GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi
28 Kasım 2024, 20:51:19

MySQL Bağlantısı Kurma

Başlatan Lé Spîke, 12 Eylül 2017, 23:58:27

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Lé Spîke

Herkese merhabalar. Ben DeliOqlan. Bu konuda MySQL Bağlantısı kurmayı anlatacağım. Başlayalım.

MySQL Bağlantısı Kurma

Komutları [code ] tagı içerisinde paylaşacağım.

Bu komutlar ile MySQL komutunu içeren includemizi tanıtıyoruz. Bu Kodlar En Başa Yazılmalıdır.
#include <a_mysql>

a_mysql includemizi tanıttığımıza göre şimdi MySQL Ayarlarımızı yapalım. Bu kodlar #include kodlarının alt tarafına yazılmalıdır.
#define SQL_HOST "localhost"
#define SQL_USER "root"
#define SQL_PASS ""
#define SQL_DB "delioqlan"

Şimdi burayı biraz açalım.

SQL_HOST "localhost"

kodu sizin MySQL bağlantısı yapacağınız IP Adresidir.

SQL_USER "root"

kodu sizin MySQL bağlantısında kullandığınız Kullanıcı adıdır.

SQL_PASS ""

kodu sizin MySQL bağlantısında kullandığınız Şifredir.

SQL_DB "delioqlan"

kodu sizin MySQL bağlantısında kullandığınız veritabanı adıdır.

Sıradaki adımda MySQL verimizi atıyoruz: Yine modda #define kısımlarının altına.
new MySQL:mysqlC;

Gelelim şimdiki adımımıza. Bu adımımızda MySQL bağlantısını yapacağız.

Eğer bir GameMode kodluyorsanız bunu;
public OnGameModeInit()
{
mysqlC = mysql_connect(SQL_HOST, SQL_USER, SQL_PASS, SQL_DB); // MySQL Bağlantısı Yapılıyor.

if(mysql_errno(mysqlC) == 0) // MySQL Bağlantısı Başarılı İse:
{
print("MySQL Bağlandı"); // CMD Ekranına Yazı Yazdırdık.
}
else // MySQL Bağlantısı Başarısız İse:
{
print("MySQL Bağlanamadı"); // CMD Ekranına Yazı Yazdırdık.
}
return 1;
}

Eğer bir FilterScript Kodluyorsanız bunu kullanmalısınız.

public OnFilterScriptInit()
{
mysqlC = mysql_connect(SQL_HOST, SQL_USER, SQL_PASS, SQL_DB); // MySQL Bağlantısı Yapılıyor.

{
}
{
}
return 1;
}

Tüm Kodlar Bir Arada:

#include <a_samp>
#include <a_mysql>

#define SQL_HOST "localhost"
#define SQL_USER "root"
#define SQL_PASS ""
#define SQL_DB "delioqlan"

new MySQL:mysqlC;

public OnGameModeInit()
{

{
}
{
}
return 1;
}

Evet bu derste MySQL Bağlantımızı yaptırdık.

EKSİKLERİM/HATALARIM Olursa Yazınız.
Son düzenlenme: 13 Eylül 2017, 21:57:05 DeliOqlan

Jawié

Eline sağlık. İçeriğini biraz zenginleştir. Sadece mysql anlatmışsın ki konu başlığı pawn dersleri. Mysql daha ileride gelmeliydi. Pawn öğrenmek isteyen kişi mod yazmak da ister. Modu oluşturmadan kayıt sistemine atlamışsın. Veri çekmeyi, güncellemeyi falan da göster. Ayrıca define ile tanımlayıp işi pratiğe dökmüşsün, define ne işe yarar, neyin nesi onu anlatman gerekiyor.

Lé Spîke

Alıntı yapılan: Jawié - 13 Eylül 2017, 11:25:57

Eline sağlık. İçeriğini biraz zenginleştir. Sadece mysql anlatmışsın ki konu başlığı pawn dersleri. Mysql daha ileride gelmeliydi. Pawn öğrenmek isteyen kişi mod yazmak da ister. Modu oluşturmadan kayıt sistemine atlamışsın. Veri çekmeyi, güncellemeyi falan da göster. Ayrıca define ile tanımlayıp işi pratiğe dökmüşsün, define ne işe yarar, neyin nesi onu anlatman gerekiyor.

