GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi
28 Kasım 2024, 18:49:04

GTA IV Kokain Hikayesi

Başlatan lazlow, 06 Ekim 2019, 14:19:13

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

lazlow

GTA IV'ü oynayanlar az buçuk hikayesini biliyorlardır. Niko'nun geçmişi, askerliğinde birliğine ihanet eden haini bulmak, kuzeni Roman'a kanıp "Amerikan Rüyası"nı yaşamak üzere Liberty City'e kaçmak. Tabii koskoca oyunun ana hikayesi bunlar olsa da hikayeyi oluşturan birden fazla hikayeler vardır. Hatta bazı hikayeler o kadar çok yönlüdür ki, serinin diğer oyunları TLAD ve TBOGT'nin hikayeleriyle bile kesişir. Bu hikayelerden biri de kokain hikayesidir.

Hemen hemen her GTA'da adı duyulan bir zehirdir. Bu hikayedekiler: GTA 4 ve TLaD ile birlikte dört partilik mallardır. Bu hikayeye ayrıntılı bir şekilde giriş yapalım:

PARTİ 1: Elizabeta'nın Malları

TLAD: Heavy Toll

Angel Of Death'in teslim edilmek üzere bir kamyonet dolusu kokainleri vardır ve bir konvoy tarafından korunmaktadır. Kokainlere sahip olmak isteyen Elizabeta Johnny, Malc ve DeSean ile anlaşarak konvoya pusu kurup kamyoneti ona getirmelerini ister.

Johnny, Malc ve DeSean ile birlikte AOD konvoyu henüz ulaşmadan East Borough Köprüsü'nün para gişelerine geçip pusu kurarlar. Johnny tercihen Terry ile Clay'i de arayıp onları bu maceraya dahil edebilir. Konvoy gelince Johnny'in ateş etmesiyle ortalık kaos'a döner. Fazla can kaybetmeden minibüsü ele geçirip tek parça halinde Elizabeta'nın garajına bırakır. İş artık daha kolaydır. Elizabeta, Little Jacob'tan malları satması için alıcı bulmasını ister. Jacob da bilmeden daha önce Elizabeta'yı kazıklayan Spanish Lords ile anlaşır.

GTA IV: The Snow Storm

Jacob, Niko'yu Elizabeta'nın evine çağırdığında arkadan Elizabeta'nın bağırış sesleri gelmektedir. Elizabeta'nın evine uğradığında Jacob ile Elizabeta birbirlerine hakaretler savurmaktadır. Sık sık Jacob'ın beceriksiz olduğunu söyler. Çünkü Jacob 'ın anlaşma yaptığı kişilerin Elizabeta'nın kokainlerini çaldığından şüphelenmektedir. Jacob da kendini savunup onun suçunun olmadığını söyler. Bu tartışmaya noktayı koymak isteyen Niko, kokaini alıp getirmek ister.

Kokain eski bir hastanede yapılacak olan bir anlaşmanın ortasında durmaktadır. İki ayrı çetenin bulunduğu hastane sıkıca korunmaktadır. Niko da bütün adamları adamları güç bela tarayıp kokaine ulaşır.  Bunu Jacob'a bildirir. Ancak ne var ki bu çatışma polislerin kulağına ulaşmış olacak ki, çok geçmeden oraya siren sesleri gelir. Niko karşısına çıkan bütün polisleri atlatarak oradan uzaklaşır.  Alternatif olarak hastanenin arkasındaki kıyıda bulunan Jetmax'e atlayarak oradan uzaklaşılabilinir.

Jacob Niko'yu Chase Point'teki bir sokakta beklemektedir. Niko'ya  anlatması gerekenler vardır. Ancak yarım yamalak şivesiyle anlatamadan Michelle ortaya çıkar. Meğer Michelle en başından beri hükumet için çalışan, görevinin Niko'yu izleyip çalıştığı suç bağlantılarını araştırmak ve Elizabeta'ya ulaşmaya çalışan bir ajanmış. Elizabeta'yı yakalamak üzere kokain dolu çantayı Niko'nun elinden alır. Niko olayın şokuyla ne olduğunu anlayamamıştır. Hem zorlukla elde ettiği çantayı hem de Michelle'i kaybeder. Keşke Jacob ile Elizabeta birbirlerini yeseydi de Niko bu işe bulaşmasaydı.

