GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

Format Methodu [KISA & MACRO]

Başlatan cngznNN, 24 Haziran 2019, 17:41:11

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cngznNN

Merhaba PawnoTürk ailesi ve sevgili Pawn Coderler. Bu yazımda sizlere format methodunu en kısa hale nasıl getirebiliriz? sorusunun cevabını yanıtlayacağım.

#define formatex(%0,%1,%2) new %0[%1]; format(%0,%1,%2)
#define format:(%0,%1) new %0[128]; format(%0,sizeof(%0),%1)

// Örnek Kullanım
public OnGameModeInit()
{
formatex(test1, 6, "Test1"); // Bu method değişkene verdiğiniz 6 karakter uzunluğunda tanımlar.
format:(test2, "Test2"); // Bu method değişkeni 128 karakter uzunluğunda otomatik tanımlar.
print(test1);
print(test2);
return 1;
}

Umarım işinize yarayıp vakitten kazanç sağlamıştır.

Developer
Ücretli script.

cngznNN

Alıntı yapılan: Buzz - 24 Haziran 2019, 17:47:16

Aynısını paylaştım zaten. https://www.pawnoturk.com/forum/anlatimlar/format-methodunu-makro-ile-kullanma/

Kodlara bakarsanız aynısı olmadığını değişken tanımlamaya gerek duyulmadan methodun içerisine direkt yazılarak değişken oluşturulduğunu daha iyileştirilmiş şekilde kodlandığını anlarsınız.

Developer
Ücretli script.

Buzz

Alıntı yapılan: cngznNN - 24 Haziran 2019, 17:49:10

Aynısını paylaştım zaten. https://www.pawnoturk.com/forum/anlatimlar/format-methodunu-makro-ile-kullanma/

Kodlara bakarsanız aynısı olmadığını değişken tanımlamaya gerek duyulmadan methodun içerisine direkt yazılarak değişken oluşturulduğunu daha iyileştirilmiş şekilde kodlandığını anlarsınız.

İyileştirilmiş şekil değil, sadece kullanım alanının geniş halini paylaşmışsınız. Bu bir fonksiyon değil ki kötü iyi diye tartışasın, neyse paylaşım için teşekkürler.

cngznNN

Alıntı yapılan: Buzz - 24 Haziran 2019, 17:50:07

Alıntı yapılan: cngznNN - 24 Haziran 2019, 17:49:10

İyileştirilmiş şekil değil, sadece kullanım alanının geniş halini paylaşmışsınız. Bu bir fonksiyon değil ki kötü iyi diye tartışasın, neyse paylaşım için teşekkürler.

İyileştirmeden kasıt boyut düşürüp daha az kod yazmaktır. Gördüğüm kadarıyla bir iğneleme peşindesiniz burası yardımlaşma platformu birbirimize yardım etmemiz gerekir, İyi forumlar.

Developer
Ücretli script.

_Code

Anlatım için teşekkürler.

Bu konu bazılarımızın işine çok yarayacaktır.

SA:MP Turkiye CnR IP: server.sampturkiyecnr.com:7777

NexoR

Ben bu tarz kullanıyorum hem kod kısa hemde ekleme yapabiliyorsunuz.

#define f:%0(%1,%2) new %0[%1]; format(%0, sizeof(%0), %2)
#define fe:%0(%1) format(%0, sizeof(%0), #%s%1)

Kullanım:

f:sz(500, "Burak: %d - ", 1);
fe:sz("User: %d", sz, 2);
printf(sz);

Çıktı:

Ben: 1 - User: 2
Son düzenlenme: 24 Haziran 2019, 19:25:23 NexoR

cngznNN

Alıntı yapılan: 2PAC_ - 24 Haziran 2019, 18:31:24

Anlatım için teşekkürler.

Bu konu bazılarımızın işine çok yarayacaktır.

Ben teşekkür ederim.

Alıntı yapılan: NexoR - 24 Haziran 2019, 19:21:31

Ben bu tarz kullanıyorum hem kod kısa hemde ekleme yapabiliyorsunuz.

#define f:%0(%1,%2) new %0[%1]; format(%0, sizeof(%0), %2)
#define fe:%0(%1) format(%0, sizeof(%0), #%s%1)

Kullanım:

f:sz(500, "Burak: %d - ", 1);
fe:sz("User: %d", sz, 2);

Çıktı:

Ben: 1 - User: 2

Anlatımın için teşekkür ederim umarım fayda sağlar.

Developer
Ücretli script.

Ryroz

Asena

Forumdaki Buzz adlı arkadaş bu konuyu zaten açtı. Eğer sistemin daha iyileştirilmiş şeklini yapabiliyorsanız bunu konu altında belirtebilirdiniz.  Yine de, paylaşım için teşekkürler.

Control, is overrated.

cngznNN

Alıntı yapılan: Petrova - 25 Haziran 2019, 08:11:48

Forumdaki Buzz adlı arkadaş bu konuyu zaten açtı. Eğer sistemin daha iyileştirilmiş şeklini yapabiliyorsanız bunu konu altında belirtebilirdiniz.  Yine de, paylaşım için teşekkürler.

Buzz adlı arkadaşın açtığı konudaki kodlara bakarsan bu konudaki kodlardan ve işleyişinden farklı olduğunu görürsün. Bir konuda makroyu kullanmak için önceden değişken belirtmeniz gerekiyor bir konuda böyle bir zorunluluk yok. Konu başlığınada bakarsanız "KISA" yazdığını görürsünüz. Bir ev sistemini düşünün milyonlarca alternatifi var fakat aynı konu altında mı paylaşıyorlar? Sizden ricam temiz kod yazmayı bilmeyen arkadaşlar yorum yapıp konuyu kirletmesin lütfen.

Developer
Ücretli script.

Asena

Alıntı yapılan: cngznNN - 25 Haziran 2019, 08:39:08

Buzz adlı arkadaşın açtığı konudaki kodlara bakarsan bu konudaki kodlardan ve işleyişinden farklı olduğunu görürsün. Bir konuda makroyu kullanmak için önceden değişken belirtmeniz gerekiyor bir konuda böyle bir zorunluluk yok. Konu başlığınada bakarsanız "KISA" yazdığını görürsünüz. Bir ev sistemini düşünün milyonlarca alternatifi var fakat aynı konu altında mı paylaşıyorlar? Sizden ricam temiz kod yazmayı bilmeyen arkadaşlar yorum yapıp konuyu kirletmesin lütfen.

İşlev farklı, ama sistem aynı. Sana anlatmaya çalıştığım şey bu zaten. Daha önce açılmış bir konunun yenisini açmak yerine önceden açılan konu altında belirtebilirdiniz dedim kısaca.
Son düzenlenme: 25 Haziran 2019, 09:14:59 Petrova
Control, is overrated.

cngznNN

Alıntı yapılan: Petrova - 25 Haziran 2019, 09:13:19

Alıntı yapılan: cngznNN - 25 Haziran 2019, 08:39:08

İşlev farklı, ama sistem aynı. Sana anlatmaya çalıştığım şey bu zaten. Daha önce açılmış bir konunun yenisini açmak yerine önceden açılan konu altında belirtebilirdiniz dedim kısaca.

Yazımı tam okumadınız sanırım? Oysa ki örnekte vermiştim. Umarım bir gün bunları anlayacak duruma gelirsiniz.

Developer
Ücretli script.

QrzR

FelleR