GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

Peki samp sunucularının sonu ?

Başlatan ayazcik, 13 Haziran 2020, 11:34:11

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

RapidFire

Alıntı yapılan: 5YPEXE - 13 Haziran 2020, 23:28:00
Alıntı yapılan: RapidFire - 13 Haziran 2020, 21:36:31
Bu konu uzun uzun yazma isteğimi getirdi... :)
Öncelikle, SA-MP Türkiye'de Freeroam BİTTİ.
Neden bitti?
Birbirinizin kuyusunu kazdığınız için bitti!(Yüzüne gülüp arkasından iş çeviren elemanlar.)
Birbirinizin yükselmesini kabullenemediğiniz için bitti!(Crasher, DDoS Saldırıları :) )
Şu ufacık platformda iyi geçinseniz ne olacaktı ki? "UIF"(United Islands Freeroam) adlı bir yabancı Freeroam sunucusu 2008 Yılında kuruldu ve şu an hala oynanıyor.(250'den fazla da oyuncusu var, Ne yazık ki...)
Ve inan bana... İnternette GameMode yok, şaka yapmıyorum arkadaşım... UIF'in GameMode'u internette yok.
Neden mi yok? Bunun cevabı yukarıdaki yazılardan birinde...(Bana göre)
Tonlarca Freeroam sunucusu vardı aklıma gelenlerin hepsini yazıyorum...
(V group, Z group, MaestrOnline, SL SLayeR, Anka Team, Elite, Shooter, Türk ibiza.
Neredeyse yukarıdaki yazdığım sunucuların neredeyse hepsinin oyun modu internette...
"Türk ibiza" varken yine iyi/kötü Freeroam topluluğu bir aradaydı... Kötüydü ama yine de idare eder miydi? Ederdi.
İbiza artık olmadığına göre...
Daha uzun uzun yazardım da, diğer oyun modlarına değineceğim için yazmıyorum.
Gelelim RolePlay'a...
RolePlay biraz daha yaşar gibi duruyor, Ömrünün Freeroam oyun modundan daha uzun olacağı çok belli.
//
Gelelim SA-MP'ın baş geliştiricisi, Kalcor(Kye) amcaya...
Kye amca SA-MP'ı çok saldı...
Biraz old geliştirici bilgisi vericem ama anlayacağınızı düşünüyorum zeki adamlarsınız hepiniz.
SA-MP'ın 0.3z sürümünde, bir s0b projesi release & kaynak kodu ile paylaşıldı. adı lazım gelmez.(İpucu: İçinde 6-7 tane crasher olan proje)
Bu projenin içinde, "Bike Crasher" diye crasher yöntemi vardı...
Kye amca 0.3z-R2 güncellemesinin release notlarında o crasherin fixlendiğini yazmıştı.
Bir kaç crasher daha fixlendi de, Weapon crasher falan... Onlara hiç girmeyelim...
Ben, ben olalı o crasher fixlendikten sonra hiç kimseden "new bike crasher" diye bir şey duymadım.(SobFoX, NIEX, DarkNeX, RcK, MasterZero, Krakazabra, FYP... bütün s0beit geliştiricileri dahil bu dediğime.)
Hatta kendim yeni bir Bike Crasher yazmayı bile denedim, unoccupied data kullandım, onu kullandım, bunu kullandım.. çoğu yöntemi denedim.
Sonuç: Hiç bir şekilde geçmedi.
Şimdi diyeceksin/soracaksın bana, "bunu niye anlattın?"
SA-MP bu haldeyse, bunda Kye amcanın payı da oldukça büyük. SA-MP'ı yok olmaya götüren sadece hileciler, hileler değil.
"Bike Crasher"'ı tak diye fixledi.
Neden şimdi bu yeni nesil crasherleri, exploitleri, RakNet botlarını fixlemiyor?
Adamlar SAMP'ı sevdiği için SAMPCAC diye bir şey üretmiş(Client Anti Cheat) hileyi bir nevi önlemek adına...
Kye amca ne durumda? Bankada paralarını saymaya devam ediyor, boşverin... Devam etsin... Ondan gelecek yardım Allah'tan gelsin.
Y_Less ile Kye amcanın kavgasını detaylı bilmiyorum, o yüzden yorum yapamıyorum.
Tek bildiğim bir ihanetin söz konusu olduğu ve Kye amcanın SA-MP'ın forumunun neredeyse yüzde 50'sini belki de daha fazlasını banladığı.
Open:MP çıkıyorsa da çıksın artık... Ön yargı gibi olmasın ama, benim için SA-MP'ın yerini çok zor tutar.
Şu an, bu adamlar Open:MP açıyorsa bunun nedeni Kye(Kalcor) amcadır. :)

