GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

GTA 3 Sık Karşılaşılan Hatalar ve Çözümleri

Başlatan lazlow, 07 Şubat 2020, 19:20:25

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

lazlow

Bu durumda başka, uyumluluk ayarlarını yeniden yapman gerekebilir. Tabii downgrade de bir çözüm

Impeccable

Alıntı yapılan: DracDonix - 23 Nisan 2021, 19:26:25
2. ekranı kapatmadan başka bir çözüm yolu yok mudur?

Buradan kontrol ettim bu kez de 3. seçenek olan "uzat"ı seçmen gerektiği yazıyor bir dene istersen.:helal:

DracDonix

Alıntı yapılan: Impeccable - 23 Nisan 2021, 19:35:15
Alıntı yapılan: DracDonix - 23 Nisan 2021, 19:26:25
2. ekranı kapatmadan başka bir çözüm yolu yok mudur?

Buradan kontrol ettim bu kez de 3. seçenek olan "uzat"ı seçmen gerektiği yazıyor bir dene istersen.:helal:

Zaten uzat olarak ayarlı. Neyse oyun bitene kadar yan monitörü kapatmaktan zarar gelmez. Teşekkürler arkadaşlar. <3

İmzanız forum kurallarına uymamaktadır. (daha küçük boyutta bir imza seçiniz.)

Gladiator

Purgatory

Ben oyunu her kurduğumda geniş ekran düzeltmesini ve Silentpatch'ini kurarım oyunun. Ayrıca Steam versiyonunu indirdiğimden 1.0 exe'sini de indiririm. Ayrıca oyunu taşınabilir yapan portablegta eklentisi ve F1 tuşuna bastığımızda gelen Replay kısmını kaldıran noreplay eklentisini de kullanırım. (Bunların hepsini hem III için, hem VC için, hem de SA için yaparım. Tabi San Andreas'ın biraz daha teferruatlı bir tamir etme süreci var.)
Oyuna girdiğimdeyse grafik ayarlarından Frame Limiter'i ve Frame Sync'yi açarım. Frame Limiter kapatılabilir de, ama Frame Sync açık olmalı, yoksa bug oluşuyor oyunda.

Bunlar beni şimdiye dek pişman etmedi, hemen hemen hiç crash yaşamadım, tavsiye edebilirim o yüzden. :)
Son düzenlenme: 25 Ağustos 2021, 04:50:32 Anestezi

Bilinmeyen Bey

Bu hatayı da konuya eklermisiniz? Ben bu hata ile karşılaştım. Ve GTAForums ve birçok yerde bu hatadan bahsedilmiş. Bence buraya yazılmaya değer:

- "Hata: Oyunu açtıktan sonra oyun çöküyor. (GTA-3.exe açıldıktan sonra çöküyor)"

"Hata Raporu Kodu: unhandled exception c0000005"

Çözüm:

Muhtemelen bir .ASI Dosyası indirmişsiniz. Bu Asi dosyalarından veya Cleo Scriptlerinden bir tanesi, oyunu daha açmadan önce çökmesine neden oluyor.

Eğer GTA III/VC/SA Open Limit Adjuster modifikasyonunu indirdiyseniz, bu hata ondan da kaynaklanıyor olabilir. Open Limit Adjuster sanarım SİZİN oyununuzdaki obje limiti geç algılıyor. Ve ne yazık ki silmeniz lazım.

Kaynak: Tıkla

lazlow

Alıntı yapılan: Bilinmeyen Bey - 21 Eylül 2021, 17:42:00
Bu hatayı da konuya eklermisiniz? Ben bu hata ile karşılaştım. Ve GTAForums ve birçok yerde bu hatadan bahsedilmiş. Bence buraya yazılmaya değer:

- "Hata: Oyunu açtıktan sonra oyun çöküyor. (GTA-3.exe açıldıktan sonra çöküyor)"

"Hata Raporu Kodu: unhandled exception c0000005"

Çözüm:

Muhtemelen bir .ASI Dosyası indirmişsiniz. Bu Asi dosyalarından veya Cleo Scriptlerinden bir tanesi, oyunu daha açmadan önce çökmesine neden oluyor.

Eğer GTA III/VC/SA Open Limit Adjuster modifikasyonunu indirdiyseniz, bu hata ondan da kaynaklanıyor olabilir. Open Limit Adjuster sanarım SİZİN oyununuzdaki obje limiti geç algılıyor. Ve ne yazık ki silmeniz lazım.

Kaynak: Tıkla

Eklendi :helal:

Bilinmeyen Bey

Birkaç hata daha var yaygın olan:

Unhandled Exception at adress: 0x00732924

Hatanın nedeni: Muhtemelen Mixsets kullanılıyor. Mixsets kullanıp oyuna girdiğinizde farklı bir kayıtlı oyun yüklemeyi deneyin. Verilen istisna hatasıyla bir oyun çökmesi yaşayacaksınız. Ayrıca ironik olarak oyundan çıkmaya çalıştığınızda bir crash alacaksınız. Ancak, bu hatanın herkeste meydana gelmediğini ve belirli ağır modların yüklenmesini gerektirdiğini düşünüyorum. Yine de, harika bir moddur ve kaldırılmamalıdır. Bunun da ötesinde, düzeltmesi gerçekten çok kolay.

Unhandled Exception at adress: 0x405CA4

Hatanın nedeni: .ipl dosyalarında bir hata olmuş. Düzgün bir obje ID'si belirtilmemiş. IPL dosyalarını kontrol edip düzeltin ya da var olan harita modifikasyonları yok edin.

Unhandled Exception at adress: Unhandled Exception at adress 00630000

Hatanın Nedeni: Bu DEP sorunudur. Aşağıdakileri yapmanız gerekir: 1) Bilgisayarım'a sağ tıklayın ve Özellikler'i seçin. Ardından Gelişmiş sekmesine ve ardından Performans altındaki Ayarlar'a tıklayın. Windows 8 veya Windows 10'da, Bu PC'ye sağ tıklayın, Özellikler'i seçin ve ardından Gelişmiş sistem ayarları bağlantısına tıklayın. 2) Şimdi Veri Yürütme Engelleme sekmesine tıklayın. Aşağıdaki ayarı seçmelisiniz:

PC'nizi yeniden başlatın. Sorun çözülmeli.