PARTİ 2: Marta'nın Malları

TLAD: Marta Full of Grace

Elizabeta, Marta adındaki bir kuryeyle anlaşır. Marta da epeyce kokaini üzerinde saklayarak Liberty City'e girecektir. Elizabeta, Marta'yı hava alanından karşılaması için görevlendirir. Johnny ya tek başına Marta'yı karşılamaya gider ya da her ihtimale karşı arkadaşları Terry ile Clay'i de çağırır.

Johnny hava alanına geldiğinde bir FIB ajanının bir kadını yakaladığını görür. Kadın kendi dilinde bir şeyler anlatarak direnmektedir. Johnny bu kadının Marta olabileceğini düşünüp FIB'a onu rahat bırakmasını söyler. FIB ajanı da bu kadının şüpheli olduğunu söyler. Johnny emin olmak için kadının adını sorunca Marta olduğunu öğrenir. Johnny hemen ajanı etkisiz hale getirir. Ancak başına daha çok ajanlar ve polisler gelir. Johnny hepsini atlatıp Marta'yı Elizabeta'nın evine bırakır.

TLAD: Shifting Weight

Elizabeta olayın sıcaklığıyla fazla zaman kaybetmemek için Marta'nın getirdiği mallar için müşteri bulmuştur. Johny, Malc ve DeSean'dan anlaşmayı yapmalarını ister. Johnny isterse yine Terry ile Clay'i çağırabilir. Müşteriler biri kadın biri erkek olmak üzere iki kişilerdir.

Elizabeta'nın şansına bu anlaşma da yolunda gitmez. Müşteriler parayı vermeden kaçmaya yeltenir. Kadın bir sıkışta Johnny'in motorunu havaya uçurur. Malc de tek kurşunla kadını vurur. Diğer müşteri hemen kaçar. Bu sesler polis'in kulağına gitmiş olacak ki kısa sürede polisler olay yerine intikal ederler. Johnny, Malc'in motoruna biner. Malc sürerken Johnny polislere ateş eder. Uzun bir kovalamaca ardından polisleri atlatırlar.  Anlaşma yapılmamış olsa da kokaini kurtarmışlardır.

PARTİ 3 ve 4: Rus - Ancelotti Kokainleri

GTA IV: Catch the Wave (Parti 3)

Niko Phil'in yönettiği Honkers kulübüne gelir. Jimmy Phil'i arar. Ancelottiler  Ruslar'a büyük miktarda Vice City'den gelen kokain bırakmışlardır.  Jimmy de bunu öğrenip Phil'den bu malları ele geçirmesini ister.  Phil Niko'yu da yanına alıp yola çıkarlar. Evvelden Phil'in adamlarının Ancelottilerden çaldığı kamyona binerek Rusların mal indireceği tersaneye gelip kendilerini Ancelotti olarak gösterirler. Ancak adamlar bunu yemezler ve ateş etmeye başlarlar.

Tersane sıkı korunmaktadır. Niko ile Phil karşılarında kendilerine ateş eden  bir çok adamla karşılaşırlar. Hepsini öldürürler. uy****rucuları alıp iki farklı teknelere binerek oradan uzaklaşırlar. Peşlerine Ruslar düşseler de hepsini atlatırlar. Phil malları kamyona yükleyip gider.

GTA IV: Liquidize The Assets (Parti 4)

Yine Ancelotti'ler ve Ruslar, yine kokain. Ancelotti ailesi ve Rusların şehirde dağıtmak Mueri Street'te beklettikleri içi kokain dolu beş minibüs UL Paper ile Gravelli'nin canını sıkmaktadır. Niko'dan minibüsler dağıtıma çıkmadan önce yakalayıp, beş minibüsü de yok etmesini isterler.  Şehre  kokain dağıtımı için Ruslarla anlaşmıştır ve beş ayrı minibüste bekletilen mallar bütün şehir dağıtılacaktır.

Niko söylenen yere gider. İçerisi çok sıkı korunmaktadır. Niko havalandırmalardan tırmanarak bir apartmanın çatısına ulaşır. Önce keskin nişancıları indirip, binalar arası geçerek diğer silahlı adamları öldürür. Sonra aşağı inerek aşağıdaki adamları öldürür. Bütün adamlar öldükten sonra minibüsleri patlatır.

(Resimler: GTAWiki - IGN )
Son düzenlenme: 15 Haziran 2022, 10:00:45 lazlow

Uzzy

Gir konuya kitap niyetine oku. :D Teşekkürler.

