GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi
29 Kasım 2024, 01:50:00

Donald Love'a Ne Oldu?

Başlatan lazlow, 20 Mayıs 2021, 16:07:46

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

lazlow

Bu konuyu daha önce Discord sunucumuzda tartışmıştık. Ancak, Discord sohbet geçmişinde kalmasın diye orada yazdığımı forumda da paylaşmak istedim. Sonuçta bu forum, Türklerin GTA ve diğer Rockstar Games oyunlarına ait geniş bilgiler içeren sanal bir kütüphane. Bilgi edinmenin yanı sıra tartışmaya da açık bir ortam. Bu yüzden bu tartışma konusunu buraya da taşımak istedim. Tahmini, görüşü olan varsa konu altında belirtebilirler.

Donald Love GTA 3'ün yanı sıra GTA Vice City, GTA Liberty City Stories oyunlarında yer alan bir karakter. Kronolojik olarak son kez görüldüğü ve gizemli bir şekilde kaybolduğu oyun GTA 3 olduğu için tartışma konusunu burada açtım.

Donald Love, sırasıyla GTA 3, Vice City ve Liberty City Stories oyunlarında karşımıza çıkıyor. Bu sıralamayı oyunların geçtiği zaman bazında alırsak VC, LCS ve GTA 3 olarak sıralanıyorlar.

GTA Vice City'de emlak kralı Avery Carrington'ın yanında stajyer (ya da her neyse) olarak takılan ve hiç konuşmayan bir karakter olarak karşımıza geçiyor. Hiç konuşmuyor ve sadece Avery'nin dediklerini not alıyor. Avery'nin Two Bit Hit görevinde söylediği "Hiçbir şey klasik bir çete savaşı kadar emlak fiyatlarını düşüremez." taktiğini Love, aynı sözleri Waka-Gashira Wipeout! sözlerini söyleyerek Claude'a görev veriyor. Taktiğin özeti: Görev verilen karakter bir çete üyesi kılığında başka bir çeteye saldırarak çeteler arası savaş başlatmak. Tabii Donald'ın neden sadece iki sahnesi var, neden sesi çıkmıyor tam bilmiyorum. Forumda da Cerberus. rumuzlu üyenin belirttiği "GTA VC Hikayedeki Boşluklar ve Oyunda yapılan kıyım" fikri baz alınırsa çoğu sahnesinin çıkarıldığı düşünülebilir.

GTA Liberty City Stories'teki Donald Love aktif bir şekilde rol alıyor ve skandallar üzerine skandallar çıkarıyor. Spoiler olmaması adına olanlardan bahsetmeyeceğim. Bu oyunda, GTA Vice City'deki halinden GTA 3'teki haline geçiş için bir köprü olarak kullanılmış. Sadece şunu söyleyebilirim,

GTA 3, Donald Love'ı tanıdığımız ilk oyun ve malum 11 Eylül olaylarına denk geldiği için ve tesadüfen "bazı" görevlerinin bu olaya ilham verdiği düşündükleri için oyunda epey değişikler oluşturuldu. Bilmeyenler, internet üzerinde "GTA 3 ve 11 Eylül Olayları" ve "GTA 3 Darkel" diye bir arama yaparsa silinen görevler hakkında bilgi edinebilirler. Ana karakterimiz oyunda silinen terörist karakterin verdiği pis işleri yapıyordu ve Dodo ile uçarak Donald Love'ın binasına saldırı düzenleyecekti ancak bu olaylar yüzünden Darkel ve görevleri kaldırıldı + Dodo'nun kanatları kısaltıldı (Yoksa uçak dediğin kolay uçar, neden osuruk böceği gibi uçsun). Darkel görevleri kaldırıldığı için de Donald Love'ın ne olduğu hakkında bir bilgi de yok ve gizemli bir şekilde kaybolmuş gözüktü. Görevler kaldırılmasaydı Donald'ın ne olduğunu bulabilirdik. Tabii bu anlattıklarımın %100 olduğunu söyleyemem ama bu konuda internetteki çoğu bilgi bu yönde, ben de nihayetinde bir Rockstar çalışanı değilim, sadece bir hayran ve araştırmacıyım.

