GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

[TARTIŞMA] GTA Online - Rockstar Games'in Telefon Aramaları Hakkında Yaptıkları

Başlatan Bilinmeyen Bey, 11 Ağustos 2021, 01:32:29

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Bilinmeyen Bey

Grand Theft Auto V'in Başarısından güç alan GTA Online, babasından daha başarılı bir hale geldi. Milyonlarca oyuncu ile, milyonlarca mikro ödemeler yapıldı...

GTA: Online'ın başarası o kadar başarılı geçti ki Rockstar Games, eskiden yaptığı gibi Risk alıp yeni konseptler deneyerek oyunlar yapmayı bıraktı. Çünkü artık herkesinde anladığı kadarıyla bir düşünceleri vardı. "Eğer başarılıysa, yenisi yapmayı deneme..."

Bu dediğim olay muhtemelen GTA: Online batış değil de kötü bir duruma geldiğinde varlığın içine girecektir.

Herneyse, kısa bir süreliğine GTA: Online'ı kücük bir gömdüğümüze göre konumuza geri dönüyoruz.

Bugünkü araştırmam sonucunda Rockstar Games'in yıllardan sonra GTA Online'da şu "SPAM" olayından nefret eden pek çok insan bulunuyor.

Her yeni güncellemede daha fazla telefon araması, mesaj, e-posta kısacası oyununuzu oynarken sizi gıcık edecek pek çok eylem bulunuyor.

Bu olayı çoğu insan şikayette bulunmuştu. Ardından Bir Reddit kullanıcısı bundan gıcık olduğunu sakince ve düzgün bir şekilde belirtti. Kullanıcının yazısını türkceye çevirilmiş halini yazarak, ve orjinal halini bir fotoğraf olarak bırakıyorum. Ardından konumuzun asıl komik ve sizi muhtemelen sinirlendirecek kısmına geçeceğiz.

"Konunun Başlığı: Telefon Aramalarını nasıl kapatabilirim?"

"Birini öldürmeye kalktığımda, telefon araması. Öldüm.
İşaret fişeklerini dağıtmak için e'ye bastığımda, telefon görüşmesi. Ve Öldüm.

Şikayet etmek için yazdığımda veya biriyle sohbet ettiğimde, telefon görüşmesi daha geldi. Ve Az önce yazdığım her şey gitti.

Google'da arama yaptım ve hiçbir şey, bunu düzelten herhangi bir eklenti, modifikasyon veya ayar var mı?"

Eğer mesajı okuduysanız, ne kadar üzücü olduğunu anlayabilirsiniz. Ki bu dediği olay sadece onun için yaşanmıyor. Sadece Tarayıcınızı Açıp (Google) , "GTA: Online Telephone Deaths" ya da "GTA: Online Fails" videolarının içinde en azından 1 tane telefonlar yüzünden olan kişi olacaktır. Çünkü bu telefonlar siz cevap veremeden gelmektedir. Bazı insanlar o kadar şansız ki, bir paraşütlü atlayış yaptıktan sonra arama sahibi olanlar var. Ki kişiler henüz paraşütlerini açmadığından dolayı yere düşüp ölüyorlar. Telefonlar / Mesajlar cidden oyunun keyfini kaçırıyor.

Bir oyuncunun ekran fotoğraflarını araştırmam sonucunda bile oyuncunun tüm mesajlar ve aramalar var iken ve sohbete birçok yazı gelmiş halini gösterelim:

Bu fotoğrafta da gözüktüğü gibi GTA Online oyuncunun görüş ve huzurunu bozmak için herşeyi deniyor, bu yüzden buna SPAM diyoruz. Fotoğrafta toplamda ekranın %75'i HUD yani oyuncunun can/harita/telefon/mesajlar/zırh ve birçok özelliğin olduğu ve buna "Kullanıcı Arayüzü" denen kısımdır HUD. Ancak geri kalan %25'lik kısım ise bizim oynadığımız / oynayamadığımız oyundur.

