GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi
28 Kasım 2024, 23:35:12

Hile engellemek

Başlatan _Code, 29 Ekim 2017, 19:35:00

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

_Code

Öncelikle merhabalar, bugün sizlerle nasıl hileleri engelleyeceğimizi öğreneceğiz.
Dilerseniz başlayalım;
Öncelikle hangi hileyi engelleyeceğimizi seçmemiz gerekiyor. Mesela ben skin hilesini tamamen engellemek istiyorum.

PAWN Kodu: Seç

/*
Skin değiştirme fonksiyonu neydi?

Tabii ki SetPlayerSkin(playerid,skinid).
Buna öyle bir şey yapacağım ki hem server bunu kontrol etsin hem de sorun çıkmasın.
*/

//Modumuzun başına
new Skinim[MAX_PLAYERS]; //İsterseniz new Skin[MAX_PLAYERS]; yapın fark etmez. Değişkene ne isim verdiğiniz önemli değil.

//Modumuzun herhangi bir yerine
stock _SetPlayerSkin(playerid,skinid) //Bunu isterseniz SkinDegistir de yapabilirsiniz kafanız karışmasın :)
{
SetPVarInt(playerid,"Koruma",1);//Bunu yapma sebebimiz oyuncu skin değiştirme esnasında atılmaması
SetPlayerSkin(playerid,skinid); //Skin değştirmek için kullanılan foknsiyon
Skinim[playerid] = skinid; //Değişkenimize değerimizi veriyoruz
SetPVarInt(playerid,"Koruma",0);//Skinimiz değişti artık atma korumasına gerek kalmadı :)
}
#define SetPlayerSkin _SetPlayerSkin //Bu kod SetPlayerSkin yerine _SetPlayerSkin eklenmesini sağlar eğer ben SetPlayerSkin yerine _SetPlayerSkin i kullanırım diyorsanız bu kodu koymanıza gerek yok.
//OnPlayerConnect Kısmına
public OnPlayerConnect(playerid)
{
SetPVarInt(playerid,"Koruma",1); //Değişkenimizin değerini değiştireceğimiz için oyuncumuzu koruyoruz
Skinim[playerid] = 0; //değişkenimiz
SetPVarInt(playerid,"Koruma",0); //Değişkenimizin değeri değişti korumamıza gerek kalmadı
return 1;
}
//Bunu yapma sebebimiz herhangi bir oyuncumuz çıktığında Skinim değişkeni nin değeri değişmiş olacaktı bunu tekrar sıfırladık

//Şimdi geldik hilelerin algılanacağı kısma ben hileleri OnPlayerUpdate ile algılamak istiyorum ama siz istemezseniz herhangi bir timerede bağlayabilirsiniz.

//OnPlayerUpdate Kısmına
public OnPlayerUpdate (playerid)
{

if(GetPVarInt(playerid,"Koruma") == 0)  //Eğer oyuncumuz korunmuyorsa
{

if(GetPlayerSkin(playerid) != Skinim[playerid])//Eğer oyuncumuzun skin değeri Skinim değişkeninin değeriyle uyuşmuyorsa
{
Kick(playerid);// Oyuncumuz kicklensin :)
}

}

return 1;
}

Anlatacaklarım bu kadar bununla birlikte aynı yol ile silah hilesini animasyon hilelerini engelleyebilirsiniz. :)
Son düzenlenme: 29 Ekim 2017, 19:43:45 RECEP

SA:MP Turkiye CnR IP: server.sampturkiyecnr.com:7777

Lé Spîke

Güzel anlatmışsın.  :helal: Ancak başlığı skin hilesi değiştirme yaparsan iyi olur. (Skin hilesi kullanan var mı o da tartışma konusu tabii.)

_Code

Alıntı yapılan: DeliOqlan - 29 Ekim 2017, 19:38:08

Güzel anlatmışsın.  :helal: Ancak başlığı skin hilesi değiştirme yaparsan iyi olur. (Skin hilesi kullanan var mı o da tartışma konusu tabii.)

Skin hilesi üzerinden gittim yani isteseler bu mantıkla silah hilesini engelleyebilirler. :)
Yorumun için teşekkür ederim.

Jawié

Alıntı yapılan: DeliOqlan - 29 Ekim 2017, 19:38:08

Evet, var. (Tık.)

Mantığın iyi ama biraz genişletmelisin. Airbreak, fly falan basit şeylerin mantığı da basit. Bu sadece skin hilesini engelleme mantığı. Aynı mantıkla anti money hack anlatımı yaptım ama ben gidip de anti hile yazmadım.

Cruza

Güzel anlamışsınız başarılar.

since 2008
graphic designer & front-end web developer

HalilTemur

pag

Elinize sağlık,başlığı anti-skin hilesi yapsanız daha iyi olabilirdi.

Dyternal

Alıntı yapılan: FeelsBadMan - 23 Kasım 2017, 20:40:29

Adam anti hilenin mantığı demiş okusana!!!

pag

Alıntı yapılan: STaRDuST10 - 24 Kasım 2017, 19:29:11

Okudum fakat mantığını kavrayamadım kusura bakmayın.

_Code

Alıntı yapılan: FeelsBadMan - 24 Kasım 2017, 19:58:41

Alıntı yapılan: STaRDuST10 - 24 Kasım 2017, 19:29:11

Okudum fakat mantığını kavrayamadım kusura bakmayın.

Nereyi anlamadınız? Size yardımcı olayım. :)

Gorkem95

Sunucu tarafından değiştirilmediği sürece oyunucunun skini senkronize olmaz. Yani paylaştığın kod işlevsiz içeriği değiştirip güncellemelisin.

Federico

Guzel anlatim olmus elinize saglik :helal:

İnsanları Tanıdıkça
Seveceksin Yalnızlığı...

Jizzy

Eline Sağlık güzel anlatım. :helal:

FelleR