Şimdi, gelelim GTA 3'te Donald'a ne olmuş olabilir?: Burada bana göre bu teorim devreye giriyor. Donald'ın verdiği son görevin adı "Decoy" ve bu göreve göre, Claude bir güvenlik aracına binerek belli süre içinde şehrin polisini üzerine çekerek polis, Swat, ordu kim varsa o süre içinde Claude kaçarak onları oyalayacak. Süre dolunca da görev tamamlanır. Yani bu süre içinde yasa dışı işlerle ilgilenen Donald Love, şehrin polis ordusu meydanda yokken belli süre içinde uçağa binmiş kaçmış olabilir.

Yanlışım, eksiğim varsa affola, beni dilediğiniz gibi eleştirebilirsiniz.

Bonus: Donald Love zamanında Avery Carrington'ı iyi dinlemişe benziyor.

-Hiçbir şey emlak fiyatlarını klasik bir çete savaşından daha hızlı düşürmez.-

Başlık Artwork: Deviantart'tan Marmakar
Son düzenlenme: 20 Mayıs 2021, 18:31:10 lazlow

Bilinmeyen Bey

İşte bu, benim sorumun cevabını veriyor. Tekrar Hoşgeldin Kral :kalp:

Mükemmelsin :helal:

Impeccable

Öncelikle kapsamlı bir konu olmuş elinize sağlık.

Alıntı yapılan: lazlow - 20 Mayıs 2021, 16:07:46
Şimdi, gelelim GTA 3'te Donald'a ne olmuş olabilir?: Burada bana göre bu teorim devreye giriyor. Donald'ın verdiği son görevin adı "Decoy" ve bu göreve göre, Claude bir güvenlik aracına binerek belli süre içinde şehrin polisini üzerine çekerek polis, Swat, ordu kim varsa o süre içinde Claude kaçarak onları oyalayacak. Süre dolunca da görev tamamlanır. Yani bu süre içinde yasa dışı işlerle ilgilenen Donald Love, şehrin polis ordusu meydanda yokken belli süre içinde uçağa binmiş kaçmış olabilir.

Teoriye katılıyorum mantıklı geldi. HD erada yani GTA IV ve GTA V'de hâlâ Donald Love'ın yaşadığını anlayabiliyoruz. GTA IV'de gazete küpürlerinde GTA V'de ise "televizyon kişiliği" başlıklı haberlerde ve "walk of fame"de ismini görüyoruz.

lazlow

Alıntı yapılan: Bilinmeyen Bey - 20 Mayıs 2021, 16:33:14
İşte bu, benim sorumun cevabını veriyor. Tekrar Hoşgeldin Kral :kalp:

Mükemmelsin :helal:
Teşekkür ederim, sen de

Alıntı yapılan: Impeccable - 20 Mayıs 2021, 17:07:01
Öncelikle kapsamlı bir konu olmuş elinize sağlık.

Teoriye katılıyorum mantıklı geldi. HD erada yani GTA IV ve GTA V'de hâlâ Donald Love'ın yaşadığını anlayabiliyoruz. GTA IV'de gazete küpürlerinde GTA V'de ise "televizyon kişiliği" başlıklı haberlerde ve "walk of fame"de ismini görüyoruz.

Bildiğim kadarıyla bu konu hakkında bir kesinlik yok. Yine de tartışmaya açtım. Evet, GTA 4'teki gazetelerde sürmanşetlerde yer aldığına göre hala gündemde. Görünüşe göre başı vergilerle belada

Son düzenlenme: 21 Mayıs 2021, 11:31:53 lazlow

nikobernoo

Seslendirmeni ayrıldığı için oyundaki rolü kaldırılmış diye biliyorum.

Please (g)old days, come back.