GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi
20 Ocak 2025, 07:01:15

SA:MP (2023)

Başlatan Krips Je, 03 Eylül 2023, 00:12:46

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Krips Je

Merhaba. San Andreas Multiplayer'in bu günlerde kapatılacağına dair çok fazla Konular ve mesajlar gördüm. SA:MP artık 18. yılına giriyor. San Andreas Multiplayer'ın hiçbir zaman kapatılacağını düşünmüyorum çünkü 18 yıldır var olan bir platformun şimdi kapatılması saçma olurdu. Sunuculara sadece IP üzerinden erişim sağlanacağını söylüyorlar, geleceği bile bilinmiyor. SA:MP Türkiye'ye gelecek olursak piyasada artık bilinen sunucular (Rina Roleplay, Vice Roleplay) gibi eski aktiviteler kalmamıştır. Geçmişte bu piyasada GUN Roleplay diye bir şey neredeyse yoktu çünkü o zamanlar paylaşılacak GUN Roleplay mod paketi yoktu. Unique'in v1 versiyonunun paylaşılmasının ardından platformda bir canlanma yaşandı ve sunucular Unique paketi ile açılmaya başladı. Herkesin bildiği gibi Poison'un (Caveria Roleplay) geliştiricisi oyun paketini yayınladıktan sonra Gun Roleplay konsepti çok fazla açılmaya başladı. Başlangıçta sayıları azdı ama ilerledikçe çoğaldılar. Şimdi Mod Galerisinde bazı mod paketleri Unique'nin, Caverian'nın veya diğer paylaşılan mod paketlerinin düzenlenmiş ve editlenmiş hali neredeyse. İstediğiniz kadar linç edebilirsiniz ama gerçek bu. Artık Roleplay kavramı o kadar iğrenç bir hal aldı ki artık kimse bundan eskisi gibi keyif alamıyor. Youtube arama kısmına roleplay sunucularının ismini yazdığımızda artık hep DM videosu çıkıyor. Örneğin Rina Roleplay. 2018-2019-2020 yılına kadar çok iyi bir değer kazandı ve oldukça fazla ilgi görmeye başladı. Geçmişte youtube'da Rina Roleplay yazdığımızda çok fazla Rol videosu, Rehber videosu vardı ve o zamanlar neredeyse hiç Sobeit kullanan oyuncu yoktu, çünkü herkes Rinada hayatsız gibi AFK atarak aylarca, günlerce seviye EXP parası kazanıyorlardı. Şimdi ise 10 seviyeli bir hesap satıyorlar, hile açıyor ve banlanıyor, hepsi bu. SA:MP Türkiye'de böyle bir şey var. Örneğin birisi mod galerisindeki bir paket üzerinden sunucu açtığında doğrudan linç ediliyor. Kullanılması için paylaşılan modlar kullanıldığında o serveri çok fazla linçliyorlar. SA:MP kapanmasa bile artık eskisi kadar keyifli olmuyor. Çünkü artık ortalıkta dolaşan, sunucularda iki üç kelimeyle eğlenen bir sürü hayatsız insan var ve bunu bir zevk olarak görüyorlar. Birisi gidip sunuculara DDOS yapmayı deniyor. SA:MP 2018-2019-2020 sonrasında toparlanamadı ve giderek düştü. Şu anda sadece eğlence amaçlı bir sunucunun olduğunu bile görmüyorum. Sanki tüm sunucular bir savaşın içinde ve bu savaşı kazanmak için ellerinden geleni yapıyorlar. SA:MP kapanmadıysa bile 2020'den sonra iflas etti. istediğinizi söyleyebilirsiniz ama gerçekler bunlar. Mesajlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum. Saygılarımla Krips Je!
Son düzenlenme: 03 Eylül 2023, 00:15:31 Krips Je

mtb

basını okuduğum kadarıyla sampın bitmesine sallamis bir arkadas daha sampın bitmesine sallayan kisileri toplasan 300 online sunucu acarsin :grinning: birakin bu isleri

2017-2025

marcie

Selam küçük arkadaşım, azmin takdire şayan ancak bu platformu çok kafana takmamanı öneririm.

2017'den bu yana aktif olarak SA-MP oyuncusuyum, bir çok sunucu açma girişiminde bulundum, geliştiricilik yaptım, kendimi bu platform sayesinde geliştirdim.
Yazdıklarını evet okudum, gayet güzel yazmışsın fakat bazı yerleri bilgin olmadan konuşmuş gibisin.

Alıntı yapılan: undefined
SA:MP 2018-2019-2020 sonrasında toparlanamadı ve giderek düştü.

Sadece SA-MP türkiye topluluğuna bakarak bu yorumu yapıyorsun, ancak buz dağını net göremiyorsun. SA-MP bitmez, bitmeyecek, düşüşe geçmedi. Başka bir oyundan örnek verelim, 2003 yapımı CS 1.6 sunucuları hala ayakta? Çünkü bir kitleleri var, türkiye, rusya, amerika.

SAMP sadece türk topluluğundan ibaret değil, Ruslar, Romanlar türkiye batsa bile (samp) bu Multiplayer oyununu ayakta tutarlar, tutuyorlar.

Lütfen böyle konuları daha fazla bu bilgi platformunda açmayalım, 2017 aktif kullanıcısı olarak bıktım.

Krips Je

Alıntı yapılan: marcie - 03 Eylül 2023, 00:23:09
Selam küçük arkadaşım, azmin takdire şayan ancak bu platformu çok kafana takmamanı öneririm.

2017'den bu yana aktif olarak SA-MP oyuncusuyum, bir çok sunucu açma girişiminde bulundum, geliştiricilik yaptım, kendimi bu platform sayesinde geliştirdim.
Yazdıklarını evet okudum, gayet güzel yazmışsın fakat bazı yerleri bilgin olmadan konuşmuş gibisin.

SA:MP 2018-2019-2020 sonrasında toparlanamadı ve giderek düştü.

Sadece SA-MP türkiye topluluğuna bakarak bu yorumu yapıyorsun, ancak buz dağını net göremiyorsun. SA-MP bitmez, bitmeyecek, düşüşe geçmedi. Başka bir oyundan örnek verelim, 2003 yapımı CS 1.6 sunucuları hala ayakta? Çünkü bir kitleleri var, türkiye, rusya, amerika.

SAMP sadece türk topluluğundan ibaret değil, Ruslar, Romanlar türkiye batsa bile (samp) bu Multiplayer oyununu ayakta tutarlar, tutuyorlar.

Lütfen böyle konuları daha fazla bu bilgi platformunda açmayalım, 2017 aktif kullanıcısı olarak bıktım.

Yani SAMP'ta artık eski zevk kalmadı. SAMP Elbette yüz binlerce batmaz sunucu mevcut. Türk oyunculara göre söyledim. 2018 yılından bu yana platformdayım, birçok deneyim gördüm ve ona göre konuştum. Mesajın için teşekkürler!

Krips Je

Alıntı yapılan: mtb - 03 Eylül 2023, 00:19:23
basını okuduğum kadarıyla sampın bitmesine sallamis bir arkadas daha sampın bitmesine sallayan kisileri toplasan 300 online sunucu acarsin :grinning: birakin bu isleri

Her şeyi başına göre yargılamayın. Ben sadece kendi fikirlerimi sundum. Mesajın için teşekkürler!

day n nite

2010dan berı bu oyunu oynuyorum. cocuklugum burada gectı. eger bu platform dususe gırdıyse ve bır sekılde bataklıga gıdıyosa su an aktıf sunucu yonetıcılerın ve ozellıkle o nıckname'ı f ve m ile baslayan iki dangalagin yuzunden dusmustur.

bı b*k bılmeyen ve hicbir sekılde bu ıslerden cakmayan herkes kalıtesız ıslerıyle platformu mahvettı.

he bıde eskıden ls-rp turemelerı vardı sımdıkı esseklerde gıdıp gta chronıcles maplerını dılenerek bır seyler yapıyolar. sonra beceremeyınce maplerı kaldırak mı arkadsalar valla oyuncusunuz ondan sızı dusunuyoz yoksa sıkıntı yok yane :))

konuyu acan arkadas low sunucularda takılmıs olsa da sonuna kadar haklı. samp bıttı, rumen ve rus platformları da bıttı. hayatında global sunucuya gırmemıs herıfler cok bılmıs gıbı takılıyor. rus sunucularının cogu zaten samp clientinde calıstırılmıyır, cogu clıent vasıtasıyla mta'ya baglanmıs sunucular, dıgerlerıde cef yapısıyla olusturulmus. bu nedenle onlara samp sunucusu dıyenemezsın. zaten hepsı bot, rumenlerın sunucularıda dahıl.

