GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

[GTA SA] San Andreas'ın Japon Versiyonu neden Çok KÖTÜ?

Başlatan Bilinmeyen Bey, 23 Aralık 2020, 23:51:57

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Bilinmeyen Bey

Eğer Ne Hakkında konuştuğumu merak edenler varsa:



Şimdi Eğer Videoyu izlemediyseniz ne diyeceğimi açıklayım:

Neden San Andreas'ın Japon Versiyonu ya da Sansürlenmiş Versiyonu çok kötü.

Şimdi Bu Japonya Versiyonunu yapma nedenleri "Japonyada Teror (Şiddet) Olayları olmaması" için. Ama Bu Versiyonun Oyunun Suyunu Sıktığını Söyleyebiliriz. Cünkü Oyunda şu mekanikleri teker teker yeniden yazmışlar:

- Dövüş Sistemi

- Çeviri (Hayır , yanlış çevirmişler)

- Cutscenelerde görünen uy****rucular

- Prostitue yani Fahişe kadınlar

- Aim alma veya birini öldürmek

- Sansür (Öyle değil , kan efektleri fln)


Şimdi. İlk Sistemi gözden geçirelim. Dövüş Sistemi. Arkadaşlar bildiğiniz gibi dövüş sistemi San Andreas'ta cok güzel. Ama "CAPCOM" bunu nası içine edebiliriz diye düşünmüş. Ve Şunu yapmış. Artık İnsanların üzerine basamıyorsunuz. Diyelimki dümdüz savaş yapıyorsunuz. Düşmanınız yere düştü. Eğer onu ezmek istiyorsanız , ezemiyorsunuz. Onun yerine CJ , 2 saat elini dümdüz vuravura devam edecek. Yani düşmanın kalması lazım.

Diğer Sistem olan Çeviriye gelelim. Şimdi Çevirmenlik güzeldir. Düzgün çevirmişler ancak. Çok yanlış yapmışlar. Bu bir takıma sansür. Şimdi Artık oyunda bildiğiniz görev olan "Deconstruction" Görevini bilirsiniz. İnşaat bölgesini yok ettiğimiz. Peki Japonya Versiyonu ne yaptı biliyormusunuz?

Artık Normal Çalışanlar yerine "BALLASLAR"  bu bölgeye sahipmiş. Yani Ballaslar Sadece Los Santos'Da değil bu İnşaat alanınada sahip. Saçmalığı fark ettinizmi?

Sadece Bu Kadar değil! Diğer özellik ise "555 WE TIP" 'de.. Bildiğiniz gibi DIA'in arabasını almak için Bir vale olmamı lazım. Bunun içinde onun kiyafetine. Bildiğiniz gibi onu ezmemizi istiyor. Peki Japonya Versiyonu yine ne yaptı? Bu Sefer ise Öldüreceğim Vale Ballas üyesiymiş. Ve Çeviride "Sadece onun kıyafetini al" yazıyor. Ne kadar saçma olduğunun farkındasınızdır.

Şimdi Cutsceneler'deki uy****rucular kaldırıldı. Bunda Sıkıntılı değiliz , evet uy****rucu kötü. Ama sıkıntı şurda. Mesela Sweet'i tam uy****rucu kullanacakken yakalıyoruz. Sonradan şunu diyor "Bunun yüzünden bunlar oluyor!" diyor ve onu gösteriyor. Ama Japonya versiyonunda uy****rucular olmadığından , oyuncu ne hakkında konuştuğunu anlamıyor cünkü gösterdiği yerde bişe yok.

Gelelim Aim almaya , XBOX veya Console moduyla oynuyorsanız San Andreas'ı artık değişik bir özellik var! Birini Öldürdükten sonra kilit ekranı yok olmakta , yani o kişiye sıkmamanız için. Eğer ne hakkında bahsettiğimi merak ediyorsanız burayı hemen geçin ve "Sansür" kısmına gelin.


Evet , Sansüre gelirsek. Şimdi Oyunda Artık Headshotlar yok. Birini Kafadan vurunca , kafası kopmak yerine kafası kalıyor ve sadece biraz kan akıyor ve ölüyor. 

