GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

San Andreas Survival Öneri ve Eleştiri Konusu

Başlatan _Code, 08 Haziran 2019, 15:33:00

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

_Code

Herkese merhaba, sunucumuzu yakın zamanda açmayı planlıyoruz eğer herhangi bir öneriniz veya eleştiriniz varsa lütfen bu konu altında belirtin.
Ekip olarak düşüncelerinize ihtiyacımız var. :)

Edit: Sunucu tekrar açılacak.
Son düzenlenme: 08 Nisan 2020, 03:31:29 _Code

SA:MP Turkiye CnR IP: server.sampturkiyecnr.com:7777

DracDonix

Sunucuda sanırsam barınak sistemi yoktu.Barınak sistemi bi nevi ev sistemi fazla itemlerimizi evde ki sandığımıza ekleyebilelim.Eğer yapmayı düşünürseniz bub sistem üzerine çok fikrim var :)

İmzanız forum kurallarına uymamaktadır. (daha küçük boyutta bir imza seçiniz.)

xDahdal

Alıntı yapılan: DracDonix - 09 Haziran 2019, 22:56:30

Sunucuda sanırsam barınak sistemi yoktu.Barınak sistemi bi nevi ev sistemi fazla itemlerimizi evde ki sandığımıza ekleyebilelim.Eğer yapmayı düşünürseniz bub sistem üzerine çok fikrim var :)

Katılıyorum

"Deneyerek daha kolay öğrenilir" der Baltasar, "dayan ve üstele... Bu acı adım adım iyiliğine dönüşecek." diye ekler Ovidius..

_Code

Alıntı yapılan: RulinG - 10 Haziran 2019, 18:12:27

Alıntı yapılan: DracDonix - 09 Haziran 2019, 22:56:30

Katılıyorum

Çadır sistemi bulunacak zaten.  :helal:

twoground

Craft sistemi gelebilir, kendi bölgemizi yaparız gelişiriz vesayre saldırı falan olur bölge ele geçirme.

DracDonix

Alıntı yapılan: twoground - 10 Haziran 2019, 23:35:45

Craft sistemi gelebilir, kendi bölgemizi yaparız gelişiriz vesayre saldırı falan olur bölge ele geçirme.

Craft sistemi zaten mevcut.

_Code

QrzR

emrorem

6-7 yıldır manyak gibi SA:MP DayZ oynuyorum ve diğer sunucularda gördüğüm sistemleri size önereceğim;

-Crafting sistemi. Sistemi şöyle açıklayabilirim: Oyunda demir, altın, odun, kumaş, barut gibi materyeller olacak. Oyuncu crafting table oluşturmak için 15 demir, 20 oduna ihtiyaç duyacak ve oluşturacak. Oyuna testere itemi eklenir, bu sayede ağaçlardan odun kasabiliriz. Demir ve altın için ise oyuna kazma eklenir ve çeşitli maden yerlerinden maden kazabiliriz. Eh, crafting table'ı inşa ettik. Gelelim neler yapabiliriz biz bu crafting table ile konusuna. Crafting table ile silah, mermi, giysi, sağlık eşyaları, mobilya inşa edebilmeliyiz. Ayrıca ek olarak çeşitli objeler de inşa edebilmeliyiz. Duvarlar, kapılar, penceler vb... Odun, demir ve kumaşı mobilya yapımında kullanabiliriz. Barut materyalini ise mermi ve silah yapımında kullanırız. Her materyalin kullanım alanını belirttim. Gelelim peki maden olarak kastığımız altın ne işe yaracak konusuna. Bunu bir diğer maddede açıklayacağım.

-Oyunda hayatta kalmış insanlar tarafından gizli dağlık alanlara kurulmuş kamplar olabilir, oyuncular buraya gidip NPC'lerden birşeyler satın alabilirler. Yani birnevi oyunda bir ticaret dönecektir. Bu yüzden oyuna bir para birimi eklenmeli. Bu ister dolar olsun ister TL, oyuncu üstteki maddede bahsettiğim altın madenini crafting table ile dolara dönüştürebilir. Mesela 1 altın 10 dolar ediyor diyelim. Oyuncu bu parayı dağlarda kurulmuş güvenli kamplarda ticaret için harcayabilir. Ek olarak oyuncu dolar elde etmek için başarım kasabilir.

-Oyunda yollarda araba enkazları, cesetler, çöp kovaları olabilir. Oyuncu bu cesetleri, enkazları ve çöpleri karıştırıp rastgele bir item kazanabilir. Cesetler ise üstte bahsettiğim para sistemi eklenirse şansa bağlı olarak bir miktar dolar verebilir.

-Tarım sistemi. Bu sistem için oyuna kürek itemi eklenmeli. Eğer üstte belirttiğim materyal (Crafting) sistemi eklenirse oyuncu 30 odun, 5 demir karşılında kendine bir tarım alanı oluşturabilir. Bu tarım alanına ise kürek ve dolu su şişesi yardımı ile tohum ekebilir. Tohumları bulmak için oyuncular üstte belirttiğim sistem sayesinde çöpleri karıştırır, tohum bulurlar. Oyuncular bu sistem sayesinde verimli besin kaynağı üretmiş olur. Her tohumun kendine özel büyüme zamanı olabilir. Ayrıca özel tohumlar da olabilir. Örneğin antizehir tohumu ile antizehir bitkisi büyütebiliriz. Bu bitki eğer enfeksiyon kaparsak bizi iyileştirir. (Enfeksiyon kapmak için zombiler bizi ısırmalı.)

