GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi
24 Kasım 2024, 21:31:07

Aşırı Isınma

Başlatan Rodeiun, 01 Ağustos 2021, 17:35:37

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Rodeiun

Merhabalar, ekran kartım çok ısınıyor. Modeli: Asus Geforce GTX 1650 (gtx1650-4g-lp-brk). Zaten modeli tam olarak araştırırsanız soğutma bloğu yetersiz ve küçük kalıyor. Fortnite - Apex Legends - PUBG Steam gibi oyunlarda 80 derece oluyor ekran kartı. 80 derece olduğunda bilgisayarın kapanması söz konusu olmuyor. Ayrıca Afterburner fan ayarlarında ekran kartı 75 dereceyi geçince fan hızı otomatik 100 oluyor. Kasanın hava akışı gayet güzel. Arkada egzoz, önde 3, işlemci ve 2 adet 6.5cm ekran kartı fanları olmak üzere toplam 7 adet fan bulunuyor. Bu bilgisayarı bir yakınıma toplattırdım. Ekran kartı için ₺3900 demişti. Para iadesini alabilirsem ekran kartını değiştireceğim. Eğer alamazsam sıvı soğutma düşünüyorum. Sizce sıvı soğutma kaç derece düşürür? Bir diğer alternatif ise ekran kartı iademin olması. Böyle birşey olursa yeni ekran kartı modeli olarak ne alayım sizce?

Westley Roleplay

Format kardeşim format:D

Rodri

Merhaba, iyi marka termal macun alırsan etkili olabilir ve ısıya neden olacak bir sürü etken bulunmakta bunlardan bir kaçını aşağıya yazdım.

1) Termal macun uygulaması yap ve pad'ı kontrol et.
2) Kasa içerisindeki kabloları hava sirkülasyonu oluşabilecek şekilde izole et.
3) Kasa içerisindeki fanları konumlandırırken soğuk havanın kasa içerisindeki bileşenlerin üzerinden sağlıklı bir şekilde geçmesini sağla.

Ek olarak; Yaz aylarında kasaların kapağını sökmeyi tercih ederim daha verimli hava alması için.

Discord: openconsole
Full Stack Developer. - Network Manager.

Rodeiun

Alıntı yapılan: 1337 - 02 Ağustos 2021, 00:12:43
Merhaba, iyi marka termal macun alırsan etkili olabilir ve ısıya neden olacak bir sürü etken bulunmakta bunlardan bir kaçını aşağıya yazdım.

1) Termal macun uygulaması yap ve pad'ı kontrol et.
2) Kasa içerisindeki kabloları hava sirkülasyonu oluşabilecek şekilde izole et.
3) Kasa içerisindeki fanları konumlandırırken soğuk havanın kasa içerisindeki bileşenlerin üzerinden sağlıklı bir şekilde geçmesini sağla.

Ek olarak; Yaz aylarında kasaların kapağını sökmeyi tercih ederim daha verimli hava alması için.

Kasa kapağını söktüm bikeresinde denedim ekran kartı ısısında gram oynama olmadı.
Ben bu sorunun ekran kartıyla alakalı olduğunu düşünüyorum, işlemci o kadar fazla ısınmıyor. Ekran kartında bir anormallik var.
Ekran kartının termal macununu hiç kontrol etmedim, bir ara açıp kontrol etmeyi deneyeceğim.
Kasa içerisinde, ön taraftaki 3 fanın önünde bir sürü kablo var, düzenlemeyi deneyeceğim.

Önerileriniz için teşekkürler, termal macun olayına dikkat edeceğim.

Rexiun

Bende GTX 1660Super Mevcut 73c geçtiğini görmedim. Bilgisayarın içini temizleyip Ekran kartına Cooler Master Mastergel PRO gibi kaliteli bir termal macun alıp bakımını yapman gerekiyor.

Rexiun

Dipnot: yeterli bilgiye sahip değilsen ekran kartını açmanı önermem.

sharax

kitapta yazıyor kardesim kitapta termal maacun

Rodeiun

Alıntı yapılan: Rexiun - 02 Ağustos 2021, 15:45:20
Bende GTX 1660Super Mevcut 73c geçtiğini görmedim. Bilgisayarın içini temizleyip Ekran kartına Cooler Master Mastergel PRO gibi kaliteli bir termal macun alıp bakımını yapman gerekiyor.

Yarın ekran kartı iadesi için görüşeceğim. Geri dönüş yaparım buraya. Eğer iade etmezlerse termal macununu yenileyip sıvı soğutma deneyebilirim belki.

Rexiun

Alıntı yapılan: AloneWarrioR - 02 Ağustos 2021, 21:46:25
Alıntı yapılan: Rexiun - 02 Ağustos 2021, 15:45:20

Yarın ekran kartı iadesi için görüşeceğim. Geri dönüş yaparım buraya. Eğer iade etmezlerse termal macununu yenileyip sıvı soğutma deneyebilirim belki.

Sıvı soğutma işlemcilerde oluyor.

Backup

Bazı virüsler kartlarınız ile sizin haberiniz olmadan mining yapabiliyor. Temiz bir sistem taraması yapabilir misin ? Yada ekran kartını sadece onboard üzerinde çalıştırabilirsen iyi olur.

Rexiun

Alıntı yapılan: Backup - 03 Ağustos 2021, 13:34:08
Bazı virüsler kartlarınız ile sizin haberiniz olmadan mining yapabiliyor. Temiz bir sistem taraması yapabilir misin ? Yada ekran kartını sadece onboard üzerinde çalıştırabilirsen iyi olur.
Onboard ile çalıştırılmasına gerek yok.

Bilgisayar boşta iken Görev yöneticisine gelip GPU, CPU Kullanımlarına bakarmısınız.

Anti-Virüs konusunda "https://www.kaspersky.com.tr/downloads/thank-you/total-security-free-trial#download";

Kendimde bu firmanın İnternet Security ürününü kullanıyorum deneme sürümü olarak kurabilirsiniz. Memnun kalırsanız sonrasında lisans alabilirsiniz.

Tam Tarama Ayarları :

Ardından :

Ardından taramayı başlatabilirsin.
Son düzenlenme: 03 Ağustos 2021, 14:30:25 Rexiun

Rodeiun

Arkadaşlar, yardımlar için teşekkürler biraz para ekleyip ekran kartımın modelini TUF-GTX1650-O4GD6-P-GAMING olarak değiştirdim ve ısı sorunu ortadan kalktı. Belirttiğim oyunlar için aldığım maksimum ısı değeri 60. Bu benim için gayet tatmin edici bir sonuç. Yardımlar için teşekkürler.