Teşekkür ederim. İleride zaman buldukça konuyu sürekli güncelleyeceğim. Modu oluşturmak içinde ben kayıt sistemi anlatmayı düşünmüştüm ilk başta ama önce bağlantıyı anlatmam gerektiğini düşündüm. Dediğin gibi her kodu ayrı ayrı tanımlayıp konumu düzelteceğim. Tekrar teşekkürler.

ace

C:\Users\Joker\Desktop\HP Ortak Mod\gamemodes\HirsizPolis.pwn(16) : error 010: invalid function or declaration
C:\Users\Joker\Desktop\HP Ortak Mod\gamemodes\HirsizPolis.pwn(132) : warning 213: tag mismatch
C:\Users\Joker\Desktop\HP Ortak Mod\gamemodes\HirsizPolis.pwn(134) : warning 213: tag mismatch

Hata Aldım Çözümünü Biliyormusnuz  :maalesef:

Lé Spîke

Alıntı yapılan: ByJoKeR - 13 Eylül 2017, 18:21:56

C:\Users\Joker\Desktop\HP Ortak Mod\gamemodes\HirsizPolis.pwn(16) : error 010: invalid function or declaration
C:\Users\Joker\Desktop\HP Ortak Mod\gamemodes\HirsizPolis.pwn(132) : warning 213: tag mismatch
C:\Users\Joker\Desktop\HP Ortak Mod\gamemodes\HirsizPolis.pwn(134) : warning 213: tag mismatch

Kodlar?

ace

Alıntı yapılan: DeliOqlan - 13 Eylül 2017, 18:22:28

Alıntı yapılan: ByJoKeR - 13 Eylül 2017, 18:21:56

Kodlar?

SQL_HOST "localhost"
Buyrun

Lé Spîke

modunuzun başında #include <a_mysql> ekleyiniz.

Altına new MySQL:mysqlC; ekleyiniz.

ace

Alıntı yapılan: DeliOqlan - 13 Eylül 2017, 18:25:18

PAWN Kodu: Seç
C:\Users\Enes\Desktop\HP Ortak Mod\gamemodes\HirsizPolis.pwn(17) : error 010: invalid function or declaration
C:\Users\Enes\Desktop\HP Ortak Mod\gamemodes\HirsizPolis.pwn(20) : error 021: symbol already defined: "mysqlC"
C:\Users\Enes\Desktop\HP Ortak Mod\gamemodes\HirsizPolis.pwn(133) : warning 213: tag mismatch
C:\Users\Enes\Desktop\HP Ortak Mod\gamemodes\HirsizPolis.pwn(135) : warning 213: tag mismatch

Bu Sefer Bu Kodları Alıyorum

FrankTR

Eline sağlık ancak veritabanı oluşturma, veritabanında tablo oluşturma, tabloya veri kaydetme ve tablodan veri çekme gibi işlevleri de göstersen daha iyi bir anlatım olacağı düşüncesindeyim. Yararlı bi konu.

Lé Spîke

Alıntı yapılan: ByJoKeR - 13 Eylül 2017, 18:28:04

Alıntı yapılan: DeliOqlan - 13 Eylül 2017, 18:25:18

PAWN Kodu: Seç
C:\Users\Enes\Desktop\HP Ortak Mod\gamemodes\HirsizPolis.pwn(17) : error 010: invalid function or declaration
C:\Users\Enes\Desktop\HP Ortak Mod\gamemodes\HirsizPolis.pwn(20) : error 021: symbol already defined: "mysqlC"
C:\Users\Enes\Desktop\HP Ortak Mod\gamemodes\HirsizPolis.pwn(133) : warning 213: tag mismatch
C:\Users\Enes\Desktop\HP Ortak Mod\gamemodes\HirsizPolis.pwn(135) : warning 213: tag mismatch

Bu Sefer Bu Kodları Alıyorum

new MySQL:mysqlC; iki kere tanıtmış sınız bunu silin. a_mysql.inc dosyanızı güncelleyin.

Lé Spîke

Dersler Ayrı konular içerisinde verilecektir.

FelleR

Inappropriate

mysqlc_ping() komutunu kullansam bile cmd ekranında file or function not found uyarısı veriyor, sebebi nedir?

Full Stack Developer
deniztemekoglu.com

KAYBETMEYEN

Başarılı yeni kişilere yol gösterecektir.

maXpoWer

Yararlı konu Teşekkürler.

Serhan Buz (maXpoWer)
Since 2009