AR&GE'lere kısa bir ara verip birşeyden bahsetmek istiyorum. Sunucunuza girme fırsatım olmadı, sistemleri bilmiyorum. Sizle alakası olmayan AR&GE'ler bile olabilir bunlar. Ama yine de yazacağım :D

-Oyunda sanırım temel DayZ sistemleri vardır, araçlar için motor-tekerlek-benzine ihtiyaç olması falan filan gibi sistemlerden bahsediyorum.

-Oyundaki benzincilere bir benzin sınırı eklenebilir.

-Oyunda sanırım bir çok sistem var, hava soğuk uyarısı falan gördüm SS'lerde. Yani sistemsel olarak epey iyi bir sunucu ile karşı karşıyayız. Saçma AR&GE'ler vermek istemiyorum ama varolan sistemleri de bilmediğim için önerileri sunuyorum.

-Oyuna kalıcı çadır eklenebilir, üstte önerdiğim güvenli kamplardan bu çadırı satın alıp kurarız ve bu çadıra 16 adet item saklayabiliriz. Ayrıca bu çadırı bizden başka kimse açamaz.

-Oyuna zırh ve kask eklenebilir. Gövdeye ve kafaya aldığımız hasarı azaltır.

-Oyuna kelepçe eklenebilir, kişileri kelepçeleyip soyabiliriz.

-Oyuna C4 eklenebilir, pusu kurmak için ideal olur.

-Hastanelerde sağlık erzakları, askeri üslerde ve karakollarda mühimmat erzakları olabilir.

-Oyuncu ısınmak için ateş yakabilir. Üstte önerdiğim materyal sistemi sayesinde odun kesip, bir de kibrit bulduğu an tamamdır bu iş.

-Oyuna avcılık sistemi eklenebilir. Şehirlerden uzak ormanlık arazilerde geyikler olabilir. Bu geyikleri avlar ve etini keseriz. Daha sonra bu eti pişiririz ve yediğimizde bize bir miktar sağlık kazandırır.

Aklımda daha çok sistem var ama bu önerileri diğer DayZ sunucularından yola çıkarak verdim. Sizin sunucuyu deneme fırsatım olduğunda önerileri sunacağım.

_Code

Önerileriniz için teşekkürler arkadaşlar.
Bu önerileri dikkate aldığımızdan kuşkunuz olmasın.

DracDonix

Sunucu'da ki hs sisttemi her silah için geçerli olsun ama silahın güçlerine göre olsun.

Yaani Deagle 46Hp vuruyor ise kafaya tek atsın.

Normal susuturuculu tabanca misal 12 vuruyor ise 2 ya da 3 vuruşta kafaya tek atsın.

_Code

Alıntı yapılan: DracDonix - 13 Haziran 2019, 23:11:41

Sunucu'da ki hs sisttemi her silah için geçerli olsun ama silahın güçlerine göre olsun.

Yaani Deagle 46Hp vuruyor ise kafaya tek atsın.

Normal susuturuculu tabanca misal 12 vuruyor ise 2 ya da 3 vuruşta kafaya tek atsın.

Buna benzer bir sistem mevcut.

5YPEXE

Benim önerim direkt sana olacak. Sunucunda biliyorsun ki eskilerden ekipçe oynuyorduk biz. Çok eksik olmasını betaya borçluyduk. Geribildirimlerle fixliyordunuz hataları fakat; yönetim ekibinizde bulunan bir kişi verimsiz, işini bilmeyen kişiydi. Bunun yanında yetkili kadrosu zaten yetersizdi. Bunlar çok büyük faktörlerdi şahsen. Tek önerim yetkili kadrosunu ayarlayıp öyle sunucuyu açman olacaktır.

emrorem

-Eğer yüksek bir yerden atlarsak bacağımız kırılmalı ve zıplayıp koşamamalıyız. Morphine ile kendimizi iyileştirebiliriz.

-Oyuna tuvalet, uyku barı eklenebilir. Açlık sussuzluk gibi...

-Eğer çok acıkıp susarsak koşamamalıyız.

-Oyunda ses barı eklenebilir, eğer eğilip ilerlersek bu bar ses seviyesi düşük olarak gösterir. Eğer koşarsak bu bar ses seviyesini yüksek gösterir ve zombileri üstümüze çekeriz.

DracDonix

Alıntı yapılan: emrorem - 15 Haziran 2019, 13:52:42

-Eğer yüksek bir yerden atlarsak bacağımız kırılmalı ve zıplayıp koşamamalıyız. Morphine ile kendimizi iyileştirebiliriz.

-Oyuna tuvalet, uyku barı eklenebilir. Açlık sussuzluk gibi...

-Eğer çok acıkıp susarsak koşamamalıyız.

-Oyunda ses barı eklenebilir, eğer eğilip ilerlersek bu bar ses seviyesi düşük olarak gösterir. Eğer koşarsak bu bar ses seviyesini yüksek gösterir ve zombileri üstümüze çekeriz.

1. Dediğin sistem zaten var.Diğerleri gayet güzel. :helal: