GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

Üniversite [Genel]

Başlatan Prisonero, 01 Mart 2017, 01:13:03

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Prisonero

Bu başlık altından üniversiteye dair her şeyi (anılarınız, resimleriniz, notlarınız vb.) paylaşıp, üsluplu ve kurallara uygun bir şekilde sohbetler edebilir, tartışabilirsiniz.

r4gnar

AİBÜ İİBF'de okuyan, okuyacak varsa elimde vize ve final soruları var birçok hocanın ulaşabilirsiniz

trabzon

Hedeflerinize ulaşmanız dileğiyle , arkadaşlar. :)

r4gnar

Hedefim olmasa da bu üni, buradayız yapacak birşey yok :D

TheHunter

KONYA - Şelçuklu Üniversitesi / Turzim İşletmeciliği (4 Yıllık / Normal Öğretim) okuyorum

Bazıları gelip krallık ilan etmiş....

Unutma sen kısa paçalı don ile gezerken, biz piyasada Tanrıydık, sen yokkende biz vardık, sen gittikten sonrada burada olacağız.

-TheVeKToRs

Lé Spîke

Arkadaşlar ben yazılım mühendisi olmak istiyorum. Hangi derslere ağırlık vermeliyim? Üniversite kredi sistemine geçmiş galiba bu sistem nedir neyin işidir? Ygl/LYS kalktı biliyorsunuz. Nasıl bir tercih ve sınav beni bekliyor? Hangi okul benim için daha doğru olur. Gereklimi bilmiyorum ama KONYA'da yaşıyorum.

Not: yakın zamanda interneti ödeyeceğiz (maaşı bekliyoruz) yazılarımızı okumayı unutmayın ;)
Şu sıralar f@tih internetine bağlanıyorum
Son düzenlenme: 28 Eylül 2017, 21:47:32 DeliOqlan

Levi

Yazılım mühendisliği puanı FM üzerinden hesaplanıyor. Bir kez daha değişmez ise şuan ki sistemde matematik ve Türkçe'ye ağırlık göstermelisin. Diğer derslerden de sorular çözmelisin ama matematik yazılım için çok gerekli bir ders.

Ortada bir sınav olacak tabi ki de bu kadar öğrencinin elenmesi lazım değil mi? :) O yüzden bütün işi haziran ayında bir hafta sonu hallederler büyük ihtimal. Sistem yine aynı fakat sadece derslerin ağırlık puanları değişti. Taban puan biraz düşürülmüş o kadar. Pek bir değişiklik yok aslında. Sadece mart ayında çalışmamız gereken bir YGS sınavı yok artık.

"I'm the best damn thing that your eyes have ever seen."

Lé Spîke

Alıntı yapılan: Levi - 28 Eylül 2017, 21:58:34

Yazılım mühendisliği puanı FM üzerinden hesaplanıyor. Bir kez daha değişmez ise şuan ki sistemde matematik ve Türkçe'ye ağırlık göstermelisin. Diğer derslerden de sorular çözmelisin ama matematik yazılım için çok gerekli bir ders.

Ortada bir sınav olacak tabi ki de bu kadar öğrencinin elenmesi lazım değil mi? :) O yüzden bütün işi haziran ayında bir hafta sonu hallederler büyük ihtimal. Sistem yine aynı fakat sadece derslerin ağırlık puanları değişti. Taban puan biraz düşürülmüş o kadar. Pek bir değişiklik yok aslında. Sadece mart ayında çalışmamız gereken bir YGS sınavı yok artık.

2 sene sonra gireceğim bu sene sonunda sayısal mi sözel mi seçeceğim? Yani hangisi lazım olur. Birde FM harf notu kaç puana denk geliyordu. Düşük degilmi? Son 1 soru daha şimdiden Java ve C# ogrenirsem ve temel matematik bilgim olursa bu diplomayı alabilir miyim?

Levi

Alıntı yapılan: DeliOqlan - 28 Eylül 2017, 22:08:01

Alıntı yapılan: Levi - 28 Eylül 2017, 21:58:34

2 sene sonra gireceğim bu sene sonunda sayısal mi sözel mi seçeceğim? Yani hangisi lazım olur. Birde FM harf notu kaç puana denk geliyordu. Düşük degilmi? Son 1 soru daha şimdiden Java ve C# ogrenirsem ve temel matematik bilgim olursa bu diplomayı alabilir miyim?

Temel matematik ile mühendislik düşünüyorsan hiç düşünme. Ayrıca eğer anadolu lisesinde okuyorken programlama öğrenmen sadece üniversitede işini kolaylaştırır, tabi kazanabilirsen. Ha bir de Türkçe kaynakların azlığı sebebiyle ingilizce de öğrenmelisin.

"I'm the best damn thing that your eyes have ever seen."

Lé Spîke

Alıntı yapılan: Levi - 28 Eylül 2017, 22:45:58

Temel matematik ile mühendislik düşünüyorsan hiç düşünme. Ayrıca eğer anadolu lisesinde okuyorken programlama öğrenmen sadece üniversitede işini kolaylaştırır, tabi kazanabilirsen. Ha bir de Türkçe kaynakların azlığı sebebiyle ingilizce de öğrenmelisin.

Ya matematik önemli değil ben kafa yorarim öğrenirim + İngilizcede sorun değil İngilizcem iyi. Kaynaklarına bakarak aslında C# ve Java öğrenmem gerekir diye düşünüyorum.

Ozy

Kırşehir - Ahi Evran üniversitesi Mezun oldum

wanderer

Herhangi bir üniversitede İDE veya AKE veyahut herhangi bir başka dil edebiyat bölümü okuyan var mı?

Misanthropy

2 yıllık mezun hayat tadından sonra üniversite update attık bakalım. Karabük Safranbolu da olanlar varsa 1 çay kahvenizi içeriz 😊

lev

Dokuz Eylül Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Tınaztepe dağında rüzgarla mücadele ederek okumaya çalışıyorum