GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi
10 Ocak 2025, 16:15:36

Epsilon Program Nedir?

Başlatan lazlow, 07 Eylül 2019, 03:22:25

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

lazlow

EPSILON PROGRAM NEDİR?

Hemen hemen çoğu GTA oyuncusu Epsilon programı GTA 5 ile tanıdı. Hatta bazıları bu konuyu yanlış yere açtığımı bile düşünebilir. Aslında öyle değil. Epsilon program ile ilk kez Gta San Andreas ile tanışıyoruz. GTA 5'te ise için işine giriyoruz. Bu konumda sadece GTA 5'ten önceki Epsilon izlerini ele alacağım.

Bu konuyu okuduktan sonra GTA 5'teki Epsilon Program konusuna da buradan göz atabilirsiniz: Epsilon Program: GTA 5

Nedir Bu Epsilon?

Epsilon, Cris Formage tarafından kurulmuş ilginç ve ünlü bir dini tarikattır. Bir liste dolusu inançları olup Kifflom adını verdikleri tanrıları vardır. Bu tarikata mensup kişilerin belirgin özellikleri sürekli açık mavi giyinip para harcamalarıdır. Üstelik bu kişiler kızıl saçlı insanları sevmezler.

Epsilon tarikatını ilk kez Gta San Andreas'ta (1992) Cris Formage'in WC-TR radyosu- Entertaining America programında Lazlow'la yaptığı röportajında öğreniyoruz. Söz konusu röportaj:

Chris Formage röportajında Epsilon için bir tarikat değil: Para karşılığı kurtuluşa ve liyakat rozetine sahip olanlan aynı düşünceye sahip yetişkinlerin derneği olduğunu söyler. Program sonunda Lazlow da onu içip içip kendini ilahlaştıran tarikat lideri olarak tanımlar. Programın yazılı halini elimden geldiğince çevirdim:

Alıntı yapılan: undefined
Lazlow: "Cris Formage, Epsilon Program'ın kurucusu bizimle, merhaba Cris!"
Cris: "Kifflom, brother-brother."
Lazlow: "Heh heh, bu ne anlama geliyor? Yani Epsilonism? Bu bir saçmalık mı yoksa gelecek mi?"
Cris: "Peki, ne düşünüyorsun Lazlow?"
Lazlow: "Bilmiyorum. Yani, kendi dinimi geliştiriyorum, ara verdiğim için pek bilmiyorum. Yani siz bir dudak kremini söyleyip duruyorsunuz."
Cris: "O Kifflom"
Lazlow: "Her neyse işte. Her ikisi de bana bağımlılık yapıyor. Bilirsin, sadece popüler insanlar bağımlıdır. Hadi telefona bağlanalım. "
Arayan: "Hey Cris, Epsilon kulağa hoş geliyor. Ancak fosil kaydını okursanız, avcı-toplayıcılar yapmışlar. Yani kim kadınları saçından çekip sürüklemek istemez ki? Bulabildikleri her şeyi içmişler! Çok acayip havalı! O zaman bütün erkekler aynı anda günlerce ortadan kaybolmak ister. Yalnızca uzaktan çığlıkları gelen canavarların sesini duyardınız."
Lazlow: "Biliyor musun, bir keresinde ben de müzeye gittim. Bu adamın bir puan aldı."
Cris: "Puanlar alakasızdılar, Lazlow. Sana bir şey sormama izin ver. Mutlu olmak ister misin Lazlow?"
Lazlow: "Bu ne biçim bir soru? Tabii ki evet."
Cris: "Öyleyse neden diğerlerinin mutluluğu ile dalga geçiyorsun?"
Lazlow: "Yani, demek istediğim, burası Vinewood, hepimizin psikopat gibi birbirimizle mücadele etmeliyiz ve bilirsin, en iyi arkadaşınızın karısını beceriyorsun falan. Yani, son kişiyleyim. Hepimizin ilkel bir yanı var, Cris. Demek istediğim, seksenli yıllarda sevdiğim müziği duymalıydın. Gerçekten isterikti..."
Cris:"Bir sünger soyundan gelmek ve bunu bilmemek ne garip."
Lazlow: "Ha?"
Cris:"Dünya aslında sadece yüz elli yedi yaşındayken milyonlarca yıllık olduğu söylenmesi ne komik - bu bir gerçektir! Yani yaşı değişmiyor mu?
Lazlow: "Bunun komik bir yanı yok. Sadece ... garip. Biliyor musun, senin bu ses tonunla söylediğin her şeye inanabilirim!"
Cris:"Zamanım geldi Lazlow, ve seninki de. İzin verirsen tabii."
Lazlow:"Eee, bilirsin, kulağa hoş geliyor. Hey bir dakika! Beni orduya mı kaydettirmeye çalışacaksın? Bu daha önce bir kez olmuştu. Yani, İnsanları öldürmeye başlıyorum ve 'Öldürme bittiğinde ağlayacağım!' Diyebilirim. ve sonra umut var - "
Cris:"Dinle arkadaşım, dalga geçebilirsin, ama senin hakkındaki gerçeği biliyorum. Şakalarının altındaki korkmuş küçük çocuğu görebiliyorum. Sen, arkadaşım, diğer birçok insan gibi, yalan söylüyorsun. "
Lazlow:"Sonunda seninle tamamen aynı fikirdeyim. Çevirme tedavisi! "Anneme büyük bir özür borçluyum!"
Cris:"Dinle, yeni bir yalan seti seç! Benimkiler daha iyi. Sana bir şey sormama izin ver. En son ne zaman seks yaptın, Lazlow? "
Lazlow: "Heh ... Yalanlardan bahsetmişken ... Bekle, bak, ben yumurta değilim."
Cris:"Ben bu sabah ikizler tarafından yatağa atıldım."
Lazlow:"Oha..."
Cris: "Her biri bir yumurta koydu ve ben onlardan oluştum."
Lazlow: "Neden bahsediyorsun? Harika, kahvaltı tespiti olan azgın bir tarikat lideri. Tuttum bunu. Biliyor musun? Grits etrafında toplanmış bir tarikat düşünüyorum. Oh bekle, üzgünüm, zaten bir tane var ve buna şey deniyor: 'Güney ...' "
Cris: "Son kez söylüyorum, bu bir tarikat değil, Lazlow. Kurtuluş ve liyakat rozetleri karşılığında parayı veren, hemfikir yetişkinlerin bir derneğidir. Her yaptığımız iş gönüllü işi, eş değişimi de var ve bir şeyler uydurmak."
Lazlow: "Bütün kasaba neden eş değişimine takıntılı? * İç çeker * Telefona bağlanalım."
Arayan: "Hey, Lazlow, şovunu seviyorum adamım. Hey, kilisede ateşli piliçlerle sevişmeyi çok seviyorum."
Cris: "Mükemmel. Bize katılın. Kurtuluşa bir fiyat koyduk, ve bunun bedeli ödemeye değer, inan bana. Bakın, cinsel fetih, aile ihaneti, sınıf savaşı ve gerçekten bir şeyin parçası gibi hissediyorsanız, o zaman bunu yapın. Sadece yap, çok kolay! Epsilon grubuna katılın."
Lazlow: "Ah ... Cris, insanları tarikatına almaya çalışmayı bırak. Demek istediğim, bu şeyleri telafi ettiğini bile söylüyorsun. Telefona bağlanalım."
Darius: "Merhaba, L-Lazlow!"
Lazlow: "Ah, Darius Fontaine! Bak, beni rahat bırakmanı söyledim!"
Darius: "Bak, bak, annene olan talihsiz bir olaydı, ama oldukça açıktı: anneanne, anne değil! Senin suçun demek işe yaramıyor."
Lazlow: "Neredeyse hapishaneye girecektim dostum! Yapmamı söylediğin şey çoğu eyalette yasa dışı!..."
Darius: "Her neyse. Bak, Cris Formage yalancı ve sahtekardır. Öyle! O kendinden başka kimseye yardım etmiyor! Aslına bakarsan, insanların korkularıyla yüzleşmeleri gerek! Unutma, her zaman söylerim. Korkularınla yüzleş, kaçma! "
Cris: "Darius Fontaine kıçımı öpebilir."
Darius: "Ah, böyle ister misin - ister misin?"
Cris: "Sanmıyorum. Ve nedenini söyleyeceğim. Çünkü sen şeytansın. İnsanlar gerçekten korkmuyor, biliyorsun. Yine de ailelerini öldürmelerini sağlıyorsun."
Darius: "Korkularla yüzleşmek zorunda! Her zaman söylediğim bu! Sadece Lazlow'a sor!"
Lazlow: "Hey, beni bu sıkıntıya sokma, Darius, bu ikinizin arasında. Diyeceğim şu ki .. benden uzak dur, Darius, bir sınırlama emri aldım dostum."
Cris: "Lazlow. Atalarınızla gerçekten iletişim kurabilmenin tek yolu benim gibi birine ödeme yapmak. Bir şeyler dene. Bastonuma dokun."
Lazlow: "Bütün bu kasaba dostum ... Sanırım çok fazla film izledin dostum."
Cris: "Mutlu olabilirsin! Dinle! Bize katıl! Ünlü ol! Gerçek benliğini bul. Göğüs, burun ameliyatı, ne istersen yap! Haftada dokuz yeni partnerle yat. Her şeyi açıklar. Kadın yoksa, kendin yarat. Kumdan, çöpten, ince havadan! Zengin de ağlıyor, Lazlow."
Lazlow: "Bu ilginç bir teori, eskiden eczacılıkta olduğu gibi görünüyor ... ama bilirsin, zenginlerin ağlamaları hakkında bilgi edinmek istiyorum, çünkü şu an fakir ve ağlıyorum. Ama burası West Coast - ben hep lezbiyenlerin içindeyim dostum. "
Cris: "Bu kaderdir. Vinewood sadece seni yarı yolda bırakıyor. Epsilon Program'da, hiçbir dizi final yapmıyor. Devam edip duruyor. Seni terk etmiyoruz."
Lazlow: "Şey, peki, bu şovu terk etmek zorunda kalacağız. Harika, ilk şovum ve dostum neredeyse beni öldürüyor ve şimdi eski bir sosyoloji profesörü ve bir içip kendini ilahlaştıran bir tarikat lideri tarafından taciz ediliyorum. Lütfen. Doğu yakasına geri dönmeliyim. Bu Lazlow ile WCTR'de Entertaining America'ydı."
Spiker: "Kültürel olarak, bu ülke düzdür. Şimdi nedenini biliyorsunuz."