İyi forumlar. :)
Edit: Daha yazacağım o kadar çok şey varda... İnsan okuyacak bunu insan! :D
SA-MP'a sadece iki oyun stili üzerinden bakmak yanlış. @haroldfinch 'in pursuit sunucusu da çok hoş, multimod sunucuları da. Çoğu "SA-MP" playerının aşağı gördüğü "Hırsız Polis" sunucuları da. Her insan kendinde aramalı hatayı. "Çekememezlik" olayı o kadar doğru ki. "Yok X sunucusu bizi geçecek, yok Y sunucusu şöyle yapacak." Sunucum açık olduğu sırada(hırsız polis sunucu sahibiydim) bütün hırsız polis sunucuları ile konuşup ortak bir client'e geçme teklifi veyahut herkesin kendine özel client'i olsun tarzı bir teklifte bulunacaktım fakat o kadar kopuk ki bütün sunucu sahipleri birbirinden. Rekabet yok, düşmanlık var kin var. Birkaç kanser kesim var özellikle sunucu sahiplerini birbirine düşürmeye çalışan onlara girmiyorum bile! -Ne yazık ki "Türk" insanı diyeceğim herkesten özür dileyerek fakat üzücü olan bir gerçek var. "Türk insanının (çoğu kesimi) saygı denen şeyi reelde bile uygulayamıyorken, sanaldaki bir ortamda mı uygulayacak? Çok ütopik geliyor..
Daha Hırsız Polis oyun moduna değinecektim de, o an aklıma gelmedi. Aklıma gelseydi inan bana o ev silmelerine, O Veritabanı hatalarına/açıklarına... O bütün sunucudakileri banlama olaylarına. Kesinlikle değinirdim...
Son düzenlenme: 14 Haziran 2020, 09:46:06 RapidFire Sebep: İmla.

Drakath

SA:MP 'ın yabancı sunucuları hala full çekmeye devam ediyor 4-5K çeken Rus sunucuları var.
Türkiyede ki kitleye bakacak olursan çoğunluğu RP oynuyor. Cnr ve Freerom modları eskisi gibi rabet görmüyor. OPEN:MP 'ye gelicek olursak optimizasyonu nasıl olur bilmem belki kalite olarak SA:MP'tan daha iyi olabilir ama yüksek kitleli sunucular oraya geçmedikçe pek bi oyuncu çekeceğini sanmıyorum...

Rouge

Open:MP diye birşey yok ayak hepsi SA-MP Diyorsunuz bitmis oyunun neyinin sonu olsun ? Nefret ediyorum SA-MP'Den millet birbirini kemiriyor. Kalcor da kapatsın gitsinde kurtulamayanlarda kurtulsum artık !

chatt

Kalcor bence 0.3DL sürümünü yayınlayarak ayağına sıkmıştır kitleyi böldü bazı konseptler bitmek zorundaydı, sampın ben bir çok projeden iyi olduğunu düşünüyorum mta, fivem türevleri.

HasanEfe

Samp öldü artık o kadar mod paylaşıldı önüne gelen poyraz-hp modunu yada anadolu tabanlı bi modu alıp 2dk editliyor al sana sunucu açtık diyorlar ve tutanlar var :/

Open:Mp konusunda ise bence tutucak samp'ı kurarken 2dil falan çıkıyordu diye hatırlıyorum ama bu adamlar sitelerine birçok dil desteği eklemişler yolları açık olsun

chatt

Alıntı yapılan: HasanEfe - 14 Temmuz 2020, 23:46:22
Samp öldü artık o kadar mod paylaşıldı önüne gelen poyraz-hp modunu yada anadolu tabanlı bi modu alıp 2dk editliyor al sana sunucu açtık diyorlar ve tutanlar var :/

Open:Mp konusunda ise bence tutucak samp'ı kurarken 2dil falan çıkıyordu diye hatırlıyorum ama bu adamlar sitelerine birçok dil desteği eklemişler yolları açık olsun
Allah Allah yav argesin modu neydi acaba

