GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

GTA San Andreas - Oyununuzu Bozacak Birçok OLAY!

Başlatan Bilinmeyen Bey, 04 Mayıs 2021, 01:37:36

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Bilinmeyen Bey

BAŞLANGIÇ (KONU DIŞI)

Bildiğiniz gibi, GTA Serisinden birini oynacak birisi varsa, ya  :gtasa:  yada  :gtav:  oyunu tercih ediyorlar.

"Peki Neden hala, San Andreas oynuyorlar?" - Birisi

Basit! Tabiki uzun bir günden sonra eğlenmek ve keyif çıkarmak. San Andreas, GTA Serisinden oynadığınız ya da oynayacağınız oyunlardandır.

Bu oyunu serinin diğer oyunlarından, mesela GTA III gibi.... UHM Yani diğer oyunlarından daha eğlenceğinizi garanti ederim  :helal:

Ama tabi hatasız ve günahsız kul olmaz, bunu biliyoruz. Tabi, bazen oyununda size işgence olarak yaptığı, Rockstar'ın bunları bilmedikleri için güncelleme unuttuğundan bahsedeyim. Şahsen birazdan bahsedeceğim olayları "Version 1.0" ve "Non-Silent Patch" veya herhangi bir mod özelliği ile oyunu güçlendirmedim. Bakın, sadece bu olayları değiştirmeyen modları kullanmadım. Onun dışında kullandım...

Bozuk Hile Kodu

Biliyorsunuzki GTA San Andreas ve diğer serinin oyunlarında bu hile kodları bulunmakta, San Andreas'ta olan bu hile kodları hakkında daha önceden konuşmuştuk. Bu yüzden onu konuya dahil etmeyeceğim. Ancak bu hileler hakkında bir sorun var. Eğer bilmiyorsanız, hile kodu girdikten sonra oyun sizi uyarmaktadır. Bu uyarı çoğu oyuncu tarafından görmezden gelinmektedir.

Peki bu olayı neden anlattım? İşte şu yüzden:


Oyunda şöyle bir hile varkı, bu hile pedleri birbirine dövüştürmeye çalışıyor. Kulağa normal gelsede, o ilk başta. Bu hileyi tekrar yazarsanız, 6 tane pedestrain türü kafayı yiyecek ve bu hileyi kapattığınızı saymayacak...

Bunlardan biri "PED_TYPE_CIVMALE". İsmini okuyunca şunu düşünüyorsunuzdur: "Oha, tüm erkekler birbirine mi dalıyor?". Hayır, aslında bu Erkek olan Scriptli yani özel bir göreve sahip olan vatandaşlardan bahsetmekte.

Bunlardan biri Yemek satıcıları, eğer San Fierro'daki Arena'nın yakınındaki yemek satıcılarına giderseniz, yapmaları gerektiğinden farklı bir davranış yapacaklardır.


Bunlardan bir diğeri "PED_TYPE_CIVFEMALE". Buda Kız olan özel görevli vatandaşlardan bahsetmekte, bunlar zar zor gözükür. Bunlardan birtanesi ise Kız arkadaşlarımız, Katie'nin yanına giderseniz sizi dövmeyi (tanışma esnasında), Helena'yı bahsetmiyorum bile.

Helena demişken, Helena'nın silahı olduğundan. Yakınlarından geçtiği herkesi, buna Carl dahil, ateş ederek çok tehlikeli bir tehtit olacaktır.


Bunlardan bir başkası ise "PED_TYPE_DEALER", bunlar oyunda gördüğümüz uy****rucu satıçılarıdır. Bunlarda olan komik ve üzücü bir diğer şey ise şudur. Eğer alışveriş yapacak bir vatandaş onlara doğru yaklaşırsa, satıcı ilk olarak onu öldürecektir. Ardından ise, satışı gerçekleştirdiğini düşünüp başka birini satmayı beklecektir...


Şimdi bu 3'ünden daha farklı 2 tanesine gelelim, "PED_TYPE_FIREMAN" ve "PED_TYPE_MEDIC". Bunlar oyundan gördüğümüz itfaiyeci ve doktorlardır. Bunlarda dövüşmek veya herhangi bir olay olmaz, onlara kötü bişe yapsanız bile dalmayacaklardır. Ama hala kimse bilmiyor, fazla bir etkilerinin olmadığını düşünüyor.