Üstelik Rockstar Games Epsilon'u bu tuhaf radyo programıyla bırakmıyor, sırf epsilon program için ayrıca internet sitesi açmış: epsilonprogram.com. Siteyi incelerseniz, her sayfada para ödeyin seçeneğini görürsünüz. Para ödemenin önemli olduğu bir tarikat olduğunu gösteriyor. Gta 5'te de Epsilon'a üye olurken sürekli para ödememiz gerekiyor. Bir de Rockstar Games tarafından Epsilon için açılmış bir twitter hesabı var. Ancak aktif değiller.

KIFFLOM'UN 12 İNANCI

1- Dünya 157 yaşındadır.
2- Dinozorlar yalandan ibarettir. İnsanlar güçsüz oldukları için inanırlar.
3- Mutlusunuz, ama bilmiyorsunuz.
4- Hepimiz aynı ağaçtan geldik.
5- Herkes birbiriyle akrabadır, kızıl saçlılar hariç.
6- Sperm diye bir şey yoktur - Biyoloji öğretmenlerinin uydurmasından başka bir şey değildir - Size öğretilen her şey gibi.
7- Erkekler haftada 9 kadınla yatmalı. Kadınlar 6 erkekle yatmalı, Temmuz ayındaysa günde 5 erkekle yatmalı.
8- Uzaylılar gerçektir ve yeryüzündelerdir. Doğum lekeniz varsa, 4. Paradigma'nın ünlü imparatoru Kraff'ten soyundan gelmiş olabilirsiniz.
9- Ağaçlar konuşur fakat bazı insanlar duyarlar.
10- Bir şeylere inananlar ateistlerden daha çok yaşarlar ve onlar iyi bir ölçüt için atılmış sonsuz yaşamları var.
11- Bunlara inanır, ellerinizi ve cüzdanınızı EPSILONISM'e teslim ederseniz, mutlu bir hayat yaşayacaksınız. Aksi takdirde lanetleneceksiniz.
12- KIFFLOM - MUTLULUK SİZİN! KIFFLOM!

EPSILON'UN YERİ

Epsilon tarikatının yeri GTA 5'te belli olsa da GTA San Andreas'ta teorilere bağlı. Epsilon'un sitesine göre ise Grand Canaria-Cayman Adaları'nda bir yerde. GTA San Andreas'ta ise geceleri mavi ışık gelen bu ev olduğu söyleniyor. İddialara göre burada toplanıp ayin yapıyorlar.

Tabii bunlar sadece myepsilon.org adlı sitede yazılan söylentiden ibaret Rockstar Games bununla alakalı resmi bir açıklama yapmamış. Buradaki ışık tarikata yönelik bir gizem olabilir.

Bazı söylentiler ise Truth'un "Body Harvest" görevinde bu evin olduğu çiftliğe gitmemizi istemesinin tarikatla bağlantısı olabileceği yönünde.

TARİKATIN BİLİNEN ÜYELERİ

Jezz Torrent

epsilonprogram.com sitesinde görüşlerini belirtenlerin listesinde ilk sırada 80'li yılların rock grubu Love Fist'in solisti Jezz Torrent, epsilon sayesinde eroini bıraktığını belirtmiş.

