GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi
22 Haziran 2024, 13:47:32

GTA San Andreas Beta İçerikler

Başlatan lazlow, 15 Kasım 2019, 01:42:31

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

lazlow


BETA İÇERİKLER


BETA NEDİR?


Programların kullanılabilir ancak sadece test aşamasında kalmış halleridir. Beta aşamasındaki içerikler, geliştiriciler tarafından denetlenip uygun bulunursa sürüme dahil edilirler. Beta aşaması programda en çok sorunların bulunduğu aşamadır. Bu yüzden beta içerikler test aşamasında kalırlar. Ya son sürüme olduğu gibi yansıtırlar ya çeşitli sebeplerden ötürü testten sonra çıkarılırlar veya değiştirilirler.

Bu aşama bütün programlarda, oyunlarda yer almaktadır. Daha önceki konumda GTA 3'ün beta içeriklerini ele almıştım. Bu konumda da sırasıyla GTA San Andreas'ın beta içeriklerini ele alacağım.



Karakterler

Memur Carver, Poncho ve Larry gibi karakterler kaldırıldı. Aşağıdaki resimler Memur Carver ile Poncho'ya aittir. Memur Carver için Crash ekibini kapatmaya çalışan bir LSPD üyesi, Poncho içinse başı polisle belada olan biri olduğu söyleniyor.

Poncho, Doberman adlı görevde polis tarafından tutuklanmak üzereyken Tenpenny'in emriyle CJ önce onun uy****rucularını toplayacaktı, sonra tutuklanmadan öldürecekti.

Larry için ise, Cop Wheels görevi sırasında HPV-1000 polis motoru çalınan bir Las Venturas polisi olduğu söyleniyor. Larry'in bu skini, kesin değil, muhtemeldir.[/size]

   
(1. ve 2. Resimler: GtaWiki Rusça) (3. Resim: GtaWiki İspanyolca)



Hem Sweet hem de Big Smoke'un görünümleri değiştirildi. Sweet aslında koyu renk giyiniyordu ve siyah bir beresi vardı; Big Smoke ise beyaz bir Saints forması giyiyordu ve kel kafasını gizleyen bir şapkası yoktu. Sweet'in betasını ilk evimizdeki bir fotoğraf çerçevesinde, Smoke'un betasını da oyunun son bölümde bastığımız atölyede bir heykel şeklinde görebiliriz.





Strateji Rehberine göre, Jethro Riot görevinde görülmekte ve daha büyük bir rolü olduğunu ileri sürülmektedir.

 

(Sağdaki Resim: GtaWiki İspanyolca)



Ryder çok farklı görünüyordu; şapka, gözlük kullanmıyor, cornrow saçla birlikte kirli sakalı olacaktı. Ayrıca siyah kapüşonlu ve tişört giyiyordu.


(Resim: Gtaall)



Su Xi Mu, "Ran Fa Li" ve "Lure" görevlerinde Ran Fa Li'nin tercümanı olan bir yan karakterdir. Betada daha az ayrıntıya sahip olacaktı.





Kendl Johnson'ın yüz modeli ve kıyafetleri BFYST kodlu yayaya benziyordu. High Stakes, Low Rider görevinde dikkat ederseniz, yarış esnasında Kend'ın betası görünmektedir. Skin Selector modu indirirseniz, Kendl'ı seçtiğinizde beta görüntüsünü göreceksiniz. Anlaşılan Kendl'ın oyun içi modeli yok, sadece sinematik modeli vardır.


(Resim: GTAWiki Türkçe)



CJ'nin varsayılan kıyafeti aslında Zip'den mavi bir kapüşonlu, Binco'dan mavi kot ve Zip'den kahverengi botlardan oluşuyordu. CJ, Introduction videosunda bu kıyafeti giyerken görülebilir.





Cesar Vialpando aslen siyah bandana ve siyah pantolon giyiyordu.



(Resim: induced.info)



Big Bear, betada aynı kıyafetleri giyiyordu ancak oldukça kiloluydu. Ayrıca Big Bear olduğu iddia edilen kullanılmayan bir Grove Street çete üyesi model vardır.

 

(Resim: induced.info)



Tommy Vercetti muhtemelen bu oyunda yer alacaktı. Ancak Tommy'i seslendiren Ray Liotta, seslendirdiği çoğu sahnenin silinmesine sinirlenip Rockstar'ın yeni teklifini geri çevirmiştir.