Peki Bunlar çidden bu kadarmı?

Hayır aslında, çünkü dediğim gibi görevli kimseler dedim. Bunlar sadece örnekti... şimdi etli kısma gelelim, oyunda bu bug yüzünden "Burning Desire" görevinde Denise evine gitmektense gidip birilerini dövmeyi tercih edecektir. Ki bu hiçbir zaman içeri girmeyeceği anlamına geliyor. İyi şanslar  :şeytan:

Diğeri ise "Madd Dogg" görevi, Rapper olan Madd Dogg atlayacağını karar verecek iken. Cutscene bittiksen hemen sonra Madd Dogg aşağıya atlayacaktır. Sıkıntı ise şu: Onu kurtarmanızın yolu yok. Cutscene bittikten sonra, kücük bir ara sahne giriyor. Bu Sahnedeyken Madd Dogg aşağıya atlacak. Yani görevi hayatta geçemeceksiniz.


GYM VE GÜNLER

Bu hataya gelmeden önce şunu belirtmek istiyorum: GTA San Andreas'ta bir gün sistemi olduğunu biliyormuydunuz?

Heralde çoğunuz evet diyecektir. Ancak tamamen bilmiyoruz. Şimdi, aslında oyunda ay ve yıl sistemide varmış ancak biz bilmiyormuşuz. Oyunun yılı 1992'de geçmekte. Ay sistemide bizim aylar gibi çalışıyor oyun kaç gün, kaç ay geçtiğini hesaplıyor. Eğer Oyun günlük limiti aşdığını görürse oyuncunun, Spor Salonunda kendini güçlendiremiyecektir. Bunu biliyoruz...

Ancak bu olay Spor Salonunun özelliğine gelince kafayı yiyor. Oyuncular egzersiz yaptığından birgün sonra geliyor ve Spor Salonuna gidiyor, ancak o gün yeterince yaptığını söylüyor. Başka bir gün geçirerek (Save alarak) tekrar gidiyorlar ve aynı mesajı görüyorlar. Ve bundan sonra hep böyle kalıyor...

Peki diyeceksiniz, bu ay ve yıl sistemi nerde? Haklısınız, çünkü oyun bundan bize bahsetmiyor. Ama var... Ancak bu sistemde şöyle bir hata var, yıl saymadığından (sadece ay ve gün sayıyor) yıl hep 1992 yılı oluyor. Ve geçen yıl yaptığınız günlük limitini oyun kaydediyor.

Bu olayı daha kolaylaştırayım: Yıl 1992 ama oyunun başları, oyunda zaman geçiyor ve aralık'a geliyor. Aralık'a geldi ama yıl'ı değiştiremiyor. Bu yüzden o yıl hala kalıyor. O yıl kaldığından o yılın Ocak ayı zaten kullanıldığından oyun izin vermiyor.

Aslında bu bug'u temizlemenin yolu var, eğer o önceki yılın Ocak Ayının 25 gününde limitini doldurursa, oyun size izin veriyor ve sonradan istediğiniz kadar yapabiliyorsunuz.

Peki oyuncular bunu nasıl anlacak? Basit, anlamayacak! Bunu anlamak çok zor ve saçma. Çünkü bu olayı yaparken bizde bilmiyorduk ve oyunun "main.scm" dosyasında araştırmamız sonuçunda bulduk! Normal bir oyuncu bunu yapmayacağından, oyunda kas veya yağ azaltamayacaklar...

Bazı kız arkadaşları kas istiyor, bazılar yağlı, bazıları ise her ikisinin ortasında. Ama her ikisininde ortasına gelemeyeceğinizden dolayı, kız arkadaşları ile takılamayacaksınız. Ve oyuncu oyundan keyif almayacak...


Kaybolan Basketbol Topları

Birkaçımız belkide bunu yaşamıştır... Eğer bilmiyorsanız, GTA San Andreas'ta Yapabileceklerinizden birisi ise Basketbol oynamak. Ki bu oyun sadece GTA San Andreas'ta mevcut.

