GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

[SA] Speedrun Yapmak / Öğrenmek / Önemli Yerler

Başlatan Bilinmeyen Bey, 12 Ocak 2021, 18:12:41

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Bilinmeyen Bey

Bu Konuyu "GTA SA'da Speedrun" konusunu ele alarak yapıyorum...

Kendime Tam Bir "Speedrunner" diyemem ancak Bildiğim şeyler var ve bunları paylaşmak istiyorum.

Şimdi , Speedrun Yapmak istiyorsun değil mi? Çünkü Neden olmasın? Haklısın!  :serefe:

Speedrun'ını speedrun.com'da paylaşabilirsin!

Ama Böyle yapamam diyorsundur. Hemen Yardımcı olam. Şimdi San Andreas'ta Speedrun yapacaksan 2 çeşit yapabilirsin.. "Full-Game Speedrun" , "Level Speedrun". Tabi daha birçok vardır ama bunlar en popülerleri. Ben Şahsen Level Speedrun yapıyorum. Level Speedrun; "Oyunda Bir Level'i/Görevi/Yarış Bölümü/Yan Görevi en hızlı şekilde yapmak" ve Full-Game Speedrun; "Oyunu/Oyunda , Tüm Görevler/ Hikaye Görevleri/ Normal Oyun Görevleri /Tüm Midyeleri Toplama/ Tüm Çete İşaretlerini Çizme/ Tüm At Nallarını Toplama/ Tüm Fotoğrafları Çekme/ %100 Bitirme (Çok Zordur ve Önermem) en hızlı şekilde yapmak"

Tabi Zaman Tutacak birşey lazımdır. Ve Kanıtta Lazımdır. Bir Video/Yayın çek , Youtube/Twitch'e at ve kanıtın olur! Zamanı Hesaplamak İstiyorsan: Livesplit'i dene. İstediğin gibi değiştirebilirsin. Görevlerin ismini yazabilir ve bir zamanlayacıyla kaç saniye/dakika/saat ile bitirdiğini gösterir!

Şimdi Kurallara gelelim. Kategorilere göre kurallarda vardır ama onları speedrun.com'da bulabilirsiniz. Oyunun Kurallarına göre Kurallar:

- Zaman göreve girdiğinizde (Kırmızı çizgiye girdiğinizde) başlar ve "Mission Passed" yazısında biter.

- Görev'e girdiğinizden itibaren "Hile" Kullanamazsınız

- Görevleri veya oyunu daha hızlı birşekilde bitirmek için kullanılan Script/Mod ve daha fazla üçüncü parti yazılımlar , speedrun'u bozar ve sayılmaz.

Bunlar Kurallardı.

Şuanlık Aklıma Gelenler bunlar. Bu Post Güncellenecektir. Çünkü kendimde bir speedrunner'ım ve Sizinde bunu istediğinizi düşünüyorum.

Eğer Speedrunlarımı Merak ediyorsanız: https://www.speedrun.com/user/BilinmeyenBey
Son düzenlenme: 02 Haziran 2021, 20:24:17 Bilinmeyen Bey

Bilinmeyen Bey

NOT: Bahsetmediğim birşeyi fark ettim. Ben Mod Kullanıyorum ve Hilede Kullanıyorum ancak bu olaylar göreve girdiğinizde yasaktır. Eğer Full-Game Yapıyorsanız bunu yapamazsınız , Level Speedrun'da yapılabilir ancak yine "Göreve Girdiğiniz" an kullanamazsınız

Impeccable

Bilgi için teşekkürler, oldukça zahmeti ama meraklısı için iyi bir konu.:helal:

laéx

Uğraşmak isteyenler için güzel konu olmuş. Elinize sağlık  :helal:

Bilinmeyen Bey

Alıntı yapılan: Impeccable - 23 Mayıs 2021, 17:13:04
Bilgi için teşekkürler, oldukça zahmeti ama meraklısı için iyi bir konu.:helal:
Alıntı yapılan: Volkan - 23 Mayıs 2021, 17:19:58
Uğraşmak isteyenler için güzel konu olmuş. Elinize sağlık  :helal:

Ne demek, rica ederim.

Sizede o güzel yorumlarınız için teşekkür ederim... :elsalla: :kalp:

KamilPanpa37

Speedrun içeriklerini speedrun yapmak için değilde, bilmediğim bir görevi çok kısa yoldan yapmak için izliyorum. Sonuçta speedrun yapan oyuncular, speedrun yaptığı oyunun scriptlerini tamamen çözerek o oyunun glitch açığınını da yakalayarak zaman kazanabiliyor.  Yani en kısa şekilde kolay yoldan nasıl bitirileceğine çok uzmanca hakimler. Paylaşım için teşekkürler, Youtube tarzı platformlarda Speedrun içeriği yapacak oyuncular için yararlı bir konu.   :helal:

Bilinmeyen Bey

Alıntı yapılan: KamilPanpa37 - 02 Haziran 2021, 18:41:20
Speedrun içeriklerini speedrun yapmak için değilde, bilmediğim bir görevi çok kısa yoldan yapmak için izliyorum. Sonuçta speedrun yapan oyuncular, speedrun yaptığı oyunun scriptlerini tamamen çözerek o oyunun glitch açığınını da yakalayarak zaman kazanabiliyor.  Yani en kısa şekilde kolay yoldan nasıl bitirileceğine çok uzmanca hakimler. Paylaşım için teşekkürler, Youtube tarzı platformlarda Speedrun içeriği yapacak oyuncular için yararlı bir konu.   :helal:

Rica Ederim :elsalla:

Dyternal

Bilinmeyen Bey

Alıntı yapılan: Dyternal - 07 Haziran 2021, 12:47:07
Bu işin içinden biri olarak speedrun çok zevklidir.

https://www.technopat.net/sosyal/konu/oyunlarda-speedrun-yapmaniz-icin-bilmeniz-ve-sahip-olmaniz-gerekenler.1363410/#post-11069549

Bu konumu okuyarak bilgi sahibi olabilirsiniz.

Dahada detaya girdiğin için sağol. Ben San Andreas kısmından bahsetmiştim. Ama buda güzel :helal:

☆☬κɪɴɢ☬☆

pixlr bg result (2)" border="0
SA-MP Başlangiç: 2020 Türk Ibiza

SA-MP daki nicklerim: bet, BeT.BeY, Sirhan,

Samp Hayatim Bitti

Ben onun gülüşüne öldüm o benim ölüşüme güldü...🥀

Giden gitmiştir gittiği gün bitmiştir ben gideni değil giden beni kaybetmiştir...

Gladiator

Bilinmeyen Bey