Maccer

GTA San Andreas'ın aykırı karakterlerinden, aynı zamanda müzisyen olan Maccer da kendi internet sitesinde "a personal message" sekmesinde uy****rucuyu bırakması konusunda kendisine yardımcı olan Epsilon Tarikatı'na ve Cris Formage'a teşekkürlerini özel bir mesaj olarak belirtmiş.

Sırt Çantalı Yaya

Nadir yerlerde karşımıza çıkan bu yaya sürekli Epsilon ve Cris Formage'den bahseder. Bulunduğu yerler için buraya, dediklerini dinlemek için de buraya tıklayın.

Berberler

Old Reece hariç San Andreas'taki tüm berberler tarikat üyesidir. Meslek gereği olsalar da açık mavi önlük giyiyorlar ve CJ gelince "Epsilon smiles on you, uncle-brother!", "Kifflom!" gibi sözler söylüyorlar.

Görüşlerini Belirten Diğer Üyeler

"Kifflom hayatımı değiştirdi. Eskiden iyi bir işe, aileye ve iyi bir hayata sahiptim. Şimdi, açık mavi giymek için gerçek anlamlar bulmaktan vazgeçtim ve gerçek dinimi açıklıyorum:  Kifflom!"
- Jonas Ackerman, Blueberry, San Andreas

"Çevirme terapisinden çok daha iyi. Annem tarikata girmem sayesinde artık daha rahat uyuyor. Kifflom!"
- Jeremy Smith, San Fierro

"Şimdiye dek hiçbir zaman din benim için işe yaramadı!"
- Brian Van Ginsberg, Carcer City

"Kaybolmuştum. Neyse ki, şimdi bir tarikatın düzenli ayinlerine gidiyorum ve onlara çok para veriyorum, bu yüzden her şey yolunda."
- Jane Pole, Ohio

"İlk başta kimliğimi bırakma ve o adamlarla yatma konusunda gergindim, ama şimdi gerçekten zevk alıyorum."
- Mary Fortune, Liberty City

"Cris Formage bir dahidir. Ödevsiz bir din!"
- Morgan August, Los Santos, San Andreas.

Dwayne Thorn

Dwayne Thorn, Vice City Stories'deki Vice City Public Radio'da düzenlenen New World Order şovunun sunucusudur. Thorn, ABD'nin üstünlüğüne inanıyor ve Epsilon Program'ın bir üyesidir. Vice City Stories 1984'te geçtiğine göre Epsilon tarikatı için 1984'ten önce kurulduğunu söyleyebiliriz.

Marvin Trill

WCTR'deki Area 53 radyo programının sunucusudur. Epsilon'a üye olduğunu belirtir.

Billie Dexter

WCTR'de program sunucusu olan Billy Dexter'ın şov sırasında ara sıra "Kifflom" dediğinden dolayı tarikat üyesi olduğu düşünülüyor.

DİĞER BİLGİLER - TEORİLER

Kırmızı Kamyonet

Epsilon sitesinde bir kırmızı kamyonetten bahsedilmekte. Haritanın kuzeyindeki terk edilmiş limanda da hasarlı kırmızı bir kamyonet vardır. Bu kamyonetin, o kamyonete gönderme olduğu düşünülmektedir. Aynı zamanda GTA 5'te Michael tarikata katılacağı sırada onu almaya gelen adamlar kırmızı kamyonetle gelirler. Michael de kırmızı kamyonetten tarikat üyeleri olduklarını anlar. Haritadaki yeri.

Red Country Truck Terminal'de ise tabelasında "red" ile "truck"ın yakın olmasının kırmızı kamyonet ile bağlantısı olduğu düşünülüyor. Üstelik geceleri terminalin içinde mavi ışık görülüyor.

Blackfield Tapınağı

Bu tapınak için de Epsilon tarikatına ait bir tapınak olduğu düşünülüyor. Önünde insanlar toplanır. Bu insanlardan biri de tarikat üyesi olan sırt çantalı yayadır. Üstelik tapınakta açık mavi renk hakimdir. Haritadaki yeri.

Mavi Şapel

Mavi Şapel için geceleri beliren açık mavi ışıktan dolayı Epsilon'la bağlantısı olduğunu düşünenler var. Haritadaki yeri.

