GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi
29 Kasım 2024, 13:26:37

Neden GTA III 2021'de oynanmaz? - (RETRO)

Başlatan Bilinmeyen Bey, 31 Ağustos 2021, 01:11:57

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Bilinmeyen Bey

Her GTA'yı oynadım. Şimdi, bu oyun 2021'de oynanmaz. Ama eskiden bunun baya değeri vardı. Peki bu oyunu neden 2021'de tercih etmemeliyiz? Ozaman Çoğu Eksiğini kısaca özetleyem:

- Oyundaki hiçbir uçak / helikopter veya benzeri uçabilen araç bulunmamakta.

- Vice City'i oynadıysanız, bunu sevmeyeceksiniz.

- Oyunda Eğilmek yok. Tek yapabileceğiniz zıplayak hoplayıp kaçmak, ancak yapamıyorsunuz çünkü Aim-Lockları var. Kaçırma ihtimalleri %21 olarak kodlanmış.

- Oyunda arabadan atlamak yok. Ki bazı görevlerde çok lazım oluyor. Araç patlama esnasında kaçamıyoruz.

- Görevlerdeki düşmanlar, normal düşmanlar aim-lock'a sahip. Sokaktaki bir mafya vurmanız sizin son duanız demektir. Uzi'sini çekerek sizi gözünü kırpmadan vuracaktır 2 saniyede.

- Çeteler var. Ancak 1 kişi olarak geziyorlar. San Andreas ve Vice City'de grup halinde geziyorlar.

- Toplamda 5 görevi tamamlayamıyorsunuz.

- Steam versiyonu veya diğer versiyonlar sevgi görmüyor. Crack veya Widescreen fix gibi benzeri modlar yükleyin.

- Steam versiyonunda mermileriniz istediğiniz yere gitmiyor ve zırbıt bug oluyor.

- Oyunda en az 10, en fazla 30 araç bulunuyor. Bir Cleo Scripti yazıyordum ve bunu fark ettim. GGMM sayesinde tüm dosyalara baktım. Kullanabildiğimiz max 30 araç var. Ki San Andreas 80, Vice City 50. (3 şehir yapmayı başardınız, ancak sokaklarda hep aynı araçları görüyorum. Ki commonluk şansı şu kadar: Bir Esperant, Bir Rumpo [Chinese Van] ve diğer çok popüler araçlar.)

- Yukarıdaki maddelerde bahsettim, Tüm düşmanlarda aim-lock var. Sadece size değil, "Friend" olarak etiketlenmiş vatandaşlara da vuruyorlar. Bu bir örnek verecek olursam, Bomb da Base Part II'de 8- Ball'ı korumanız lazım. Gemiye gidip gelecek. Ancak 10 tane silahlı kolombiyalı var. Eğer birini avlarsanız, 8-Ball harekete geçiyor ve gemide ilerlemeye çalışacak. Ancak Kolombiyalılar onu avlayacak. Çünkü elinizde Sniper var. Sniper'ın saldırı hızı çok yavaş. Yaniiii, kolay gelsin :)

- GTA III Beta İçerikler konumuz var, ancak o konuda bulunan herşey burda olsa bile bu oyun güzel olmazdı. Zaten Houser çok şey değiştirmediklerini söyledi: "Polis arabalarının renklerini değiştirmek zorunda kaldık..." , "Liberty City'nin ekonomisini yok etmeyen bir insanın kendisini ve görevlerini kaldırdık." , "9/11 olayları olmasın diye Dodoyu çalışmaz yaptık."

- Oyunda yapabileceğiniz birşey yok, sadece görev görev görev. Rampage dışında, görev olmak ile alakası olmayan Araç yokediciyi deneyebilirsiniz. Ama başka birşey yok. Eğer örnek verecek olursam: Vice City'de, Taxi, Polis, Ambulans (Bunlar GTA 3'de de yapılabiliyor evet.) , Pizza Teslimatı, Suikast görevleri, Çeşitli Araç Meydan Okumaları, Rampageler ve daha fazlası var. San Andreas'ı saymama gerek yok, Vice City'den alınma.

- Hikaye çok ama çok kopuk, San Andreas'a kopuk diyenlere sesleniyorum: "Oyundaki bir görevde bir adamı takip ediyoruz, neden mi? Birine gidiyormuş. Avlıyoruz, bitiyor." , "Başka görev, 15 tane Kolombiyalı İnşaat alanında Catalina ve Lideri koruyor. Şimdi bize nasıl iyi bir oyuncu olduğunu göster ve 15 tane Kolombiyalı ile dövüştüğünü görelim."

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sonra San Andreas'ı 2021'de oynayamıyoruz diyorlar. Siz San Andreas'ı adam gibimi oynadınız? Yoksa t*ş*k geçerek mi?

Kanalımda Full GTA içeriği çekerim ve tüm GTA oyunlarını karakterlerinden, yan karakterlere. Oyundaki Ped listesinden, özel kriptik isimlerine kadar bilerim. Ancak GTA 3 Sanarım GTA Oyunlarının en son oynanacak oyunu, en azından 2021'de.

lazlow

Ne çok gömmüşsün :) Gerçi dediğin gibi sonraki oyunlara kıyasla dediklerinde haklısın.

Gta 3 benim için anılara sahip bir oyun. İlkokul zamanlarında benim için tatil demek GTA 3'tü. Evimde bilgisayar olmadığı zaman internet kafelerde sırf GTA 3 oynamak için hevesle erken kalktığım zamanları hatırlarım. Dediğin bütün eksikleri olsa da o zamanlar bunu hiç hissetmeden özgürce dünyayı gezebildiğimizi hissettiğimiz tek oyundu.

GTA serisinin bugünkü halini almasında en büyük etkene sahip.  GTA 3'ü bugün ayakta tutan en büyük unsur, gerek hikayesi gerek karakterleriyle sonra çıkan oyunlarla bağlanabilmesidir. Mesela Salvatore, Catalina, Toni Cipriani ve Phil Cassidy'i en çok diğer oyunlarla tanıdık. GTA 3 o karakterleri son geldiği zamanları temsil ediyordu. GTA 3 aslında 3 boyutlu GTA dünyasını başlatan bir oyun olsa da aynı zamanda hikaye bakımından 3 boyutlu GTA dünyasının bitişini gösteren bir oyundu. Bu bağlamda onu özel kılıyor.

sharax

bence remasteredde bunlar düzeltilir
Son düzenlenme: 31 Ağustos 2021, 14:38:47 sharax

Gladiator

GTA III bir efsanedir, bu oyun olmasaydı GTA serisi bugünlere gelemeyecekti belki de. Ayrıca oynanmayacak kadar da kötü değil.

20 yıllık oyunun bu kadar kusuru olsun bir zahmet.

Shooter

Yine de hikayesi GTA 5'ten iyi...

güzel günler geride kaldı.

2007 ~ 2019

Impeccable

Alıntı yapılan: Gladiator - 31 Ağustos 2021, 16:45:40
GTA III bir efsanedir, bu oyun olmasaydı GTA serisi bugünlere gelemeyecekti belki de. Ayrıca oynanmayacak kadar da kötü değil.

Alıntı yapılan: Shooter - 31 Ağustos 2021, 17:00:44

Yorumlarınıza katılıyorum.

Bilinmeyen Bey

GTA San Andreas'ı gömenler bunu oynasın, o da 2007'de çıktı. Daha gelmiş oyun. Lütfen farklara bakalım ya.

Alıntı yapılan: sharax - 31 Ağustos 2021, 12:24:36
bence remasteredde bunlar düzeltilir

Benimde umudum bu.

Alıntı yapılan: Impeccable - 31 Ağustos 2021, 18:31:47

Yorumlarınıza katılıyorum.

Dediklerim gibi,

Hikayesi GTA 5'den nasıl iyi oluyormuş? GTA V'deki hikaye diğer oyunlarda daha da kavram almış.

San Andreas'ın hikayesi bile GTA V'in hikayesinde az kalıyor.

Hikayeyi özetleyem, özetlediğimde de nasıl bir oyun olduğunu anla:

"Mafya çalışıyorsun, 5-10 görev yapıyorsun adam vuruyorsun bitiyor. O mafyaları öldürüyorsun, başka birine gidiyorsun ve oda bir kaza/olay yüzünden ölüyor.

Son görevde de bize ihanet eden ile VS Atıyoruz."

Baya güzel hikaye ama haaa?

KamilPanpa37

20 senelik oyunda şu an için kusur aramak biraz mantıksız, ama steam sürümünde teknik olarak yazmış olduğun hatalardan ötürü düşüncelerin ile kesinlikle hem fikirim. Onlarıda Remastered sürümünde güzel bir şekikde fixleyeceklerdir. GTA III serisini cansız renklerinden ve puslu atmosferinden dolayı kişisel olarak beğenmesemde, seriye üç boyutlu olarak soluk getirerek gerçek anlamda bir devrim yaratmıştı.
Son düzenlenme: 31 Ağustos 2021, 19:39:00 KamilPanpa37

Bilinmeyen Bey

Alıntı yapılan: KamilPanpa37 - 31 Ağustos 2021, 19:35:21
20 senelik oyunda şu an için kusur aramak biraz mantıksız, ama steam sürümünde teknik olarak yazmış olduğun hatalardan ötürü düşüncelerin ile kesinlikle hem fikirim. Onlarıda Remastered sürümünde güzel bir şekikde fixleyeceklerdir. GTA III serisini cansız renklerinden ve puslu atmosferinden dolayı kişisel olarak beğenmesemde, seriye üç boyutlu olarak soluk getirerek gerçek anlamda bir devrim yaratmıştı.

Bu konu içinde çok belirttim ve San Andreas'ı fazla övdüm ancak,

San Andreas'ı veya Vice City'i Retro olarak eleştirdiğimizde de hatalar / kötülükler ve 2021'de oynanmayacağından dolayı pek çok neden var.

Eğer San Andreas ve Vice City'i gömebiliyorsak Retro amaçlar için, GTA 3'de belirteyim dedim :)