GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

Yönetici veya Geliştirici ve Fazlası

Başlatan Oner, 30 Temmuz 2020, 18:30:34

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Oner

Muhtemelen aklına gelen ilk soru "Bu proje ne, bu projede nasıl gelişebilirim, bu proje ne amaçlıyor?" olur.
Bunu sormakta çok haklısın, ben de soruyorum. Çünkü birbirinin kopyası sunucular açılıyor ve bir hafta sonra kepenk indiriyorlar.

Multi Theft Auto ekibi SAMP ekibinden daha iyi çalışıyor ve bu alanda daha iyiler. MTA'da kullanılan Lua ile de Pawndan daha çok şey yapılabilir ve daha çok imkân sarf edilebilir. Ama MTA'da her ne kadar açılan on sunucudan dokuzu roleplay olsa da MTA, yıllardır sadece birkaç kere roleplay gördü ve o sunucular da şu an kapandılar. Sunucu sahipleri "MTA Script Yardımlaşma Platformları"ndan (birkaç tane var, bunlar Facebook gruplarıdırlar.) scriptleri aldılar, herkes Inception Roleplay ne yaptıysa ona benzetti. Herkesin tek çeşit sistemi var. Tek paket ise OWLGaming'in paketi. Adamlar MTA'yı bırakalı 1 yıl oldu. E şimdi diyorsun ki biz sıfırdan paket mi yazacağız? Hayır. Sıfırdan yazacaklarını birçok sunucu söyler. Ancak buna gerek yok. Hazır bir altyapı var. Bizde o altyapıyı kullanacağız. Sadece çok fazla genişleteceğiz. Olan altyapıyı ve temel sistemleri tekrardan yazmaya gerek yok.

Tüm sistemsel açıkları ve "DANON MY *SS" gibi veritabanı açıklarını geçelim, sunucuların yönetimindeki sıkıntılara gelelim. İnsanlar rol yapamıyorlar, oldukça saçma yaptıklarını düşünüyorum. Aslında SAMP'ta da roller pek ahım şahım değil ama sunucudan sunucuya değişse de aradaki fark anlaşılabilir. İnsanlar okuma yazma bilmeden rol yapmaya atılıyorlar. Sunucu sahipleri "100-150 çekeyim yeter" diyerek oyuna sadece bir başvuru sistemi koyuyorlar. (Ki kendi koydukları başvurunun cevaplarını da yayınlıyorlar.) Yöneticilerin de rol hakkında pek bilgisi yok, rolü /me ve /do komutlarından ibaret sanıyorlar. Roleplay yaparken aslında diğer rol yapma oyunlarına karşın modern dünyada bir karakter yönetiyoruz, ona bürünüyoruz. Onun gelişimini alıyoruz. Neyse konuyu rol rehberine çevirmek istemiyorum. Devam edelim.

Sunucunun elit bir rol alanı olması önceliğim olacak. Rol yapmak için tüm sistemler imkânlar sağlanıp insanların karakterlerini yaşatabilecekleri, yasa dışı rolleri desteklesek bile sunucunun Suriye'ye dönüşmemesi, sivil rolleri öncelikte tutacak bir sunucu planı önümde var. Tamam, "Ben nasıl yardım edeceğim?" dediğini duyuyoruz.

Ne kadar teorik olarak bunları istesek dahi sistemsel, rol yönetimi alanında, reklam alanında veya kitle yönetme alanında sıkıntılar çıkabiliyor. Bunları birlikte aşabiliriz, profesyonelliğin belirli bir çizgisi vardır. Ben, ekibime katılacak kişilerin devlet kurumu gibi davranıp oyuncuları soğutmasını istemem, ama çok cıvıtmasını da istemem. Eğlence kendi içinizde kalsın, ben rol yaparak eğlenen kişiler istiyorum. Tek oyun GTA:SA değil, eğlenmek istiyorsanız başka oyunlar da oynayabilirsiniz. Daha fazla söyleyeceğim şeyi direkt katılmak isteyen kişiyle samimi bir şekilde yazışabiliriz. Pek konuşma yanlısı değilim maalesef, yani bunu yapmayacağım. Lütfen bunu bilerek başvurun.

"E toplantılar nasıl olacak o zaman, kadroyu nasıl düzende tutacaksın?" dediğinizi duyuyorum. Çok haklısınız. Aslında sesli konuşma yetkililerin çizgisinden çıkmasından başka bir şey değil. Bunun karşılığında para almayacağınız doğru, eğlence isteyebilirsiniz. Ama beni tatmin eden şey sunucuda oyuncuların rol yapmasıdır. Para kazanmamız değil. Ben de sadece rol yapan yetkililer istiyorum.

Aradığım Pozisyonlar
Alanınızda ne kadar iyi olursanız olun rol anlayışınızın yüksek düzey olması gerekiyor. Oyuncular, yöneticileri örnek almalı. Her zaman adaletli bir yargıç olmalısınız. Sizler oyuncuların temsilcilerisiniz.

Geliştirici  ━  Bu pozisyon oyun geliştiricisini temsil eder. OWLGaming altyapısı hakkında temel bilgiye sahip olmalısınız. Kesinlikle Lua dilinin Multi Theft Auto'da kullanımını bilmeli ve sistem yazabilmelidir. En azından kelimeleri anlayacak kadar İngilizce bilmeniz bir artıdır. Yazacağınız sistemler realistik ve sunucuya uygun şekilde olmalıdır. Kullanıcı dostu olmalısınız. Tercihen HTML, CSS ve JavaScript bilmeniz ve UI Kit, Bootstrap gibi kütüphaneleri kullanarak oyun içi panel oluşturmanız da sizin için bir artıdır. Temel düzeyde MYSQL dilini bilmeli ve HeidiSQL, Navicat veya PHPMyAdmin kullanabilmelisiniz.

Web Geliştiricisi  ━  En çok ihtiyaç duyduğumuz bölüm diyebilirim. Ben ön yüz alanında çalışıyorum, ancak arka yüz alanında pek bilgim yok. İstenileni yapabilmeli ve oyunla bağlantı kurabilmelidir. PHP dilini bilmelidir. ASP.net, MySQL gibi dillerde temel bilgisi olması bir artı olacaktır.

Video Ekibi  ━  Bu kişinin ekibe girmesi gerekmez. İyi bir çalışma çıkartacaksa para da verebiliriz çünkü az sayıda yapacak. Bu kişinin gönüllü olarak ciddi ve gerçek roleplay projesine destek vermesi tercihimizdir. Videoları biz çekeceğiz. Sunucu standardına uygun şekilde montaj yapabilmesi ve dosyayı tekrar bize göndermesi isteğimizdir.

Yönetici  ━  Oyunda belirli bir bölümün yöneticisi olacaktır. Rol anlayışının üst düzey olması gerekmektedir. Görev alacağı bölüme göre görevleri uzundur. Bu yüzden gereksinimleri benimle iletişime geçerek öğrenebilirsiniz.

3D Tasarımcı  ━ Her türlü modeli (araba, karakter, obje vb.) isteklerimize yönelik, gerçekçi ve Low Quality (Düşük Kalite)de GTA:SA havasına uygun şekilde yapabilecek, Blender veya 3ds Max gibi profesyonel programları kullanabilen, collision dosyalarını ekleyebilen ve modeli sunucu yönetimine oyun içi kullanılabilir olarak sunabilecek kişiler arıyoruz.

Bu akşam ya da yarın hazırlamayı planladığım infografik bir yol haritasıyla sunucuda neler olacağını daha iyi öğrenebileceksiniz. Yetkili dökümanlarına erişmek için önce ekibe katılmak ve anlaşmak gerekir.

Discord: Oner#6204
Facebook: Tıkla
Steam: Tıkla

Roleplay dünyasında değişime hazır mısın?
çok yakında geliyoruz.
Son düzenlenme: 17 Ağustos 2020, 15:52:47 Oner
Discord: Ascendency#7970

Oner

3D tasarımcı pozisyonunda insanlar arıyoruz. Detaylı bilgi konuda bulunuyor.

Oner

Oner

Vupsen

Alıntı yapılan: Bölüm Kuralları
10 günü geçen konulara cevap gelmediği taktirde konu sahibi tarafından konu altına güncel yazılmazsa konu kilitlenip, kilitli konular bölümüne taşınacaktır.

K/A