümüz Brandon Roberts'in de Epsilonist olduğu düşünülüyor. 2008 yılında, Gta 4'te Public Liberty Radio'daki Intelligent Agenda adlı katıldığı programda röportajının sonunda "Kifflom" der.


THE LOST AND DAMNED

Spa masajı internet sitesi olan morningwoodspa com'da terapistlerden Betty "Mama Bear" Wiffleton adlı çalışanın açıklamasında Epsilon'la bağlantılı izler görülür.


Resim: GTA-Series



GTA 5'TE EPSILON

İşte geldik ana konumuza. San Andreas'ta bize gerek radyo programlarıyla, gerek tuhaf yayalarla gerek açtıkları internet sitesi ile bize tanıtılan Epsilon tarikatı -ya da Cris Formage'in dediğiyle Epsilon Program- GTA V'de çok daha önemli bir rol oynamaktadır. Tarikatın genel merkezi, kahramanımız Michael De Santa'nın evi yakınında, Rockford Hills'de yer almaktadır. Binanın yanına yaklaşırsanız epsilon müziğini duyarsınız.



Oyuna başladığımız radyodaki haberlerde Epsilon Program'ın hükümet tarafından dini statüde bulunmadığını ve bundan böyle vergilendirilebileceğini belirttiğini duyabiliriz. Buradan anlayacağımız üzerine hükümet artık Epsilon'a inanmıyor. Weazel News ayrıca Cris Formage'ın adliyenin merdivenlerinde ağlarken görüldüğünü de belirtiyor.

GTA 5'te Michael ile birlikte Epsilon Program'a üye olarak bu maceraya dahil olabiliyoruz. Üye olunca bu tarikattan birbirinden tuhaf görevler alıyoruz. Tarikata katılmak için herhangi bir yere gidip imza vermenize vs gerek yok. Tek yapmanız gereken Michael ile internetten www.epsilonprogram com adlı siteyi ziyaret etmek. Sitenin adını yazmak zor geliyorsa direk internete girip epsilon diye aratın.


Siteye girince karşınıza anlamsız sorular soran kısa bir anket çıkacak. İngilizce ile sıkıntınız varsa hiç sorun değil, kafanıza göre yapabilirsiniz. Eğer bu siteye Trevor veya Franklin'le girerseniz saçma ve aptalca bulacaklardır.

Aynı zamanda Vangelico Kuyumcu Mağazası'nın yakınında Baygor adlı tarikat üyesini yoldan geçenlere Epsilon ile ilgili bilgileri paylaşırken bulabilirsiniz. Michael'i tarikata iten bu karakter olabilir.




EPSILON GÖREVLERİ


Seeking the Truth

Michael Epsilon anketini doldurduktan sonra haritada, Raton Canyon'da bir soru işareti belirecek. Michael  belirtilen yere gittiğinde bir kırmızı kamyonet görür. 



Daha sonra kamyonetin önünde durur ve bir elini havaya kaldırarak "Epsilon kitapçığından "Take me to my father-father brother-uncle, Kifflom" cümlesini okur. Bunu söylediğinde, tarikatın iki üyesi arkasından belirip "Kifflom" diyerek Michael'ı bayıltana kadar döverler.



Michael uyandığında, kendini don-atlet Grand Senora Çölü'nde bulur. Kıyafetleri gitmiş olsalar da parası ve silahlarına dokunulmamıştır. Birden hoparlörden Cris Formage'in sesi duyulur: "Hiçbir şey anlamadığını hissediyorsan, o zaman her şeyi biliyorsun. Gerçek gerçek için Vinewood'a gel. Ama ilk önce, beş yüz dolar vermen gerekiyor, lütfen. Kifflom!"



Bunun üzerine Michael tekrar Epsilon'nun sitesine girip $500 bağış yapar.


Accepting the Truth

Michael, Downtown Vinewood'da bir depoya girer. Marnie adında bir kadın çıkar. Marnie ona Epsilon sayesinde nasıl uy****rucuyu bıraktığını anlatır. Daha sonra Michael'dan $5000 daha bağış yapmasını ister. Zaten diğer konumda da belirttiğim gibi üyelerine para harcattıran bir tarikattır.




Assuming the Truth

Michael geldiğinde, Marnie'yi görür. Marnie, Michael'in adının aslında Zolag olduğunu söyleyip yaptığı şeyleri anlatır. Sonra bazı aktörlerin ve müzisyenlerin Epsilon Program'a nasıl üye olduklarından bahseder. Daha sonra ona "ruhların" onunla ayrıntılarla temas kuracağını söyler. Michael bölgeyi terk ettikten sonra görev biter.