HasanEfe

Alıntı yapılan: WhoIam - 15 Temmuz 2020, 00:01:06

Allah Allah yav argesin modu neydi acaba

argesde zaten biz tutturmak için değil kaç kişi gelicek diye test yapmak istedik

argesin modu poyrazdı fakat sana yaptıklarımızı anlatsam inanamazsın bi tek renk kodlarıyla oynamadım ama optimizasyon bakımından çok şey yaptım

şimdi yeni bir mod geliştiriyorum sıfır mod istersen sa-mp.me swsi olarakta sana gösteririm
Son düzenlenme: 15 Temmuz 2020, 00:21:36 HasanEfe

Eamon

Samp ölmez kardeşim herkes bilip bilmeden yazmasın. Euro / dolar bu kadar yüksek iken, Türkiyede ekonomi bu kadar kötü durumdayken nereye ölüyor samp. Belki sayı  bundan yıllar sonra düşse bile yine samp oynayan kitle olacaktır. Tek Türkler samp oynamıyor, bir çok yabancı ülkelerde samp oynuyorlar. Sampı geçtim millet cs 1.6 oynamaya devam ediyor çünkü insanlarda bu tür eski oyunlar artık oyundan ziyade bir ortam olmuş. Örnek veriyorum bir çok kişi yeni bilgisayar alıyor fakat hala eski oyunları oynamaya devam ediyor. Bir çok kişi daha eski bilgisayarlara sahip, yeni bilgisayar almaya imkanları yok. Daha yeni sampa başlamış kişiler samp öldü bitti diye yorum yapıyor, siz daha samp oynamadığınız zamanlar bile böyle yorumlar çoktan yapılıyordu.

Bugünün güzel zamanları, yarının üzücü düşünceleridir.

HasanEfe

Alıntı yapılan: Metafor - 15 Temmuz 2020, 00:29:33
Samp ölmez kardeşim herkes bilip bilmeden yazmasın. Euro / dolar bu kadar yüksek iken, Türkiyede ekonomi bu kadar kötü durumdayken nereye ölüyor samp. Belki sayı  bundan yıllar sonra düşse bile yine samp oynayan kitle olacaktır. Tek Türkler samp oynamıyor, bir çok yabancı ülkelerde samp oynuyorlar. Sampı geçtim millet cs 1.6 oynamaya devam ediyor çünkü insanlarda bu tür eski oyunlar artık oyundan ziyade bir ortam olmuş. Örnek veriyorum bir çok kişi yeni bilgisayar alıyor fakat hala eski oyunları oynamaya devam ediyor. Bir çok kişi daha eski bilgisayarlara sahip, yeni bilgisayar almaya imkanları yok. Daha yeni sampa başlamış kişiler samp öldü bitti diye yorum yapıyor, siz daha samp oynamadığınız zamanlar bile böyle yorumlar çoktan yapılıyordu.

bi yandan haklısın fakat artık insanlar oyunları ücretsiz yapıyorlar yok epic games yok ubisoft yarın birgün steam de katılır yani eğer böyle giderse millet başka oyunlara geçicek roleplay sevmeyen onca kişi var hırsız polislerde adam akıllı sw yok freeroom desen ibiza kapandı

Redfield

SA-MP belki sistem olarak bitmez bir süre daha ama oyuncu yapısı bakımından biteli çok oldu bence. rpde 99, Breeze freeroamda Z Group gibi sunucular kapandıktan ve bu kitle oyunu bıraktıktan sonra herşey bitti. şimdilerde bakıyorumda birbirlerini arkalarından bıçaklamaktan, birilerinin açığını aramaktan, sunuculara saldırmaktan başka hiçbir şey yapmıyorlar.

Rouge

SA-MP Değil SA-MP TR Bitti

SpawN

Sana ekleyim istiyosan dil :D basit birşey birçok dili yapmakta basit adamların asıl amacı 1000 kişilik oyuncu sınırını SA:MP'deki arttırmak,örneğin yabancı sunucular Örnek Rina adamlar Rina 1 Rina 2 Rina 3 Açıyor 1000 kişi sınırı var adamlar daha üstünü istiyor SA:MP Yavaş yavaş ölüyor..

jyonsae

open mp fena olacak diyenlere harika haber, oraya geçen yine bu berbat kitle olacak :F

SpawN

Alıntı yapılan: jyonsae - 15 Temmuz 2020, 11:03:12
open mp fena olacak diyenlere harika haber, oraya geçen yine bu berbat kitle olacak :F

Yapacak birşey yok hadım mı edelim :DDD

arda?