Ve bu konunun son ve etli kısmına geldiniz, burası asıl önemli kısım. Burayı biraz geç getirdiğim için özür dilerim, ancak GTA: Online'ı ben ve siz nasıl bir SPAM dolu olduğunuzu öğrenmenizi istedim...

Rockstar Çalışanları sonunda götlerini kaldırıp "bişey" yaptılar. Ancak bu dediğim "bişey" keşke "bişey" ismini bile hak etse çünkü etmiyor. GTA V Online'da çok gelen aramalar / mesajlar uzun zamandır bizi rahatsız ediyordu. Bunlar gidip "Options" kısmına "1 Saatliğine bu Aramalar / Mesajlar" gelmesin diye özellik eklemişler. Ancak biz oyunu en az 4 saat oynadığımızı düşünürsek, 4 kere bu özelliği açıp kapatmamız lazım.

Yani siz uzun süre oynadığınız bir oyunda, gece gündüz olarak bu mesaj / sohbet / aramaları dinlemeniz lazımdır.

Ayrıca bu Aramaları engellemenin diğer bir yolu bulunmamaktadır. Eğer istedikleri mekanları satın alsanız bile, hatta tüm oyundaki eşyaları / evleri / arsaları / hangarları / klüpleri kısacası herşeyi satın alsanız bile telefon aramaları gelecek, bunlar:

- Pavel, Cayo Perico Heist veya başka bir soygunu yapmak için sizi arayacak.

- Paige, her zaman bir iş yapmak için ya da sizin bir iş başlatıp para kazanmanızı isteyecektir.

- Dom, her zaman Arena'daki Araba Savaşlarına neden katılmadığını soracak.

- Bryony, bir hangar alsanız bile / bir terrorbyte alsanız bile bunu satın almanızı isteyecektir.

Herneyse, sizin düşünceleriniz neler?

Bu arada bu konuya göz atmaları için birkaç üyeyi etiketleyeceğim, eğer bir işiniz var ise özür dilerim dostlar :)

@lazlow , @Volkan , @Razor02

laéx

İşim olsa bile senden değerli değil Enescim. :helal: Rockstarın bu arama olaylarına gıcık olan kişilerden birisiyim, daha doğrusu gıcık olmayan var mı sorusu sorulmalı. :kahkaha: Benim şahsi düşüncem maximum 1 kere aranması yeterli, oyuncuları sıkmaya gerek yok veya ayarlara 1 saatlik değilde istediği gibi kapatabilse(sınırsız aramaları kapatabilmesinden bahsediyorum)

Konudan bağımsız ilk paragrafınada şahsi bir fikrimi belirtmek istiyorum. GTA Online varken ve oyun hala rekorlar kırarken Rockstarın yeni bir oyun demeyelimde yeni bir GTA oyununu çıkartacağını zannetmem. Enis Kirazoğlunun Rockstar hakkındaki videolarını eminimki izlemişsindir Enes, Rockstar RDR2 oyunundanda güzel satışlar elde etti ve RDR2 Online da oynanıyor. Rockstarın ben 2026 dan önce yeni bir GTA oyununu çıkartacağını zannetmiyorum, belki RDR ninde yeni oyunu çıkmaz veya RDR2 final oyunu olabilir RDR serisine pek hakim değilim.

Biliyorsundur ki Rockstar'ın eskiden ağır çalışma koşullarını değiştirmek için oyun yapma biçiminlerinide değiştirmek zorunda kalmışlar, yeni biçime alışmalarınında biraz uzun süreceğini düşünüyorum.

