GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi
20 Nisan 2025, 12:35:36

Gtx 1060 3gb vs 6gb?

Başlatan pag, 21 Aralık 2017, 18:10:44

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

WildMan

Ya bunun kesin bir cevabı yok. Nvidia daha uzun süre piyasanın başını tuttu, yıllardır iyi kart dedik mi Nvidia aklımıza geldi. Tabii bunun etkisiyle oyunlardaki destek daha fazlaydı ve hala bazı oyunlar bunu devam ettiriyor. Ama son yıllarda teknolojinin ilerlemesi rekabeti azalttı artık kötü firma, kötü teknoloji yok denecek kadar az. İyi, çok iyi, muhteşem gibi kavramlar yer alıyor artık. Dediğim gibi AMD biraz daha yazılım konusunda özgür ve şuan için daha çok güncelleme alıyor. Ama oyunlardaki optimizasyon olayı daha çok oyunun kullandığı altyapıya göre değişiyor. Bu işlemci bazında da AMD Ryzen serisinin Render'da çok iyi normal işlemlerde Intel'den bir tık düşük olması olayına benziyor. Yani bir oyunda biri iyiyken diğeri daha alt bir performans sergileyebilir. Özetle iki kart da çok iyi kartlar ikisinin de hakkını yiyemeyiz. Ama gerisi tercih ve bütçe meselesi. Ben olsam RX580 alırdım çünkü eğer bir ekran kartı yetmezse atıyorum ikinci el (ucuz olsun diye) bir tane daha alıp Crossfire ile birleştirmeyi tercih edebilirim. Nvidia'da birde SLI köprüsü vs almanız gerekiyor.....

Bu konuşmayı böyle uzatıp götürebilirim. Bu kadar yeterli bence :D
Son düzenlenme: 28 Aralık 2017, 19:41:35 WildMan
Yazılım & Elektronik
PawnoTürk (Kurucu, Geliştirici)

(BNB Soft)

pag

Alıntı yapılan: WildMan - 28 Aralık 2017, 19:40:07

Ya bunun kesin bir cevabı yok. Nvidia daha uzun süre piyasanın başını tuttu, yıllardır iyi kart dedik mi Nvidia aklımıza geldi. Tabii bunun etkisiyle oyunlardaki destek daha fazlaydı ve hala bazı oyunlar bunu devam ettiriyor. Ama son yıllarda teknolojinin ilerlemesi rekabeti azalttı artık kötü firma, kötü teknoloji yok denecek kadar az. İyi, çok iyi, muhteşem gibi kavramlar yer alıyor artık. Dediğim gibi AMD biraz daha yazılım konusunda özgür ve şuan için daha çok güncelleme alıyor. Ama oyunlardaki optimizasyon olayı daha çok oyunun kullandığı altyapıya göre değişiyor. Bu işlemci bazında da AMD Ryzen serisinin Render'da çok iyi normal işlemlerde Intel'den bir tık düşük olması olayına benziyor. Yani bir oyunda biri iyiyken diğeri daha alt bir performans sergileyebilir. Özetle iki kart da çok iyi kartlar ikisinin de hakkını yiyemeyiz. Ama gerisi tercih ve bütçe meselesi. Ben olsam RX580 alırdım çünkü eğer bir ekran kartı yetmezse atıyorum ikinci el (ucuz olsun diye) bir tane daha alıp Crossfire ile birleştirmeyi tercih edebilirim. Nvidia'da birde SLI köprüsü vs almanız gerekiyor.....

Peki ben en iyisi bir süre daha araştırayım,yinede tartışmak isteyen bu konu altında tartışabilir  :D

Nithral

Alıntı yapılan: WildMan - 28 Aralık 2017, 19:40:07

Değerli fikirlerinizi aktardığınız için teşekkürler, hiç sıkılmadan okudum.  :helal:

lacosapalm

Her türlü 6gb ile alacağın performans daha iyi olacak. 1060 6GB günümüzde yükselişe geçen oyunlar için gayet iyi bir ekran kartı.

++ Olarak: Arasında maximum 20 TL olmalı , MSI RX580 GAMING X 8GB Ekran kartını öneririm. Oyunlarda "AMD" ucuz ve yüksek performans sağlıyor. Amd ryzen ve rx580 ile güzel bir sisteme sahip olabilirsin.

Ek Olarak; Kendini tatmin etmek için belirlediğin işlemci ile youtube'a yazarak performanslarını görerek ona göre kendine bir yol çizebilirsin.
Son düzenlenme: 31 Aralık 2017, 11:58:00 lacosapalm
- S O N