GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi
20 Ocak 2025, 23:57:03

Oyunlarda Gereksiz Kasma

Başlatan ReaptioS, 08 Temmuz 2020, 16:20:51

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ReaptioS

Merhaba!

Son 2 aydır oyunlarda kasma sorunum başladı. Full ayarlarda oynadığım oyunların bile kastığını görünce çileden çıktım. Aklınıza gelebilecek tüm çözümleri denedim. Onlarca yöntem denedim kasayı temizledim ama nafile.

Oyuna giriyorum 2 veya 3 dakika full akıcı oynuyorum. Sonra bir anda kasma başlıyor. Sorunu nasıl çözeceğim. Format atmak istemiyorum. Çözümü söyleyen veya yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

(Örnek olarak 2 Ay öncesinde GTA V'i son ayarlarda full akıcı oynarken şuan en düşük ayarlarda bile kasma sorunu yaşıyorum.)

Sistem özelliklerim:

https://prnt.sc/te3ido

Ekran Kartım: Nvidia GT 720
Son düzenlenme: 08 Temmuz 2020, 16:23:05 ReaptioS
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Artık Bir Ölü.

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

DracDonix

Arka plan uygulamaları aşırı CPU gebertiyor olabilir. Temizinden bir bilgisayarını temizle derim.

İmzanız forum kurallarına uymamaktadır. (daha küçük boyutta bir imza seçiniz.)

nikobernoo

İşlemcinin fanını güzelce temizle arasında toz kıl falan kalmasın işlemcin ısındığından dolayı kasıyordur içini temizlersen eski gücüne döndüğünü görüceksin.

Please (g)old days, come back.

ReaptioS

Bilgisayarı temizlerken detaylı temizlemedim. İşlemci fanı toz dolu bildiğiniz yupak yupak onları temizlesem fark yaratırmı? Aslında korkuyorum fazla ellemekten. Çünkü bir şey bozulursa bir ton masraf çıkar.

Birde Sıcaklık değerli normaldeyken böyle;

https://prnt.sc/te7xaz

Oyuna girdikten sonra GPU Diyot 80-85 lere kadar çıkıyor.

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Artık Bir Ölü.

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

ReaptioS

Basitinden minecraft açıp denedim değerler bu şekilde %96 diyor  https://prnt.sc/te9i7l hiç normal değil ne yapabilirim? Fan hızlarını arttırsam sorun çözülürmü.  Çünkü fanlar hiç ses çıkarmıyor.
Son düzenlenme: 08 Temmuz 2020, 21:20:46 ReaptioS
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Artık Bir Ölü.

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

TITAN_

Sıcaklık değerin minecraft gibi bir oyuna göre  yüksek. En iyisi MSI Afterburner programını indirip fan hızını AUTO'ya alman. Sıcaklık arttığı zaman otomatik fan hızını kendisi yükseltecektir. Kasma sorunlarıda sıcaklığın fazla olmasından dolayıdır büyük ihtimalle.
Son düzenlenme: 08 Temmuz 2020, 23:00:52 TITAN_

ReaptioS

Alıntı yapılan: TITAN_ - 08 Temmuz 2020, 22:52:04
Sıcaklık değerin minecraft gibi bir oyuna göre  yüksek. En iyisi MSI Afterburner programını indirip fan hızını AUTO'ya alman. Sıcaklık arttığı zaman otomatik fan hızını kendisi yükseltecektir. Kasma sorunlarıda sıcaklığın fazla olmasından dolayıdır büyük ihtimalle.

Sonuç aynı.
Son düzenlenme: 08 Temmuz 2020, 23:59:47 ReaptioS
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Artık Bir Ölü.

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

ReaptioS

Format attım bir süre yükselmedi bir anlık hevesle sevindim. Ama 5 dk sonra geri fırladı. Eğer kesin çözüm işlemci fanını temizlemek diyorsanız risk alıp deniyeceğim.

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Artık Bir Ölü.

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

ReaptioS

Alıntı yapılan: DracDonix - 08 Temmuz 2020, 16:57:30
Arka plan uygulamaları aşırı CPU gebertiyor olabilir. Temizinden bir bilgisayarını temizle derim.

Sıfırladım Sonuç aynı.
Son düzenlenme: 09 Temmuz 2020, 00:51:55 ReaptioS
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Artık Bir Ölü.