SONUÇ

Kısacası bu tarikat, GTA serisinde en çok konuşulan gizemlerden biri. Bunun üzerine Rockstar Games GTA 5'te tekrar ele alarak bu gizemi açığa çıkartmış. Epsilon Program, Cris Formage tarafından insanların beynini yıkayıp paralarını almak üzere kurulmuş bir tarikattır. Cris Formage, insanları inançlarından ve zayıflıklarından yakalayıp kendi himayesi altına alıyor. Böylece insanlara karşı hem maddi hem manevi olarak bir gücü oluyor. İnsanlar ona itaat ediyorlar ve ona para veriyorlar.

(Resimler/ Bilgiler: GtaWiki - Gtamyths - myepsilon - epsilonprogram)
Son düzenlenme: 13 Ocak 2022, 16:10:48 lazlow

Uzzy

Gta hakkında ne az şey biliyormuşum ya. Bu konular sayesinde yeni şeyler öğreniyorum hep. Teşekkürler.

lazlow

Alıntı yapılan: Uzzy - 14 Eylül 2019, 11:52:09
Gta hakkında ne az şey biliyormuşum ya. Bu konular sayesinde yeni şeyler öğreniyorum hep. Teşekkürler.
Biraz araştırmak gerekiyor. Oyun radyolarını ve internet sitelerini takip etmek gerekiyor. Gta 4'ten önceki gtalarda da siteler var. Ancak oyunda bilgisayar olmadığı için bu siteleri oyuncular internetten girerek bakıyorlar. Benim bu konumda eklediğim maccerin sitesi gibi. Bu sitelerin hepsini bulabilirsem bir konuda toplayacağım

DracDonix

Gerçekten şu oyunlarda gizemlerin olması beni cidden etkiliyor

İmzanız forum kurallarına uymamaktadır. (daha küçük boyutta bir imza seçiniz.)

Pablo

Alıntı

Pawnotürk Üyesi 2017-2020

AnarchistVI

Güzel olmuş kanka eline sağlık.

Salamanca4Life

Vupsen

Rockstar bir oyunun en ince ayrıntılarına kadar düşünüyor, oyunda hakim olan dini bile kendileri sallamış :D Zamanında ben de Epsilon üzerine baya araştırma yapardım oyunda, bu gizemin eğlenceli yanları da var. :)
Paylaşım için teşekürler.
Son düzenlenme: 28 Kasım 2019, 16:20:23 Sypnosis.

lazlow

Alıntı yapılan: AnarchistVI - 27 Kasım 2019, 20:49:34
Güzel olmuş kanka eline sağlık.

Alıntı yapılan: Sypnosis. - 28 Kasım 2019, 16:19:22
Rockstar bir oyunun en ince ayrıntılarına kadar düşünüyor, oyunda hakim olan dini bile kendileri sallamış :D Zamanında ben de Epsilon üzerine baya araştırma yapardım oyunda, bu gizemin eğlenceli yanları da var. :)
Paylaşım için teşekürler.

Ne demek :) Teşekkürler

lacosapalm

- S O N

Specter

İlk defa duyuyorum, teşekkürler.

Saygılarımla Specter...

rth.RuLinG

teşekküürler reis

Bilinmeyen Bey

İşin Değişik yani bu şey GTA 5 'de devam ediyor. Yan görevi var. Rockstar 6 yıl önce ne yaptığını biliyor anlaşılan yani Bu Rockstar'Da bi bokluk var. Adamlar bi iş çeviriyor. Benim o kadar aklım yok siz 6 yıl önce Los Santos da olan olayı , 6 yıl ileri tekrardan nası getiriyorsunuz ben anlayamıyorum.

Çok İyisin Kral!

GTA 5'den bildiğimiz Epsilon, San Andreas'ta Temelleri atılarak korkutucu ve ilgi çekici bir hava yaratmış Rockstar. Old Reece Hariç, tüm berberler bu Kült'e üyedir ve eğer onların dükkanlarına girerseniz; "Epsilon Welcomes you, brother-brother" gibi Kült'ün Ünlü Sözlerinden Söylecektir.
Son düzenlenme: 07 Mart 2021, 19:57:59 lazlow

Impeccable

Elinize sağlık güzel, bilgilendirici bir konu olmuş.:helal:

Gladiator

Emeğinize sağlık çok iyi hazırlamışsınız yine

☆☬κɪɴɢ☬☆

pixlr bg result (2)" border="0
SA-MP Başlangiç: 2020 Türk Ibiza

SA-MP daki nicklerim: bet, BeT.BeY, Sirhan,

Samp Hayatim Bitti

Ben onun gülüşüne öldüm o benim ölüşüme güldü...🥀

Giden gitmiştir gittiği gün bitmiştir ben gideni değil giden beni kaybetmiştir...