GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi
20 Ocak 2025, 13:33:38

Pisa Sistemi?

Başlatan Lé Spîke, 19 Ocak 2018, 09:26:41

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Lé Spîke

Merhaba arkadaşlar. Ben Konya'da bir imam hatip öğrencisiyim. 9.sınıf güzel geçmişti ama 10.sınıfta bizim okula pisa sistemini getirdiler. Bu uluslararası bir sınavmış ve Konya'da bunu başarabilecek öğrenci var mı diye bizim üzerimizde denemek istemişler. (Bize anlatılanlar o şekilde) Ve bu Pisa sistemi sadece 10.sınıf için değil tüm sınıflar için söz konusu. Pisa sistemi ne diyecek olursak ben de tam bilmiyorum ama galiba yoruma dayalı sorularmış. Tamam edebiyatta olur. Coğrafyada olur. Ama Matematik'in neresini yorumlayalım? Zaten sordukları soru:

Alıntı
A(3,3)
B(1,2)
C(3,8)
D(2,5)
AB Ortak alanı ile CD ortak alanının 2 katının 5 eksiğini bulunuz.  :maalesef:

(Soru temsilidir. Ancak bu tarz sorular karşımıza geliyor.)

Birde işin içine pisa girince:

Alıntı

Ahmet'in konumu (2,8)'dir. Mehmet'in konumu (4,8)'dir. Ali'nin konumu(1,1) olduğuna göre Ali'ye Ahmet ve Mehmet'in arasına geçmesi söyleniyor. Bunun sonucunda Ahmet'in yeni konumu nedir?
(Böyle bir soru cidden çıktı)

Gelde çöz.  :@

Sırf bu sisteme alışamadım diye dönemim heba oldu :maalesef:

Matematik'te sayısal olarak çalışıyoruz sözel çıkıyor. Birde Pisa sistemi öğrencinin harfi harfine bilmesini şart koşuyor. Kimya sınavında mesela

Alıntı

H2O + NaCl karışımınının sonuçlarını yazınız
(Bu temsilidir. Sorular bu şekilde geldi ama tam verdiklerini hatırlamıyorum)

Bu tarz sorular soruluyor. İşin içine Pisa giriyor ve Hoca ile aramızdaki diyalog:

Alıntı

-Arkadaşlar bir harf bile yanlış, eksik olursa soruyu iptal ederim. Puan alamazsınız.
+Hocam 1 harf artımız olursa ne olur?
-Tam puan alırsınız. Sorunun puanı neyse o.

:allaalla: Bir de bu Pisa sistemi yanlış duymadıysam 2.dönem ve 11.sınıfa geçtiğimde de yani 2018 -2019 eğitim öğretim yılında da bizim okulda olacakmış. Gel de oku  :@

Sizin bu sistem hakkındaki bilgileriniz nelerdir? Görüşlerinizi almak isterim.

Jarveus

Bir eğitimci olarak , sistemin içini ve dışını seviyim ya..ne eziyet çektirdiler size , bunu anlatabilecek hoca olduğu zaman gelsin :)

155

mtb

Alıntı yapılan: Jarveus - 19 Ocak 2018, 21:46:37

Bir eğitimci olarak , sistemin içini ve dışını seviyim ya..ne eziyet çektirdiler size , bunu anlatabilecek hoca olduğu zaman gelsin :)

2017-2025