DracDonix

Emeklerin için tüm GTAMulti üyeleri adına teşekkürler

İmzanız forum kurallarına uymamaktadır. (daha küçük boyutta bir imza seçiniz.)

lazlow

Alıntı yapılan: DracDonix - 29 Ekim 2019, 10:29:29
Emeklerin için tüm GTAMulti üyeleri adına teşekkürler
Ne demek :) GTAMulti hepimizin

Impeccable

Paylaşım için teşekkürler, müthiş oyunun hikâyesinin önemli parçalarından birisi.

Bilinmeyen Bey

Alıntı yapılan: lazlow - 06 Ekim 2019, 14:19:13

Jacob Niko'yu Chase Point'teki bir sokakta beklemektedir. Niko'ya  anlatması gerekenler vardır. Ancak yarım yamalak şivesiyle anlatamadan Michelle ortaya çıkar. Meğer Michelle en başından beri hükumet için çalışan, görevinin Niko'yu izleyip çalıştığı suç bağlantılarını araştırmak ve Elizabeta'ya ulaşmaya çalışan bir ajanmış. Elizabeta'yı yakalamak üzere kokain dolu çantayı Niko'nun elinden alır. Niko olayın şokuyla ne olduğunu anlayamamıştır. Hem zorlukla elde ettiği çantayı hem de Michelle'yi kaybeder. Keşke Jacob ile Elizabeta birbirlerini yeseydi de Niko bu işe bulaşmasaydı.

Micheal Kadar şerefsizini görmedim. Kadını sevdim, beni sattı.

GTA Online'da bir yüzüne tükürdüm ya. Sen Nasıl backstapping bir pricksin ya :D
Son düzenlenme: 04 Ekim 2021, 16:49:01 lazlow

lazlow

Alıntı yapılan: Impeccable - 01 Nisan 2021, 15:45:12
Paylaşım için teşekkürler, müthiş oyunun hikâyesinin önemli parçalarından birisi.
Teşekkürler :)

Alıntı yapılan: Bilinmeyen Bey - 01 Nisan 2021, 15:50:44
Alıntı yapılan: lazlow - 06 Ekim 2019, 14:19:13

Jacob Niko'yu Chase Point'teki bir sokakta beklemektedir. Niko'ya  anlatması gerekenler vardır. Ancak yarım yamalak şivesiyle anlatamadan Michelle ortaya çıkar. Meğer Michelle en başından beri hükumet için çalışan, görevinin Niko'yu izleyip çalıştığı suç bağlantılarını araştırmak ve Elizabeta'ya ulaşmaya çalışan bir ajanmış. Elizabeta'yı yakalamak üzere kokain dolu çantayı Niko'nun elinden alır. Niko olayın şokuyla ne olduğunu anlayamamıştır. Hem zorlukla elde ettiği çantayı hem de Michelle'yi kaybeder. Keşke Jacob ile Elizabeta birbirlerini yeseydi de Niko bu işe bulaşmasaydı.

Micheal Kadar şerefsizini görmedim. Kadını sevdim, beni sattı.

GTA Online'da bir yüzüne tükürdüm ya. Sen Nasıl backstapping bir pricksin ya :D
:D
Son düzenlenme: 04 Ekim 2021, 16:49:14 lazlow

DracDonix

Kokain yerine Pudra Şekeri denmesi daha makul. :D

İmzanız forum kurallarına uymamaktadır. (daha küçük boyutta bir imza seçiniz.)

Impeccable

Alıntı yapılan: DracDonix - 02 Nisan 2021, 11:03:25
Bu iyiydi :D

laéx

☆☬κɪɴɢ☬☆

paylasim için teşşekürler
Iyi forumlar

pixlr bg result (2)" border="0
SA-MP Başlangiç: 2020 Türk Ibiza

SA-MP daki nicklerim: bet, BeT.BeY, Sirhan,

Samp Hayatim Bitti

Ben onun gülüşüne öldüm o benim ölüşüme güldü...🥀

Giden gitmiştir gittiği gün bitmiştir ben gideni değil giden beni kaybetmiştir...

lazlow

Kokain için zehirdir diye belirtmişim pudra şekerine de zehir diyemem şimdi :D

Gladiator

:D :D

Konu için teşekkürler.

lazlow

Alıntı yapılan: Gladiator - 25 Eylül 2021, 11:44:24

:D :D

Konu için teşekkürler.
Ne demek :) Bu yorumlar sayesinde eski konularımdaki kırılan resim linklerini düzeltiyorum :)