Her neyse daha fazla konunun dışına çıkmayayım bahsettiğim konu için varsa oluşturulmuş bir konu orada tartışabiliriz. @Bilinmeyen Bey

Bilinmeyen Bey

Alıntı yapılan: Volkan - 11 Ağustos 2021, 02:13:29
İşim olsa bile senden değerli değil Enescim. :helal: Rockstarın bu arama olaylarına gıcık olan kişilerden birisiyim, daha doğrusu gıcık olmayan var mı sorusu sorulmalı. :kahkaha: Benim şahsi düşüncem maximum 1 kere aranması yeterli, oyuncuları sıkmaya gerek yok veya ayarlara 1 saatlik değilde istediği gibi kapatabilse(sınırsız aramaları kapatabilmesinden bahsediyorum)

Konudan bağımsız ilk paragrafınada şahsi bir fikrimi belirtmek istiyorum. GTA Online varken ve oyun hala rekorlar kırarken Rockstarın yeni bir oyun demeyelimde yeni bir GTA oyununu çıkartacağını zannetmem. Enis Kirazoğlunun Rockstar hakkındaki videolarını eminimki izlemişsindir Enes, Rockstar RDR2 oyunundanda güzel satışlar elde etti ve RDR2 Online da oynanıyor. Rockstarın ben 2026 dan önce yeni bir GTA oyununu çıkartacağını zannetmiyorum, belki RDR ninde yeni oyunu çıkmaz veya RDR2 final oyunu olabilir RDR serisine pek hakim değilim.

Biliyorsundur ki Rockstar'ın eskiden ağır çalışma koşullarını değiştirmek için oyun yapma biçiminlerinide değiştirmek zorunda kalmışlar, yeni biçime alışmalarınında biraz uzun süreceğini düşünüyorum.

Her neyse daha fazla konunun dışına çıkmayayım bahsettiğim konu için varsa oluşturulmuş bir konu orada tartışabiliriz. @Bilinmeyen Bey

Mesajını okudum ve satır satır cevaplayayım:

Konudan bağımsız ilk paragrafınada şahsi bir fikrimi belirtmek istiyorum. GTA Online varken ve oyun hala rekorlar kırarken Rockstarın yeni bir oyun demeyelimde yeni bir GTA oyununu çıkartacağını zannetmem.

Aynı konuda da belirttiğim gibi, "bu kadar başarı varken yaratıcılığa ne hacet?" diyorlar.

Abi ağır koşulları olabilir, ancak şu son 3 gün değil de son 3 haber benim kafamı yakıyor. Rockstar hem eski Oyunlarını Güncelleyen Kesimin canını sıktı, hem bir oyunu oynanılmaz yaptı (opressor ve diğerleri) , ve şimdi Bu akıllarına sıçtıklarım GTA V'i PS5'de tekrar oynamamız için tekrar çıkarıyor.

Şimdi neden ben ve birçok insan GTA V'in PS5'de çıkmasını sevmiyoruz. Bunu bana @lazlow sormuştu, cevap vereyim:

GTA V 2013'te çıktı, 2020 yılına kadar bu oyunda ne değişti? PS3 versiyonu çıktı, XBOX 360 versiyonu çıktı, PS4 Versiyonu Çıktı ve GTA Online'ı hayvan gibi güncellediler.

Eğer dediğimi anlatıysanız, bu adamlar GTA V'i bize 7 yıl boyunca hep tekrar tekrar önümüze sundu. PS5 Konferansından GTA VI'un Teaser'ını görecek sandık, ama gene var olan ürünü gene önümüze koydu.

Abi, hazır oyun yapmıyorsunuz. Hatta var olan oyunları (GTA San Andreas Remastered, GTA V Expanded & Enchaned) sunuyorsunuz, ve siz oyunlarınızı hiç düzeltmiyormusunuz?

GTA Online'a gelen her güncelleme oyunculara ya Güçlü bir Eşya / Araç ya da para verecek bir işletme veya savaş güncellemesi oluyor.

Ancak bunlardan çoğu güçlü silah oluyor.

Sonunda Rockstar GTA Online'ı tekrar eğlenceli yapmak için güzel bir Update getirdi, güçlü silah yok, para veren güzel bir işletme var ve savaş yok. Hatta bu Update hem işletme, hem yarışlar, hemde soygun ekledi.

Herneyse, başka yorumu olan varmı bu konu hakkında?