GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

Sublime Text 3 ile Pawno Kodlama

Başlatan Vanity, 17 Nisan 2020, 14:37:28

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Vanity

Sublime Text 3 ile Pawno Kodlama

Merhaba, bu konumda sizlere Sublime Text 3 ile Pawno Kodlaması nasıl yapılır, PAWN eklentisi nasıl kurulur bunlardan bahsedeceğim. Umarım işinize yarar, bu bilgileri yabancı kaynaktan bulup türkçeleştirdim. (Kaynak)

Aşağıdaki yazdığım işlemleri sırayla yapın.

1- Sublime Text 3'ü indirin ve kurun.
2- Sublime Text 3 ile kodlama yapmayı sağlayan bu eklentiyi indiriyoruz.
3- Sublime Text 3'ü bir kere açın ve kapatın.
4- CTRL+R yapıp çıkan kısma %appdata% yazın ve aratın. Karşınıza bir sürü dosya gelir, oradan Sublime Text 3 klasörünü bulun, açın ve yüklediğimiz eklentiyi Installed Packages klasörünün içine atın. (Sublime Text 3'ü yeniden başlatın)
5- Şu kısımlara gidin; Preferences > Package Control karşınıza çıkan bölüme Install Package yazın ve enter tuşuna basın. Karşınıza yeni bir bölüm açılana kadar bekleyin, açılan kısıma pawn yazıp Pawn Syntax'ı seçin.
6- Şu işlemleri yapın; View > Syntax > Pawn veyahutta sağ altan seçebilirsiniz.
7- Şu işlemleri yapın; Tools > Build System > New Build System karşınıza bir kod gelecektir, o kodu CTRL+A ile seçin, aşağıdaki verdiğim kodu kopyalayarak diğer kodla değiştirin.

PAWN Kodu: Seç
{
"cmd": ["pawncc.exe", "-i includes", "$file", "-;+"],
"path": "C:/path/to/pawno/folder"
}

8- path kısmını pawno klasörünüz nerede ise o şekilde değiştirin ve \ işaretlerini / olarak değiştirmeyi unutmayın. (Örnek C:/Genel/test server/pawno)
9- CTRL + S ile kayıt edin ve programı yeniden başlatın. (CTRL+S yaptığınız zaman nereye kayıt etmeniz  gerekiyorsa o bölüm direk geliyor alt kısımdan dosya ismini 'pawn' olarak değiştirin)
10- Şu işlemleri yapın; Tools > Build System > pawn (Compile işlemini CTRL+B ile yapabilirsiniz.)

Pentagon

Eski oyun modumu sublime text 3 ile kodladım bir web developer olarak en çok kullandığım programdır kendisi.
Lakin ne yazık ki i ğ ç ö ü gibi Türkçe karakterlerde sıkıntı çıkartıyor..
Onun dışında kesinlikle harika bir yol!

Anlatım için teşekkürler.

Snake

Bu program yerine atom editör kullanmak daha mantıklı gibi geliyor, hem türkçe karakter sorunuda bulunmuyor. Yinede paylaşım için teşekkürler.

Vanity

Eklentiyi Kaynak kısmından indirebilirsiniz.