GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

GTA 2 Nedir? - İnceleme

Başlatan lazlow, 06 Kasım 2019, 13:08:22

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

lazlow

GTA 2 NEDİR? - İNCELEME

GTA 2, GTA efsanesinin ikinci halkasını oluşturan bir oyundur. 1999'de karşımıza gerek özellikler, gerek oynanış ve gerek grafik bakımından çıkan ikinci oyun GTA'nın efsaneleşmeye başladığının sinyallerini vermiştir. Ben de forumda GTA 2'nin ne olduğunu bilmeyenler için kısa bir inceleme hazırlama ihtiyacı duydum.

GTA 1'den kısa süre sonra çıktığından dolayı bu oyun da iki boyutlu ve kuş bakışıdır; ancak gözle görülür değişikliklerin olduğu grafiklerin üç boyuta yakınlığı dikkat çeker. Oyunun kuş bakışı olması şehirde dilediğimiz kadar eğlenmemize engel olmaz.

Bu oyundaki şehrimiz Anywhere City'dir. İster bu şehirde zaman geçirerek kendi maceramızı kendimiz yaratırız ister şehrin çeşitli yerlerinde çalan telefon kulübelerine gidip mafyaların veriği görevleri yaparak para kazanıp yer altı dünyasında ün kazanabiliriz. Şehir isminden de anlaşılacağı üzerine herhangi bir yerdir. Yani gerçek hayatta neresi olduğu bilinmeyen kurgusal bir şehirdir. Her ne kadar araçlar ve radyo müzikleri 99 yılını yansıtsa da oyun 2013'te geçmektedir.

Bu seferki oyunumuzda belli bir karakter vardır: Claude Speed. Önceki oyunumuzda karakter oyuncunun seçimine kalmıştır. Bu oyun ile karakteri belli ilk GTA olarak karşımıza çıkmıştır. Oyuna Jesus Saves neon ışıklı bir binanın ve çalıp duran bir ankesörlü telefonun önünde başlıyoruz. Burada kahramanımız ya telefona bakarak görevler yapmaya başlar ya da şehirde takılarak şehirde bir kaos yaratabilir. Telefonlara bakarak görevleri yapabilir, Jesus Saves yazan binalara girerek de oyunumuzu kaydedebiliriz.

Şehirde toplamamız gereken çeşitli bonuslar vardır. Bu bonuslar arasında token, hızlı şarjör değiştireme, görünmezlik, yaralanmamazlık, elektrik verme vardır. Bu tokenler, şehrin çeşitli yerlerine yayılmış, oyunun logosu şeklindeki bonuslardır. bu şekilde gözükürler. Bunlar için GTA oyunlarındaki gizli paketlerin atası diyebiliriz. Bunlardan 50 tane toplayınca bonus seviye açılır.

Aranma seviyeleri de 6 yıldızdır. Tabii bu oyunda aranma yıldızları polis suratları olarak simgelenmiştir. Aranma seviyesi arttıkça iş daha da ciddileşir. En son seviyeye gelince şehirde sadece sizi yakalamak üzere koşturan askerler ve polisler oluyor. Bir de harita kuş bakışı olduğundan dolayı kaçmak daha da zor oluyor.

Bu oyunda da çeşitli mafyalar vardır. Bu mafyalar arasında rekabet vardır. Biz de her GTA'da olduğu gibi bu mafyalar arasında görev alıp yapıyoruz. Zaibatsu, Loonies, Yakuza, Yutes, Rednecks, Scientists gibi birbirinden farklı, birbirinden ilginç çeteler vardır. Oyundaki temel çeteler Zaibatsu, Loonies, Yakuza'dır. Bu oyunda da her çeteye göre farklı saygınlığımız vardır. Hem görevlerde hem de görevler dışında çetelerin düşmanlarını öldürdükçe o çeteye göre saygınlığımız artar.

Şehirdeki araba sayısı da oldukça fazladır. Her arabanın kendine göre özellikleri vardır. Kimi daha hızlı, kimi daha yavaş, kimi daha hızlıdır. Bindiğimiz arabaya göre değişiklik gösterir. Çete arabaları da dış görünüşünden kendilerini belli ederler, çete logoları araçların üzerlerindedir. Çete üyeleri sadece çete üyeleri sadece çetesinin araçlarını sürerler.

Eğer bir kere bile bu oyunu oynamadıysanız bir kere deneyin derim. Sevip sevmemeniz size kalmıştır. Sadece benim tavsiyemdir. İyi oyunlar :)

(Banner: GTASeries)
Son düzenlenme: 02 Aralık 2021, 17:08:09 lazlow

Uzzy

Bu adam Gta 4'ün ana karakterine benziyor.

lazlow

Alıntı yapılan: Uzzy - 08 Kasım 2019, 13:07:33
Bu adam Gta 4'ün ana karakterine benziyor.

Evet, andırıyor. Ancak isimden dolayı çoğu GTA 2 ana karakterini GTA 3 ana karakteriyle karıştırıyor.

Pablo

Alıntı

Pawnotürk Üyesi 2017-2020

DracDonix

O zamanın GTA sı, bu zamanın GTA sı

İmzanız forum kurallarına uymamaktadır. (daha küçük boyutta bir imza seçiniz.)

Impeccable

Elinize sağlık.

Purgatory

Bir ara telefon görevlerine sarmıştım ve hepsini tamamlamıştım. Gayet eğlenceliydi açıkçası, tabi kimisi oldukça zorluyordu ve başarısız oluyordum görevlerde, ama ölerek, ama öldürmemem gereken adamı öldürerek. Burada sıkıntı şu, ölünce hem hak gidiyor, (Beş tane oluyor bölüme başlandığında ama Frenzy'ler ile arttırılabiliyor.) hem de saygınlık; başarısız olunca ise sadece saygınlık azalıyor, yani her türlü gözden düşüyoruz başarısız olunca ve yeniden görevini aldığımız çete liderinin gözüne girmemiz gerekiyor. Öyle bir maceram oldu işte kaç yıl önce.

Gladiator