Bu oyunun size kazandırdığı birşey yok, tabi hepimiz birkaç kez oynamışızdır, eğlenceli sonuçta :)

Ancak bazı oyuncular uzun birsüre geçtikten sonra (oyunda ilerledikçe) basketbol toplarının kaybolduğunu ve oyunu oynayamadıklarını söylemekte. Ki doğrular, hadi bakalım ne oluyor:

Şimdi basketbol oyunu şöyle çalışıyor; "Bir çember çiz, çemberin yakınında oyuncu varsa basketbol topunu canlandır yoksa kaldır, eğer etkileşime girildiyse oyunu başlat."

diye ilerlemektedir. Bu olayın tek sorunu şu, eğer bu olayın olduğu biryerde save alırsanız, basketbol topu yok oluyor. Bunlardan biri Madd Dogg'un Mansiyonu...

Ve yine bilmiyorsanız, Madd Dogg'un Mansiyonuna sahip olabiliyorsunuz. Onun tüm görevlerini tamamlamanız sonuçundan orası sizin eviniz oluyor. Ve ordada bu basketbol topu var. Ancak sıkıntı şudur ki, giriş yaptığımız bölge basketbol sahasının yakınındadır:



Bu alananın içinde oyuncu yok ise, basketbol topu yok olur. Tabi save aldığımız zaman karakterimiz bu yerden yok olduğundan dolayı, basketbol topu oyuncunun oyunu zaten başlattığını düşünür ve topu karaktere vermek zorundadır, ancak vermez.

Tabi basketbol oyununu oynamak istiyorsanız ve hiç yok olmasın diyorsanız, bu özelliği o kayıt evinin yakınında kayıt alabilirsiniz.


Çete Bölgesi Hatası

Eğer oyunda haritanın dışına çıkmayı başarırsanız, sonsuz bir denizin üzerinde gezdiğinizi fark edeceksiniz. Ancak bunu yaparak oyununuzu bozduğunuzu unutmayın. Oyunda Ne kadar süre ve ne tarafa giderseniz, o tarafın karşısındaki yerde bir çete bölgesi olacaktır. Buna İnternetteki Save-Game'lerdeki Bayside'ın Bozuk olması dahil.

Eğer bu olayı yaparsanız, örneğin Vagoslular Bayside'ı, Ballas'ları San Fierro'nun orda görebilirsiniz. Bu kötü birşey mi?

Aslında hayır ama evet. Eğer Oyunda bilmediğiniz zaman görevdeyken bir çete size saldırmaya çalışırsa ne olur? Bide bunu oyunun ortalarında düşünün. Oyuna Yeni başlamış birisi bu hayatı görürse ne olabilir?

Bu olayı yaptığımız 2 görev vardır, bunlardan biri Liberty City'e gitmek için hazırlandığımız görev, diğeri ise Freefall görevidir. Tabi bunun sonunda çete bölgesi olacak haritanızın biryerinde.

Peki Sadece Çete bölgelerimi? Hayır, daha yeni başlıyoruz.

Bu özellik çeşitli uy****rucu satıcısının olmaması gereken yeri değiştirecektir. Örneğin San Fierro'Da bir uy****rucu satıcısı bulabilirsiniz. Ki bunun hikayesel olarak hiçbir mantığı yoktur..

Ayrıca Şirketler ve Vatandaş Özelliklerini bozar, kasabalarda Greenwood veya diğer çete araçlarını görebiliriz. Sadece Arabalar değil, orda yaşayan insanlarıda oraya ışınlamış olacaksınız, San Fierro'da Köylü İnsanlar ve onların araçlarını görebilirsiniz...

Oyundan kaldırılmış olmasına rağmen Rus Mafyası ve İtalyan Mafyası'da bu çete bölgelerine dahil, yani onları oyunun içinde farklı bölgeleri kontrol ederken bulabiliriz.

Oyun Size bazı bölgelerin ismini hayatta göstermeyecektir. Sadece bu değil, taxi görevlerinide yapamayacaksınız. Çünkü Taxiler olduğunuz yeri tanımlayamadığından orda olan insan yani vatandaş varmı onu bile bilemediğinden olmayacaktır.