bu oyunun miladı doldu. gta 5 gelecegın sampı olacak. sımdıden oraya yatırım yapanlar en buyuk akıllılıgı yapmıs olur. ama tekrar dedıgım gıbı o nıckı m ve f ıle baslayan ıkı ruh saglıgı bozuk arkadas oraya gelmesınler. bı de orada cekemeyız onları. gercı orada paylasılmıs bı lsrp veya scrp modu yokkı puhahaha

marcie

Alıntı yapılan: day n nite - 03 Eylül 2023, 02:38:49
2010dan berı bu oyunu oynuyorum. cocuklugum burada gectı. eger bu platform dususe gırdıyse ve bır sekılde bataklıga gıdıyosa su an aktıf sunucu yonetıcılerın ve ozellıkle o nıckname'ı f ve m ile baslayan iki dangalagin yuzunden dusmustur.

bı b*k bılmeyen ve hicbir sekılde bu ıslerden cakmayan herkes kalıtesız ıslerıyle platformu mahvettı.

he bıde eskıden ls-rp turemelerı vardı sımdıkı esseklerde gıdıp gta chronıcles maplerını dılenerek bır seyler yapıyolar. sonra beceremeyınce maplerı kaldırak mı arkadsalar valla oyuncusunuz ondan sızı dusunuyoz yoksa sıkıntı yok yane :))

konuyu acan arkadas low sunucularda takılmıs olsa da sonuna kadar haklı. samp bıttı, rumen ve rus platformları da bıttı. hayatında global sunucuya gırmemıs herıfler cok bılmıs gıbı takılıyor. rus sunucularının cogu zaten samp clientinde calıstırılmıyır, cogu clıent vasıtasıyla mta'ya baglanmıs sunucular, dıgerlerıde cef yapısıyla olusturulmus. bu nedenle onlara samp sunucusu dıyenemezsın. zaten hepsı bot, rumenlerın sunucularıda dahıl.

bu oyunun miladı doldu. gta 5 gelecegın sampı olacak. sımdıden oraya yatırım yapanlar en buyuk akıllılıgı yapmıs olur. ama tekrar dedıgım gıbı o nıckı m ve f ıle baslayan ıkı ruh saglıgı bozuk arkadas oraya gelmesınler. bı de orada cekemeyız onları. gercı orada paylasılmıs bı lsrp veya scrp modu yokkı puhahaha

cok bilmiş arkadaşın, haklı olduğu bazı konular var. day n nite, bu yazdıklarının bazılarının arkasındayım.

ancak dediğim gibi, çok bilmiş takılıyorsun. hiç iyi değil dostum. rage-mp, fivem, alt:V istemcilerinde evet lsrp & scrp modu yok, ancak paylaşılmış, insanların geliştirmesi için release olmuş bir çok oyun modu var. SA-MP istemcisinden tek farkı oyunun GTA San Andreas değil, GTA 5 olması.

m ve f ıle baslayan ıkı ruh saglıgı bozuk arkadas oraya gelmesınler.

m dediğin kişi oraya kaydı bile dostum, geç kaldın. f'nin öyle bir düşüncesi yok.

hayatında global sunucuya gırmemıs herıfler cok bılmıs gıbı takılıyor.
kaç defa global bir sunucuda emek verdin bilmiyorum ama, düşünce tarzın yanlış canım.

Necip

Bitroast olarak eski ortamı özlüyorum...

Krips Je

Burada kimseyi eleştiremem ama bu konuda haklısınız ki, GtaV artık gelecekteki SA:MP'olacak.

harrycikk

samp turkiye diye rina roleplaydan bahsetmissin, her ay böyle konular açılıyor sıktı artık

riverwood

#McAllen

Samp Turkiye Rina roleplayden ibaret degil.

PAWN DEVELOPER

day n nite

Alıntı yapılan: marcie - 03 Eylül 2023, 03:18:57

cok bilmiş arkadaşın, haklı olduğu bazı konular var. day n nite, bu yazdıklarının bazılarının arkasındayım.

ancak dediğim gibi, çok bilmiş takılıyorsun. hiç iyi değil dostum. rage-mp, fivem, alt:V istemcilerinde evet lsrp & scrp modu yok, ancak paylaşılmış, insanların geliştirmesi için release olmuş bir çok oyun modu var. SA-MP istemcisinden tek farkı oyunun GTA San Andreas değil, GTA 5 olması.

m ve f ıle baslayan ıkı ruh saglıgı bozuk arkadas oraya gelmesınler.

m dediğin kişi oraya kaydı bile dostum, geç kaldın. f'nin öyle bir düşüncesi yok.

hayatında global sunucuya gırmemıs herıfler cok bılmıs gıbı takılıyor.
kaç defa global bir sunucuda emek verdin bilmiyorum ama, düşünce tarzın yanlış canım.
merak etme bildigin her seyı senden 10 kat daha fazla bılıyorum. bu ego falan degıl, bılıyorum ama. senin hicbir seyı bılmedıgın oncekı ıletılerınden bellı. hayat chatgpt'ye bir seyler kodlatarak gecmıyor.