Introduction bölümünde Ken Rosenberg uy****rucu bağımlılığı yüzünden işinden olur. Artık avukat değildir. Terapi merkezinde tedavi olur. Destek almak içi Tommy'i arar. Telefona birileri çıksa da Tommy ona dönmez. Ya Tommy Rosenberg'i hayatından çıkardı ya da birileri sessizce Tommy'i ortadan kaldırıp yerine geçti. Ken Tommy'e bozulup bağını koparır. "The Meat Business" adlı görevde Cj çatışırken Rosenberg Tommy'i sayıklar. CJ de Tommy'nin kim olduğunu sorar.

 

(Resim: induced.info)



OG Loc'un beta adı "MC Strap" idi. Dosyalarda hala "MC" radar simgesi. OG Loc'un görevleri .GXT dosyalarında (görev transkript dosyaları) "STRAP" ile işaretlenmiştir. Ayrıca OG Loc'un asıl adı Jeffrey Cross, betada Jeffrey Martin olacaktı. Görünüş olarak bandana ve uzi şeklilli kolyeyesi olacaktı. Artworklerde ise turuncu kıyafetli karakterin adı OG olarak geçmektedir. Büyük ihtimal bir başka görünüşü de öyle olacaktı.[/size]

 



Old Reece'in görünüşü biraz farklıydı. Oyunun resmi sitesinde görülen kısa bir videoda görüldüğü üzere farklı bir yüz görünüşüne sahipti ve gözlük takmıyor.



(Resim: gamespy)



Mike Toreno'nun daha yaşlı bir görünümü vardı. Hatta Pulp Fiction filmindeki Winston Wolfe karakterine benziyordu. Ancak oyunun son sürümünde daha genç bir görünüme kavuştu.



(Resim: Sabbaticalpat)




Yayalar



Birçok çete üyesi farklı görünüyordu ve farklı kıyafetler giyiyordu.



(Resim: gtainside)



Aynı şekilde Vagos'un beta kıyafetleriyle ilgili bir görsel de mevcut.





Her şehrin kendine özgü motorlu polisleri vardı, ancak oyunun son versiyonu her şehir için aynı modeli kullanıyor. Bu beta görevliler hala oyun dosyalarında bulunup, trainerla elde edilebilirler.



(Resim: gta.cz/)



Gta3.img dosyalarında bir kaldırılmış taksi şoförünün olduğunu görürsünüz. Onun modeli ve konuşmaları oyunda hala vardır ve yeniden elde edilebilir.



Başlangıçta kadın bir vale olacaktı. Valenin düşük çözünürlüklü dokularından yola çıkarak gelişimin erken aşamalarında kesildiği düşünülmektedir.





Cutscene.img dosyasında "csbfyst" adlı kullanılmayan bir siyahi kadın yaya yer almaktadır. Dokularına bakılırsa, gelişimin erken dönemlerinde  bırakılmış. Karakter, Beyond Good & Evil adlı oyun karakterlerinden Jade'e çok benziyor.



(Resim: playground.ru)




Görevler


Impounded, Tanked Up, Roadside Assistance, The Truth is Out There, All-Terrain Take Down ve Holed Up gibi oyundan silinmiş bir sürü görev vardır. Doberman, Photo Opportunity, Beat Down on B Dup and Fish in a Barrel gibi görevler de değiştirilmişlerdir.


 



Sweet's Girl görevinde, aslında Sweet'in silahı olmayacaktı, bu yüzden CJ ona yardım etmeye gider.





Photo Opportunity görevinde, CJ'nin helikopter kaçırıp kullandığına dair kullanılmayan metinler vardır. Bu da son sürümde, CJ ve Cesar'ın bağırarak konuşmasına neden olur. Helikopterle toplandı yerine yaklaşıp öyle fotoğraf çekeriz sonra bizi fark ederler ve aralarında Mike Toreno'nun da bulunduğu bir grup bize ateş açar. Videonun tam halini buradan izleyebilirsiniz.





Beat Down on B Dup görevinde Carl aslında Big Bear'i rehabilitasyona götürecekti. Ayrıca, B Dup'ın da öldürülmesi gerekiyordu.





Los Santos Forumunda farklı bir yarış olacaktı





Farewell, My Love... görevinde yarış sırasında ya da yarıştan sonra telefon görüşmesinde Catalina Carl'a hakaretler edecekti.





San Fierro Rifa çetesinin graffitileri vardı. Oyun dosyalarında bulunabilirler. Muhtemelen diğer çetelerde olduğu gibi üstlerini boyayacaktık.





Pier 69'da San Fierro Triad'larının üyelerinin farklı görünümleri olması gerekiyordu. Ayrıca, Ryder'ın iskelede öldürülmesi gerekiyordu ve T-Bone Mendez'in teknede kaçması gerekiyordu, ancak final versiyonunda ölümler değişti. İlgili ses dosyaları oyunun iç dosyasında bulunabilirler. Videonun tam halini buradan izleyebilirsiniz.





High Noon'da Pulaski, aslen beyaz bir Buffalo yerine siyah bir Sentinel kullanacaktı.





Saint Mark's Bistro görevinde aslına Marco Forelli arabasına binerek kaçacaktı ve Carl da onu kovalayıp öldürecekti. Ancak kısıtlı nedenlerden dolayı böyle bir şey mümkün olmadı. Marco Forelli'yi orada öldürüyoruz.

Ayrıca, kullanılmayan ses dosyalarına göre, havaalanında CJ'in girmesine / çıkmasına izin vermesi gereken ve ona CJ101 diye hitap eden bir havaalanı personeli olacaktı ve CJ ani iniş yapınca ona manyak diyecekti. Ancak bunlar kaldırılmıştır. Geriye sadece CJ'in inerken CJ101 adıyla ineceğini bildirdiğini duyabiliriz. Bu sesleri buradan dinleyebilirsiniz.





Running Dog adlı görev sonunda CJ aslında Big Smoke'ı evine bırakacaktı ve yolda CJ, görev başında Tenpenny'in Big Smoke'ın evinde ne işi olduğunu sorunca Big Smoke öyle birini tanımadığını söyleyerek oldukça amatörce inkar eder. Bu görevin betasını buradan izleyebilirsiniz.





Wrong Side of the Tracks görevinde trende öldürülen son Vagos bir uy****rucu paketi düşürecekti ve dönerken CJ, Big Smoke'ın nasıl işlerin içinde olduğunu sorar. Big Smoke yine inkar eder. Bu görevin betasını buradan izleyebilirsiniz. [/size]





Şehir

Mulholland kayıt evinde, dışarıdan evin içini görebilecektik.





Jim's Sticky Ring, Tuff Nut Donuts ve King Ring gibi donut restoranlarının içlerine orjinal olarak erişilebilirdi ve donut yiyebilecektik.





Beta sürümünde San Fierro çok az iskele ve parklar olacaktı. San Fierro'nun beta haritası oldukça ayrıntılıydı ve bu haritayı sürücü kursunda görebilirsiniz.





Los Santos şehir merkezindeki hastanenin yakınındaki inşaat alanında kullanılabilir bir vinç vardı. Vinç aslında kullanılamaz olmasına rağmen PS2 versiyonundan sonra oyunun her versiyonuna eklendi.



Grove Street aslında Orange Street olacaktı.


(Resim: mtasaturk)



Lil 'Probe'Inn'de San Andreas'ın beta haritasını görebiliriz. Dikkat ederseniz betada daha büyük olduğunu görebilirsiniz.





Santa Flora Tıp Merkezi'nin çatısında iki helikopter pisti olacaktı. Bu pistler büyük olasılıkla son sürümde çatıda doğan Maverick ve Raindance içindir.

The Clown's Pocket kumarhanesin'e asıl olarak The Ringmaster adı verilmiş, orijinal adı hala oyun kutusunun içindeki kağıt haritada görülebilir.

Beta sürümünde Bayside köyü yoktu.

Beta sürümünde Dillimore köyü daha küçüktü.

Hunter Quarry beta sürümünde daha küçüktü.

Beta haritasına göre, San Fierro Bay'de büyük ihtimal Alcatraz'a gönderme yapılan  küçük bir ada vardı.

Easter Bay Uluslararası Havalimanı'nın iniş alanı daha küçüktü.

Vank Hoff Hotel'in otoparkının ek bir alt katı olacaktı.

Big Smoke'un uy****rucu atölyesi görevden sonra kayıt evi olarak kullanılacaktı ancak bundan sonradan vazgeçildi. Ancak görevden sonra hala oraya girip, takılabiliriz.

Las Venturas, muhtemelen oyunun beta sürümünde "Las Venturra" olarak adlandırılmıştı, çünkü bu ad mobil sürümlerin arka plan haritasında ve bazen de son sürümdeki yayaların konuşmasından bunu anlayabiliriz. Mesela: Hiç Las Venturra'da bulundun mu?

Hashbury'den San Fierro'nun Hippie figürünün PS2 versiyonundaki gibi bir rengi vardı.


Bu ekran görüntüsüne göre Doherty garajının içine girebilecektik.


(Resim: gtasanandreas.net)


Bu ekran görüntüsünde görüldüğü gibi Wang Cars'ın içini gezen yayalar görülebiliyordu.


(Resim: gtasanandreas.net)


Diğer

Kaykay olacaktı. Madd Dogg's Rhymes görevinde malikaneden ayrılırken bisiklet yerine kaykaya binecektik ve muhtemelen bu görevden sonra kaykay açılacaktı.



Çivi tabancası, pala, satır, çekiç, tornavida, Stubby Shotgun, Uzi, MP5-K ve lazerli sniper gibi silahlar olacaktı ancak betada kaldırıldılar.

Airtrain, Dashound, FBI Arabası, Float, Coastguard Maverick, Çiftli römork, Rio, Sabre Turbo, Fenton, Idaho, Stinger gibi araçlar olacaktı. FBI Arabasıyla ilgili bir görsel mevcuttur.





Dopealicious FM ve  Hi K69 gibi radyo istasyonları olacaktı.





Araba yıkatma yerlerinde araba yıkatacaktık.


(Resim: gamemodding com)



Yayalar, mağazalar, kulüpler vb. yerlere girip çıkarken görülebilecekti. Çete üyeleri de CJ'in evlerine girebilecekti.

Bilardo masaları başlangıçta mavi yerine yeşil renkte olacaktı.

CJ uy****rucu alabilecekti ve ekran sallanacaktı.

Bira içebilecektik.

Araba çalmak daha zor olacaktı. Kilitli arabaları açmak için araba krikosuyla araca binip düz kontakla arabayı çalıştıracaktık.

GTA 3 ve Vice City'de olduğu gibi adrenalin hapları kullanabilecektik ancak bu kaldırılsa da hilelerle aktif edebiliriz.

Madd Dogg Malikanesi'nde bir bilardo masası olacaktı.




GTA Vice City'deki soygun dükkanları gibi 7/24 dükkanlar soyulabiliyordu.

Tutuklanma sırasında polislerle daha fazla konuşmalarımız olacaktı.

Xoomer petrol şirketinin adı başta Xenon'dı.

Dövme dükkanları daha farklı menülere sahipti.

Lastik patlatan dikenleri daha sık görecektik ancak sadece iki görevde görebiliyoruz: Sürücü kursu ve Puncture Wounds

Araçtayken tutuklandığında aracı karakoldan geri alabilecektik.

Oyun dosyalarında ilginç resimler bulunmaktadır. Bunlar muhtemelen OG Loc'un hapishanede yaşadığıyla alakalı. Ne oldukları tam olarak bilinmiyor.



Oyun dosyalarında beta harita ikonları bulunmaktadır.







Şu Konulara da Göz Atabilirsiniz:

GTA 3 Beta İçerikler

Vice City Beta İçerikler

Liberty City Stories Beta İçerikler







(Resimler ve Bilgiler: GTAWiki / tcrf.net)
Son düzenlenme: 15 Mayıs 2023, 12:59:37 lazlow

gtadelisi

Tommy Vercetti, Vice City'den sonra sır oldu. Ancak ben Tommy Vercetti için çok güzel senaryolarının olduğuna inanıyorum çünkü Tommy gibi bir karakter, Vice City gibi bir efsane seri ile bitirilmemeli. GTA 6'da tekrar karşımıza çıkacağına çok inancım var, Rockstar Games'in bizi hayal kırıklığına uğratmamasını umuyorum. Aksi olursa üzecek.

Cesar, Sweet ve Big Smoke'un beta halleri daha iyi, keşke Rockstar bozmasaydı.

Mulholland kayıt evinin içini dışarıdan görebilmemiz çok güzel bir detay olurdu, yapılmaması biraz daha zevkten yoksun bıraktı lakin artık mühim değil.

Kaykay sürmemiz için de aynı şeyi söyleyebilirim, Rockstar Games bunları neden kaldırdı merak ediyorum açıkçası. Tek bir cevap buluyorum kendime sorduğum zaman, o da gelecek serilerde olacağı.


Uzzy

Polis içerde dizisindeki minik karakterine çok benziyor instagramda öyle resimler görüyordum montaj sanıyordum gerçekmiş. :O


lazlow

Alıntı yapılan: Uzzy - 20 Kasım 2019, 16:28:16
Polis içerde dizisindeki minik karakterine çok benziyor instagramda öyle resimler görüyordum montaj sanıyordum gerçekmiş. :O
Onun tespitini de ben yapmıştım :) Hem kendi hem de GTA Multi'nin instagramında paylaşmıştım.


EagleGOm

Alıntı yapılan: lazlow - 30 Kasım 2019, 21:48:55
Alıntı yapılan: Uzzy - 20 Kasım 2019, 16:28:16
Polis içerde dizisindeki minik karakterine çok benziyor instagramda öyle resimler görüyordum montaj sanıyordum gerçekmiş. :O
Onun tespitini de ben yapmıştım :) Hem kendi hem de GTA Multi'nin instagramında paylaşmıştım.
vay be helal


DracDonix

Bunların hepsi keşke dedittiriyor beah :)

İmzanız forum kurallarına uymamaktadır. (daha küçük boyutta bir imza seçiniz.)

bloo13

Keşke şu eklenmiş olsaydı dediğim bir şey yok. Şu oyunla ilgili halen yeni şeyler öğrenmek güzel bir duygu. Eline sağlık.


bloo13 | gumo
try to be a rainbow in someone's cloud


Vesa

"Yeni bir Müslüm Gürses şarkısı kadar imkansız bazı şeyler..."
a.k.a Vesa

KamilPanpa37

Beta daha içerikliymiş aslında,eminim ki Rockstar'ın bu kadar yoğun içerikleri kısmasının nedeni platforformlarda optimizasyon sorunu teşkil edeceģi için o dönemdeki teknolojik yetersizliklerdir diye düşünüyorum.

 

Lineopth


Sprite (404 Fatal Error)

BETA içerikleri Final sürüme göre daha ayrıntılı ve güzel :D. Umarım bu özellikleri CLEO veya Modloader ile getirebiliriz.

AKA: Olyshower

TURK-IBIZA :) <3

xT_9000

Emek emek helal lazlow :helal:


https://www.twitch.tv/xt_9000

Map Hakkında Yardımcı olacak videolar için:
https://www.youtube.com/musabcayli

lazlow

Alıntı yapılan: blackneoNNN-Sprite - 24 Eylül 2020, 22:02:05
BETA içerikleri Final sürüme göre daha ayrıntılı ve güzel :D. Umarım bu özellikleri CLEO veya Modloader ile getirebiliriz.

TTDISA modu ile çoğu geliyor. Güncellenen ve San Andreas için güzel bir mod.

Alıntı yapılan: xT_9000 - 24 Eylül 2020, 22:39:26
Emek emek helal lazlow :helal:
Teşekkürler, ne demek :) Ben sadece bulup topladım


Redfield


Sprite (404 Fatal Error)


Oyun dosyalarında ilginç resimler bulunmaktadır. Bunlar muhtemelen OG Loc'un hapishanede yaşadığıyla alakalı. Ne oldukları tam olarak bilinmiyor.



Oyun dosyalarında beta harita ikonları bulunmaktadır.







Şu Konulara da Göz Atabilirsiniz:

GTA 3 Beta İçerikler

Vice City Beta İçerikler

Liberty City Stories Beta İçerikler








(Resimler ve Bilgiler: GTAWiki / tcrf.net)
[/quote]

Bu dosyalar hangisi? Hangi yazılımlar ile baktın? Diğer resimleri merak ettim :D.

AKA: Olyshower

TURK-IBIZA :) <3