Artık birine ateş ederseniz ANİDEN , 1 yıldız alıyorsunuz. Normal oyunda bu sadece 2-3 kere bu şeyi yaparsanız oluyordu. Ve bu dediğim olay alevli silah ve bombalardada geçerli

Artık bir cesete ateş ederseniz , cetesedin zıplama animasyonu çıkmayacaktır. Ve Ateş ederseniz yine 1 yıldız kazanacaksınız

Ama Katana , Beyzbol Sopası , Golf Sopası , Bıcak gibi şeyleri yani Yakın Dövüş silahlarını kullanmanız bu "1 yıldız kazandın" efektini sağlamıyor. Saçma

Artık bir vatandaşı öldürmek onların paralarını düşürmüyor , yani bi uy****rucu satıcısını vurup para kazanmak istiyorsanız yapamıyorsunuz. Aynısı Normal Vatandaşlar içinde geçerli.

Artık CJ Yanarsa , ses çıkartmıyor. Evet ciddiyim. CJ cayır cayır yansa bile ne ağzını açıyor nede birşey söylüyor. Çok Sakin galiba abimiz  :kahkaha2:

Birisini Ezdiğinizde artık "ÇIZRTY" Yani kemik kırılma sesi çıkmıyor. Yani direk "FISH" diye birini eziyorsunuz. Çok Gerçekçi değil mi?

[Konsollar özel] Eğer konsolda oynuyorsanız San Andreas'i , biraz ağlamaya hazır olun. Oyundaki "Rampages" yani Vice City'deki "Katliam" özelliklerinin birkaçı (Yaklaşık bi 2-3 tanesi) oyundan kaldırıldı. Geri Kalanlar kaldı Ancak yine şöyle: Katliyam görevine girdiğinizde Oyun sizden şunu istiyor "Bu Mahalle ÇETE ARABALARIYLA dolu". Ki aslında bu yalan. İçinde hala normal insanlar var , sadece cümleyi değiştirmişler. Normalinde: "Bu Mahalledeki 5 kişiyi öldür". 

Sanarım çoğu insanın sevdiği bölüm olan "Reuniting the Families" görevindeki Polisin , parçalarına ayrılmasını çok değişik bulduk demi? Şahsen ben beğendim. Ama "CAPCOM" Bizimle aynı düşünmüyor. Tam Polis ölücekken , o bölüm direkt geçiliyor ve arabanın kontrolden çıktı yere geçiyor.

Artık "Body Harvest" deki Traktörün arkasından , ezilen insanların parçaları çıkmıyor. Ama Şaşırtıcı şekilde KAN EFEKTI hala duruyor. Cünkü neden olmasın değil mi?

Artık Pimp yani "Pezevenk" görevleri yaparken (Araba olan) 100% için yapıyorduk değil mi? Artık Bu görev oyunda yok ve artık %100 için bunu yapmak gerekmiyor.

Artık Arabaya kız attığınız , CJ: "CJ , Beni unutma!" yada Kadının sesleri gelmiyor. 

Artık Kız arkadışınızla geçirdiğiniz güzel günün sonunda eğlendiğiniz zaman , Kamera artık sallanmıyor ve içeriden gelen değişik sesler gelmiyor.
Son düzenlenme: 23 Aralık 2020, 23:57:02 Bilinmeyen Bey

lazlow

Anladığım kadarıyla ülkenin politikalarına uyarak birçok şey gibi bu oyun da sansüre uğramış. Oyun da olsa, cinsellik, uy****rucu, vahşet sansürlenmiş. Öldürülen yayalar çete üyesi, çeteyle bağlantılı kişiler gibi adlandırılarak sadece suçlu insanları öldürüyorsunuz imajı vermişler.


Bilinmeyen Bey

Alıntı yapılan: lazlow - 25 Aralık 2020, 00:27:40
Anladığım kadarıyla ülkenin politikalarına uyarak birçok şey gibi bu oyun da sansüre uğramış. Oyun da olsa, cinsellik, uy****rucu, vahşet sansürlenmiş. Öldürülen yayalar çete üyesi, çeteyle bağlantılı kişiler gibi adlandırılarak sadece suçlu insanları öldürüyorsunuz imajı vermişler.

Biraz öyle ancak oyunun amacı kalmamış gibi , Driver gibi oyunlara izin verirken neden San Andreas?


Impeccable



Gladiator