Mike Toreno görevinide tamamlayamacaksınız. Eğer bilmiyorsanız anlatayım, görevde çeşitli bölgelerden geçerek Mike Toreno'yu bulmaya çalışıyoruz. Ancak Oyun bizim bu bölgelerden geçtiğimizi göremez ise bu olay gerçekleşmiyecektir..

Neyse, göreve devam edersek. Eğer ilk yer olan Doherty gitmeye çalışırsanız oyun sarı bir kare ile hala o bölgede bi yer olduğunu söylemektedir. Ancak Öyle bir olay yoktur, oyun bizim burda olduğumuzu anlamamaktadır.

Allahtanki 2. bir Doherty bölgesi bulunmakta, tren yolunun arasında olan kavşaktan geçerseniz Doherty'e geldiğinizi düşünecektir. Ve yine görevde size East Docks'a gitmedinizi söylecektir, tabi sizi yine algılamıyacak ve ilerleyemiceksiniz. Tabi Oyuncu Toreno'nun Havalimanında olduğunu biliyorsa bu hiç kötü birşey olmayacaktır.

Ama Toreno'nun orda olduğunu bilmez ise ne olacak? Saatlerce Düşünürsünüz!

Araba Tahtası Yan Görevi

Oyunu 100% bitirmeye çalışanlar, şahsen çok keyif alıyorlar. Tabi huzurada ermekteler, peki ya onu yapamıyor olsaydılar?

Eğer yine bilmiyorsanız, oyundaki Import & Export görevlerinin tahtası bulunmakta. Bu tahtanında kendine ait bir scripti vardır. "Tutacaklar" diye adlandırılın bu script tahtanın orda olmasını ve değişmesini sağlamaktadır.

Bu tahtanın scripti, sürüş okulundaki koniler ile aynı scripte sahip olabiliyor.

Eğer oyunda sürüş okulunu yapmış iken Import & Export görevlerini yapmak için San Fierro İskelelerine giderseniz oyunun çöküp, crashlenecektir.

Bu yüzden dua edip aynı scripte sahip olmamalarını dilemelisiniz, çünkü bu olay şansa bağlıdır.

Bu Hataları Nasıl Düzeltebiliriz?

Aslında burda bahsettiğim çoğu şey oyunlarımızda yok. Çünkü çeşitli şekilde düzeltilebiliyor. SilentPatch ve Downgrader sayesinde bu hatalar ile hiç karşılaşmadık. Ancak hala bu hataya sahip olan varsa, SilentPatch indirerek bu hataları çözebilirler:

- SilentPatch indirmek ile çözülebilir

- GTASnp'ye yükleyerek oyununuzu düzeltebilirsiniz ve yapılışı bu:




Ancak Unutmayın, bu hataların bazıları düzeltmiş değildir. Örneğin bu Tahta bugu GTASnp ve SilentPatch'de düzeltilmiş değildir. Ve GTASnp hariç diğer çözüm etkenleri Bozuk Hile Kodunu düzeltmemekte...


Aslında bu özelliklerden hiçbirini normal oyunda ben yaşamadım...


KAYNAKÇA:

Son düzenlenme: 04 Mayıs 2021, 01:39:22 Bilinmeyen Bey

Impeccable


Clayss

Eline Sağlık Güzel Bir Anlatım Olmuş. ;)


lazlow


Bilinmeyen Bey

Alıntı yapılan: Impeccable - 04 Mayıs 2021, 02:41:46
Eline sağlık güzel olmuş.:helal:
Alıntı yapılan: Clayss - 04 Mayıs 2021, 03:13:49
Eline Sağlık Güzel Bir Anlatım Olmuş. ;)


Rica ederim dostlarım :elsalla:

Alıntı yapılan: lazlow - 04 Mayıs 2021, 12:08:04
Aman oyunumuz bozulmasın :D

Şahsen ben bunlardan birini bile yaşamadım, ama amin diyorum :D


☆☬κɪɴɢ☬☆

pixlr bg result (2)" border="0
SA-MP Başlangiç: 2020 Türk Ibiza

SA-MP daki nicklerim: bet, BeT.BeY, Sirhan,

Samp Hayatim Bitti

Ben onun gülüşüne öldüm o benim ölüşüme güldü...🥀

Giden gitmiştir gittiği gün bitmiştir ben gideni değil giden beni kaybetmiştir...


Gladiator


Clear