global cogu sunucuda emek harcadım. ls-rp'nın prıme zamanları, chronıcles'ın 200'u vurdugu zamanlar ben rol yapıyordum. ls-rp'de tester olup zamanında 3rd party scrıpterda oldum. mesele bu degıl esasında.

m ıstedıgı sekılde kaysın, hatta f abınızde kayabılır problem degıl. burada yaptıkları art nıyetlı reklamlarıyla orada hıcbır sey basaramazlar. samp bır copluktu onlarda coplukte toplarını oynadılar gıttıler. m denen bılgısız arkadas hala ıgrenc code baselerıyle clıent falan yapmaya devam ederse ısın sonu yas. gıtsın ınternette buldugu cleolarla sunucuları trollesın. oraya gectıklerınde kalıfıye olmadıklarını kendılerı de farkedecek.

gta 5 platformlarında hala bir kaynak yok. paylasıldı dedıgın tum seylerı gırıp ıncelesen ve bırazcık bakınsan, ıddıana gore de ısı bılen bı cocuk olsan zaten bunu soyleyemezdın. ıgrenc codebase'e sahıp, gelecegı olmayan ve c# ıle(en azından cogu) yapılmıs ve frontları berbat olan bir suru kaynaktan bahsedıyoruz. kaynak olmayı gectım onları kullanan kendı ayagına sıkar. ve evet, hala gta5'te edıtleyıp kullanabılecegın oyun modu yok arkadasım, buyuk ıhtımalle 2-3 seneye de olmaz.

dıger arkadasların dedıgı gıbı roleplay platformu rınadan ıbaret degıl. rına sadece para kazanmak ıcın acılmıs cacık bır sunucudur. turkıye gıbı bır communıty hıcbır zaman akıllardakı sevıyeye ulasamayacaktır. konu kılıt ıyı forumlar +rep :)

ispogue

SA:MP platformunun esas bitiş hikayesi sizin gibi avellerin türemesinden sonra yazıldı, annenize babanıza çalışıp destek çıkacağınıza hala burada sürtüyorsunuz.

marcie

Alıntı
senin hicbir seyı bılmedıgın oncekı ıletılerınden bellı. hayat chatgpt'ye bir seyler kodlatarak gecmıyor.

aktif bir kullanıcı değilim, eskiden bu platform için uğraşıyordum. arkadşlarımın hatrı olsun, kalpler kırılmasın diye gönderdiğim iletilere bakman, beni kontrol etmen ne hoş bir davranış.

hayatımda birkaç defa chatgpt kullandım, ancak bu yazıları yazarken yapay zekadan yardım aldığına eminim küçük arkadaş.

Alıntı
ls-rp'de tester olup zamanında 3rd party scrıpterda oldum. mesele bu degıl esasında.
evet, mesela nerede geliştiricilik yaptığını anlatmak değil. öyleyse bizde anlatalım, gereği yok.
bir sikte haberi olmayıp yağlı parmaklarınla böyle yazılar yazmaya devam etme küçük arkadaş, abi tavsiyesi. bazı konularda arkandayım sonuna kadar.

Zankishu

O kadar boktan bir platform oldu ki SA-MP, herkes her şeyi biliyor da biz boşa yaşıyoruz sanki. Kiminle konuşsam en iyi sunuculardaki en iyi pozisyonlarda görev yapmış, en iyisini biliyor. Gidip herhangi bir sunucunun oyuncusuna selam ver, alacağın cevap büyük ihtimalle "2015'ten beri ben bu sunucuda oynuyorum." veya "Eskilerdenim moruk, eskiden yetkiliydim bu sunucuda." olur. Bu cevaplardan birini vermeyecek insanlar da platformun yüzde birini ya da ikisini falan oluşturur. Bu dediklerimden birini duymamışsın gibi farz edelim. Zaten herkes farklı triplerde, sunucu sahiplerinden tut oyuncularına; oyuncularından tut sunucudaki yetkililere, sanki insanları bağlamışız da zorla oyun oynatıyormuşuz gibi davranıyorlar. Oyunu gerçek hayat zannedenleri saymıyorum zaten. Şu platformun kapanmamasını istememin tek sebebi buradaki kalitesiz kitlenin zaten diğer platformlarda çoluk çocukla uğraştığımız yetmiyormuş gibi diğer platformlara da dadanabilecek olması. Kaliteli kitle de kendine yazık ediyor. Bir yandan da bu platformun kapanmayacak olması beni mutlu ediyor, bu platformun magazinsel tarafını takip etmek çok zevkli.