Görev elbette bu sahneyle sınırlı değildir. Michael daha sonra Vinewood Hills'teki Hillcrest Ridge Access Road'daki bir eve götürmesi gereken beş arabanın listesi olan bir e-posta alır. İstenen arabalar: Pegassi Vacca, Benefactor Surano, Declasse Tornado, Enus Super Diamond, Dinka Double T. İstenen arabaların haritadaki yerleri:




Chasing the Truth

Michael, Grapeseed'deki bir çiftlikte Marnie Allen ve  Jimmy Boston ile  tanışır. Ona dünya dışı varlıkları bulmak için kullanılan bir cihaz verir.



Michael, bu cihazla "gerçek" denen birtakım eşyaları aramaya koyulur. Gerçek derken, sözde uzaylıların yaptığı eşyalar. Şüphe duymadan gerçek budur dediği eşya geçerli sayılacaktır. Birkaç eşya sonunda Michael bulduğu bir botun "gerçek" olduğunu söyler.



Marnie Michael'e $10.000 bağış yapması gerektiğini söyleyen bir mail atar.


Bearing the Truth

Michael, Marnie'ı Downtown Vinewood'daki bir ara sokakta görmeye gider. Ona adının artık Zolag olmadığını, Zondar olduğunu söyler. Ayrıca, Epsilon Robes'ı $25.000'a alması ve bunları toplam 10 gün boyunca giymesi gerektiğini söyler.



Kısa bir süre sonra Michael'a kıyafeti satın alabileceği sitenin olduğu bir mail gönderir. Satın alır almaz eve gelir. Eve gidip hiç çıkarmadan uyuyarak 10 gün geçirebilirsiniz. Zaten ekranın altında kaç gün olduğunu gösteren sayaç olacak.


Delivering the Truth

Michael, Tom adlı Epsilon Program'ın bir üyesiyle tanışıyor. Yanında açık mavi renginde bir uçak vardır. Tom, Michael'a uçağı Sandy Shores Havaalanı'ndaki Jimmy Boston'a götürmesi gerektiğini söyler. Michael uçağı istenen yere uçurur.



Michael geldiğinde Jimmy, Michael'a parası ve uçağı olup olmadığını sorar; Michael, Jimmy'nin tüm sorularını "Kifflom" diyerek cevaplar. Jimmy Michael'a neredeyse hazır olduğunu söyler. Bununla birlikte, Jimmy uçağı alıp uçar.

Exercising the Truth

Michael yeni görevi yapmak üzere Grand Senora Çölü'ne gider. Michael, Marnie Allen, Jimmy Boston ve Tom ile karşlaşır. Üçü de Michael'in ilerlemesinden memnun kalmıştır ve Michael'a çabalarından dolayı bir madalya verirler.



Birden Epsilon Program'ın lideri Cris Formage yakındaki bir hoparlörden konuşup Michael'ı tebrik eder. Cris, Michael'ın aydınlanmaya çok yakın olduğunu söyler. Marnie Michael'a Rockford Hills'deki Epsilon Program Merkezine büyük bağışlar yapması gerektiğini söyler. Ama önce çölde beş mil koşması gerekiyor.



Michael'In 5 mil çölde koşması gerekiyor. Ancak bunun için bir hile var. Hile deyince aklınıza oyunda yazılan hile gelmesin. Böyle bir hile yaparak Michael çölde koşabilir. Aynı şekilde bilgisayarda oynuyorsanız klavyenizin üzerine bozuk para vs. koyabilirsiniz.


Unknowing the Truth

Son olarak da Cris Formage Michael'den eskortlarla tarikat paralarını bir arabayla bir helikoptere götürmesini ister. Michael arabayı sürerken ne kadar para taşıdığını sorunca Cris "Sen inancına bak paradan sana ne, Kifflom, Kifflom" diye geçiştirir.




Burada bizi iki farklı bir son bekliyor. Burada seçim bizim

Ya Michael inançlı bir şekilde para dolu arabayı teslim edip traktör ödülünü alıp oradan uzaklaşır. O artık bir Epsilon üyesidir.



Ya da Michael aslında tüm bu saçmalıklara tarikatı dolandırmak için katlanmıştır. Son anda üyeleri tarayıp 2.1 milyon doları alıp kaçar. Cris Michael'i arayıp sağlam bir söver.




Bütün bu görevler tamamlandıktan sonra Marnie, Michael'den 9. Paradigmanın Epsilon Sistemini yazmak için ona 10 Epsilon risalesini(kitapçık) bulması gerektiğini söyler. Michael'ın ondan aldığı her kısa mesajın sonunda, bir sonraki Epsilon Yolu'nun yeri hakkında bilgi veren küçük bir bilmece görecektir. Bu risalelerin yerleri için haritaya tıklayın.



ÜYELER


Cris Formage



Kurucu ve lider

Marlene "Marnie" Allen



Jimmy Boston



Tom



Baygor



Vaiz

Michael De Santa



Üye ya da Hain (Oyuncu seçimine bağlı)

Brandon Roberts



Vinewood Star Tur Rehberi



Karl Abolaji



Ameer



Haylee



Jesse



Joscha



Tiana



GTA Online Ana Karakteri



Oyuncu seçimine bağlı üye



KIFFLOM'UN 12 HEDEFİ

1) Mutluluğa bir saldırı yapıyoruz.

2) Yukarıya doğru yollarla açıkça cömert olacağız.

3) Metaforların kanıtlanmış bilimsel gerçeği ile yaşayacağız.

4) Nerede batıl inanç, sınırlı düşünme ve dogma bulursak onlarla ile savaşacağız.

5) Açıkça düşünecek, bağımsız fikirli olacağız ve dediklerimizi aynen yapacağız.

6) Şüphe duymadan bilimi uygulayacağız.

7) Yaşam seçeneklerimizle kuşku duyanları kapatarak sonsuz güç göstereceğiz.

8) Mağduriyetlere acımasız bir saldırı yaparak nezaket ve merhamet göstereceğiz, onlara her zaman ne beklediğini hatırlatacağız.

9) Her yerde, aynı anda, aynı zamanda tam burada olacağız.

10) Yapısal bir çalışma programına yatırım yapacağız, çünkü bilginin ücretsiz olmadığını biliyoruz.

11) Yanlış, güvenilmez veya öğretilere karşı olanlar dışında yeni deneyimlere açık olacağız.

12) Yaptığımız her şeyde Epsilonizm'i teşvik edeceğiz, hem riselenin yazılmasını hem de 9. paradigmanın sona ermesini bekliyoruz.


EPSİLONİSTLERİN YEMİNİ


Bütün güzel şeyler Kraff'den gelir, yani Epsilonizm'in kurulduğu temek gerçek budur.

Epsilonizm bir dinin yanı sıra bir bilimdir - aslında, aynı zamanda bir bilim olan ve gerçeği aramakla ilgilenen tek din biziz.

Gerçek gerçeği arayanlar olarak, aramayı daha iyi hale getirmek için para vermeye hazırız. Bu şekilde geleceğimize yatırım yapıyoruz.

Yemin zamanı geldiğinde açıklanmaya devam edecek. KIFFLOM.



(Resimler/ Bilgi: GtaWiki - GTAMyths - IGN)
Son düzenlenme: 23 Ağustos 2023, 15:55:09 lazlow

Diokujoll

Epsilon muhabbeti hakkında uzun ve detaylı bir video biliyorum, GTA:V'de bulunan Epsilon'a bağlı her şeyi inceliyor ve Epsilon görevlerini bitiriyor, izlemek isterseniz şuraya tıklayın.


Uzzy


DracDonix

Bu bilgiler ile efsane bir GTA kanalı açılır :)

İmzanız forum kurallarına uymamaktadır. (daha küçük boyutta bir imza seçiniz.)

gtadelisi

Tarikatın Kuralları:

1- Dünya 157 yaşındadır.
2- Dinozorlar yalandan ibarettir, insanlar inanır çünkü güçsüzlerdir.
3- Mutlusunuz ama bilmiyorsunuz.
4- Hepimiz aynı ağaçtan geldik.
5- Herkes birbiriyle akrabadır, kırmızı saçlılar hariç.
6- Sperm diye bir şey yoktur, biyolojilerin uydurmasından başka bir şey değildir.
7- Erkekler haftada 9 kadınla yatmalı, kadınlar 5, haziran ayındaysa günde 5.
8- Yaratıklar gerçektir ve yeryüzündedir.
9- Ağaçlar konuşur fakat bazıları duyar.
10- Bir şeylere inananlar ateistlerden daha çok yaşarlar ve daha iyi yaşam sürerler.
11- Bunlara inanır ve tarikat için kesenin ağzını açarsanız uzun ömürlü olursunuz.
12- Kifflom! mutluluk senin. Kifflom!


lazlow

Alıntı yapılan: gtadelisi - 01 Ekim 2019, 13:13:25
Tarikatın Kuralları:

1- Dünya 157 yaşındadır.
2- Dinozorlar yalandan ibarettir, insanlar inanır çünkü güçsüzlerdir.
3- Mutlusunuz ama bilmiyorsunuz.
4- Hepimiz aynı ağaçtan geldik.
5- Herkes birbiriyle akrabadır, kırmızı saçlılar hariç.
6- Sperm diye bir şey yoktur, biyolojilerin uydurmasından başka bir şey değildir.
7- Erkekler haftada 9 kadınla yatmalı, kadınlar 5, haziran ayındaysa günde 5.
8- Yaratıklar gerçektir ve yeryüzündedir.
9- Ağaçlar konuşur fakat bazıları duyar.
10- Bir şeylere inananlar ateistlerden daha çok yaşarlar ve daha iyi yaşam sürerler.
11- Bunlara inanır ve tarikat için kesenin ağzını açarsanız uzun ömürlü olursunuz.
12- Kifflom! mutluluk senin. Kifflom!
Teşekkürler :helal: Ben bu kuralları San Andreas'taki epsilonu ele alırken yazdığım için bu konuda tekrarlamasın diye gerek duymadım. Ama burada da bulunsun, iyi olur :)


DracDonix

Alıntı yapılan: gtadelisi - 01 Ekim 2019, 13:13:25
Tarikatın Kuralları:

1- Dünya 157 yaşındadır.
2- Dinozorlar yalandan ibarettir, insanlar inanır çünkü güçsüzlerdir.
3- Mutlusunuz ama bilmiyorsunuz.
4- Hepimiz aynı ağaçtan geldik.
5- Herkes birbiriyle akrabadır, kırmızı saçlılar hariç.
6- Sperm diye bir şey yoktur, biyolojilerin uydurmasından başka bir şey değildir.
7- Erkekler haftada 9 kadınla yatmalı, kadınlar 5, haziran ayındaysa günde 5.
8- Yaratıklar gerçektir ve yeryüzündedir.
9- Ağaçlar konuşur fakat bazıları duyar.
10- Bir şeylere inananlar ateistlerden daha çok yaşarlar ve daha iyi yaşam sürerler.
11- Bunlara inanır ve tarikat için kesenin ağzını açarsanız uzun ömürlü olursunuz.
12- Kifflom! mutluluk senin. Kifflom!

Benim dedem nasil 160 yasinda jmdmdnf

Tesekkurler bu bilgi icinde gta youtuberi olasim geliyor

İmzanız forum kurallarına uymamaktadır. (daha küçük boyutta bir imza seçiniz.)

oldmoon

Bu tarikat çok ilgimi çekiyor ya.
Rockstarın bu yönünü seviyorum oyunda gizemler ve gariplikler çok iyi işleniyor.


Lineopth

Alıntı yapılan: oldmoon - 23 Aralık 2019, 00:11:27
Bu tarikat çok ilgimi çekiyor ya.
Rockstarın bu yönünü seviyorum oyunda gizemler ve gariplikler çok iyi işleniyor.
+1 bu yüzden belkide GTA'yı diğer oyunlara göre daha çok seviyoruz...


Desky


Impeccable

San Andreas'da sürekli bahsedilen tarikatla V'de iletişime geçebiliyoruz ve gerçekten San Andreas'da bahsedildiği kadar ilgi çekiciler.

Güzel bir konu olmuş, elinize sağlık.:helal:


Gladiator

Emeğinize sağlık bayağı iyi, sonunda seçeneğimizin olması çok iyi ayrıca.:D


lazlow

Alıntı yapılan: Gladiator - 30 Temmuz 2021, 09:51:09
Emeğinize sağlık bayağı iyi, sonunda seçeneğimizin olması çok iyi ayrıca.:D
Emeksiz olmuyor. Bir de iyi araştırma yapmak olmazsa olmaz


☆☬κɪɴɢ☬☆

pixlr bg result (2)" border="0
SA-MP Başlangiç: 2020 Türk Ibiza

SA-MP daki nicklerim: bet, BeT.BeY, Sirhan,

Samp Hayatim Bitti