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Enkei

Bahsettiğin sorun tamamen ısınma kaynaklı diye düşünüyorum. Şöyle açıklayayım, donanımızın belirli bir ısınma kapasitesi vardır. Bu kapasitenin üzerine çıkıldığı anda donanım zarar görmeye başlıyor, hatta kullanılamaz hale bile gelebiliyor. Windows ise bunu önlemek adına yeterli soğutma sağlanmadığı durumlarda bilgisayarınızın gücünü kısıyor ve ısı düşüşü sağlıyor. Haliyle bilgisayarın performansı düşüyor. Hatta bizim bildiğimiz klasik "mavi ekran" hatalarının sebebi bile bu. Donanımın aşırı yüklenme sonucu zarar görmemesi adına bilgisayarın kendisini kapatması diyebiliriz. Benzer bir problemi eski bilgisayarımda yaşamıştım. Detaylı bir temizlik yaptıktan sonra adeta bilgisayar kendine gelmişti. Sana önerebileceklerim:

- Kasanın içerisini açıp elektrik süpürgesi ile en düşük ayarda güzelce temizle.
- Fan giriş ve çıkışlarınızı yaklaşık 4-5 dakika süpürge ile çektikten sonra tam tersi bir şekilde hava üfleyerek temizle. Bazı süpürgelerde böyle bir özellik bulunuyor, eğer yoksa sıcak tarafı açılmamış saç kurutma makinesi de iş görür.
- Kasayı veya laptopu etrafı yeterince geniş bir yere konumlandırın ki hava giriş-çıkışları rahat olsun. Eğer laptop ise fan çıkışlarını kapatmamaya dikkat et.

Bunları yaparken bilgisayarın soğuk olmasına dikkat etmeni tavsiye ederim. Yani bilgisayar hala sıcakken bu dediklerimi yapma, ters bir akım oluşup sistemine zarar verebilir.

ReaptioS

Alıntı yapılan: Enkei - 09 Temmuz 2020, 01:42:28
Bahsettiğin sorun tamamen ısınma kaynaklı diye düşünüyorum. Şöyle açıklayayım, donanımızın belirli bir ısınma kapasitesi vardır. Bu kapasitenin üzerine çıkıldığı anda donanım zarar görmeye başlıyor, hatta kullanılamaz hale bile gelebiliyor. Windows ise bunu önlemek adına yeterli soğutma sağlanmadığı durumlarda bilgisayarınızın gücünü kısıyor ve ısı düşüşü sağlıyor. Haliyle bilgisayarın performansı düşüyor. Hatta bizim bildiğimiz klasik "mavi ekran" hatalarının sebebi bile bu. Donanımın aşırı yüklenme sonucu zarar görmemesi adına bilgisayarın kendisini kapatması diyebiliriz. Benzer bir problemi eski bilgisayarımda yaşamıştım. Detaylı bir temizlik yaptıktan sonra adeta bilgisayar kendine gelmişti. Sana önerebileceklerim:

- Kasanın içerisini açıp elektrik süpürgesi ile en düşük ayarda güzelce temizle.
- Fan giriş ve çıkışlarınızı yaklaşık 4-5 dakika süpürge ile çektikten sonra tam tersi bir şekilde hava üfleyerek temizle. Bazı süpürgelerde böyle bir özellik bulunuyor, eğer yoksa sıcak tarafı açılmamış saç kurutma makinesi de iş görür.
- Kasayı veya laptopu etrafı yeterince geniş bir yere konumlandırın ki hava giriş-çıkışları rahat olsun. Eğer laptop ise fan çıkışlarını kapatmamaya dikkat et.

Bunları yaparken bilgisayarın soğuk olmasına dikkat etmeni tavsiye ederim. Yani bilgisayar hala sıcakken bu dediklerimi yapma, ters bir akım oluşup sistemine zarar verebilir.

Dediklerinizi Yaptım. Süpürgeyle çektim ardından kurutma makinesiylede temizledim 100 dereceyi gören GPU Diyot şuan oyundayken 75'i geçmiyor. Tornavida bulunca fanı söküp tam detaylı temizlik yapıcam ondan sonra hiç sorun kalmaz. Yorumlarınız için teşekkürler. KK+

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Artık Bir Ölü.

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