GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

[ÇÖZÜM] San Andreas "Cannot Find 800x600x32 Video Mode" Hatası Çözümü

Başlatan lazlow, 11 Mayıs 2020, 15:27:50

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

lazlow

Bu sorun benim de başıma geldiği için hatayı nasıl çözdüğüm hakkında bilgi vereceğim.

Sistemim Windows 10. Steam'den GTA San Andreas indirdim ancak "cannot find 800x600x32 video mode" hatası verdi. İnternette tavsiye ayarları uygulamaya koyuldum: Gerekli dosyaları oyunun yüklü olduğu klasöre ekledim falan. En sonunda gelişmiş görüntü ayarlarından: Bağdaştırıcı> Tüm Modları Listele deyip çıkan seçeneklerden "800x600" işaretlemem gerekiyormuş. Ancak ne var ki çıkan seçenekler arasında "800x600"e dair bir seçenek ne yazık ki yoktu.

Evdeki LCD ekran televizyona bağladım ve 800x600 çözünürlüğü çıktı. Oyuna girip, bilgisayarımdaki çözünürlüğü seçip çıktım. Oyun çalıştı. Ancak televizyonla bağlantısını kesince o seçenek kayboldu ve yine aynı hatayı verdi. En sonunda bu oyunun nasıl kalıcı olarak çözüldüğünü, oyunu kendi bilgisayarımda oynayabilmek için ne yapılması gerektiğini araştırıp buldum.

Uzun araştırmamın sonunda sorunu SilentPatch yükleyerek buldum. O çözümden sonra daha da hata almadım. Bu dosyalar iki tane olacak zaten: SilentPatchSA.asi ve SilentPatchSA.ini şeklinde. SilentPatch'i buradan yükleyebilirsiniz:
[III/VC/SA] SilentPatch

Bu yamayı, San Andreas'tan başka GTA 3 ve Vice City'de de kurabilirsiniz.

Tüm bunları denediniz ve aradığınız çözümü bulamadınız veya herhangi bir şey indirmeden de yapabilir misiniz? Tabii ki yapabilirsiniz!

Kendi bilgisayar ayarlarıma göre söylüyorum, sizinki farklı isimlerle yer alabilir, yine de aşağı yukarı aynı şekilde yer alıyordur diye tahmin ediyorum.

Intel Graphics Control Panel'i açın. Sırasıyla: Ekran > Özel Çözünürlükler adımını takip edin. Genişlik yazan yere 800, Yükseklik yazan yere 600 ve Refresh Rate yazan yere de 60 yazın. Sonra sağ alttan "ekle" seçeneğine tıklayıp çıkın.

Oyuna girin. Oyun küçük bir ekranda açılacak. Oyuna başlamadan oyun içi ayarlardan: Display > Advanced adımını izleyin. Çözünürlük seçeneği 800x600 şeklinde gözükecek. Oraya tıklayın ve en yüksek çözünürlüğü bulup kaydedin.
Son düzenlenme: 02 Haziran 2021, 13:25:20 lazlow

talha0ff

Silent Patch...Bir çok soruna ilaç gibi bir çözüm.
3D evrenindeki oyunları daha oynanabilir hale getiriyor.

Konu için teşekkürler.

Kleachynas

South Country Roleplay - Level 1 Helper
Grafik & Dizayn

Impeccable

lazlow

Alıntı yapılan: Impeccable - 29 Mayıs 2021, 16:40:05
Paylaşım için teşekkürler.:helal:
Yorumun için teşekkürler, bu sorun için alternatif yol bulmuştum ve bu konuya eklemeyi unutmuştum. Yorumun sayesinde onu da ekledim. :helal: